מוצר חדש המוגן בפטנט מאחד בתוכו את פעולת הערבוב ואת פעולת השאיבה. איחוד המיקסר והשואב מביא לקומפקטיות, חיסכון כלכלי ונוחות בשימוש
הזנת תערובת של חומרי הגלם למכונת הייצור מצריכה פעולת שאיבה אשר גורמת להפרדה של מרכיבי התערובת בגלל השונות במשקל הנפחי של המרכיבים. לכן, כדי לקבל תערובת הומוגנית רצוי ומקובל להשתמש במיקסר מתחת לשואב.
כאשר שואב מותקן מעל למיקסר הגובה הכולל המתקבל גבוה מאד ומצריך תכנון, תמיכות, התייחסות לבטיחות העובד, תחזוקה וניקיון מסורבלים. ככל שנפחי ההזנה למכונה גדלים, כך נוצר מגדל גבוה יותר והסרבול והתחזוקה גדלים מאוד. לדוגמה, מיקסר בנפח 20 ליטר ומעליו שואב בעל נפח זהה יגיע לגובה של כ-1.80 מ'.
אחד הפתרונות לבעיה זו הוא שימוש בשואב בנפח קטן יותר מעל המיקסר. אולם הפתרון לא אידאלי מכיוון שלא מתקבל חיסכון משמעותי בגובה המגדל ובנוסף יש צורך לשאוב כמה וכמה פעמים עם מנת למלא את המיקסר מה שמכביד על מערכת הוואקום ואינו יעיל אנרגטית.
מאחדים את פעילות הערבול והשאיבה למכשיר אחד
על מנת לפתור בעיה זו בצורה נכונה, משיקה ליעד ציוד חדש, ה-MixeReceiver. מדובר למעשה באיחוד של המיקסר והשואב במכונה אחת כך ששני התהליכים נעשים באותו המכל בשלבים שונים. יתרונו הבולט הוא גובה ציוד נמוך יותר, כ-70 ס"מ לדגם 20 ליטר המאפשר עבודה בטוחה יותר במהלך טיפול תחזוקה וניקיון, ללא סכנת קריסה. גם מבחינה כלכלית עלות הציוד משתלמת בהשוואה לרכישת שני המכשירים בנפרד.
עקרון פעולת ה-MixeReceiver
בתחתית המיקסר ישנו מכל שקולט את כל תכולת המיקסר לאחר העירבוב. לאחר ריקון המיקסר, כאשר הסנסור המסתובב בתחתית המכל (7 בתמונה) מזהה שגובה התערובת ירד מתחתיו, מתחיל מחזור שאיבה וערבול חדש. המחזור מתחיל בסגירת הדלת התחתונה (6) ע"י בוכנה (5) שיוצרת את אטימת ה-MixeReceiver. לאחר מכן המגוף (1) של הוואקום נפתח כך שנבנה וואקום המאפשר את שאיבת החומר אל המכל. בסיום השאיבה המגוף של הוואקום נסגר, השאיבה נפסקת, ומתחיל הערבול של החומר שנשאב למכל. בסוף תהליך הערבול הדלת (6) של ה-MixeReceiver נפתחת והחומר נשפך למטה. המיקסר עצמו נטוי בזווית של 45 מעלות כך שכאשר מסתיים הערבול והדלת נפתחת החומר המעורבב נשפך החוצה והמיקסר מתרוקן לגמרי.
ה- MixeReceiver מתאים לערבוב של חומרים גרוסים וממוחזרים
העבודה עם חומרים גרוסים וממוחזרים צוברת תאוצה. על ידי שילוב של שסתום פרופורציוני בכניסה למכשיר ניתן לשלוט על הרכב השאיבה. שני החומרים יתערבבו במכל ותתקבל תערובת הומוגנית.
למידע נוסף:
אורי איזנשטיין, [email protected] ,050-521-4661