שיפורים בתחום הסימולציות, עבודה בחמישה צירים, כרסום בציר Z, בקינמטיקה ובעיבוד משטחים וקונטורים, יוצגו בגרסת התוכנה החדשה. כולם במטרה לקצר זמנים, לאפשר קלות עבודה ולשפר איכות
במהלך נובמבר יתקיים טקס הכרזות של CAMBRIO. בכנס נחשף כולנו ליכולות החדשות שהתווספו לפתרונות שמציעה החברה. אחד משיפורי התוכנה הבולטים, שנפוץ בעבודה עם מכונות MTM ו-Swiss Type, מתמקד בתוכנת GibbsCAM. לטובת אלו שלא יכולים לחכות, ריכזנו עבורכם הצצה ליכולות החדשות. אלו מתמקדות בשיפור האיכות לצד שיפורים במהירות העבודה, חסכון בזיכרון, סימולציות משופרות של מעברי כלים ותכנות קל ומהיר יותר באמצעות יבוא SOLIDS או שימוש בספריית SOLID מובנית.
שיפורים בתחום המשטחים והקונטורים
אחד השיפורים המשמעותיים בגרסה החדשה הוא יכולת ליצור, לייבא, לחתוך ולערוך מודלים תלת ממדיים מתוכנות אחרות, או מספריות מקור, וליצור תכנית עיבוד לאותם החלקים. כרסום בזויות שונות במכונות חמישה צירים. אחד מהכלים היותר חזקים של התוכנה, מאפשר שבירת פינות חדות באופן אוטומטי על ידי קיטום או העגלה של הפינה. ביצוע שבירת הפינה אפשרי גם כשהכלי בזווית למשטח, ולא רק בניצב.
שיפור ביצועים וזמני סימולציות
גם תחום הסימולציות לא הוזנח. בגרסה החדשה הצליחו לצמצם את הזיכרון הנדרש לביצוע הפעולות וע"י כך לשפר באחוז ניכר את ביצועי התוכנה. בעזרת התוכנה ניתן לצפות במהלכי כלים ולאתר התנגשויות עוד בשלב התכן. הדבר חוסך זמן רב בייצור. רק כשרואים שהתכן תקין, ניתן לשלוח G קוד ולהפעיל את המכונה. בנוסף, את הסימולציה עצמה אין צורך להריץ מתחילתה עד סופה. ניתן להריצה מכל שלב באמצע וגם כך נחסך זמן ומשאבים.
קינמטיקה בשליטה ידנית
בעזרת מודול הקינמטיקה החדש ניתן לשלוט על הקינמטיקה של עבודת המכונה (להוסיף או לשנות כלים, להוריד צירים ועוד) וכך לנצל בצורה טובה יותר את יכולותיה. שליטת המשתמש על הקונפיגורציות השונות פשוטה לתפעול.
עבודה בחמישה צירים
עבודה בחמישה צירים אינה דבר פשוט ו-GibbsCAM מקלה על התכנות בצורה משמעותית. בין החידושים היותר מסעירים ניתן למצוא את העבודה על גלילים ומודלים בעלי משטחים קוניים כאשר השיפור המרכזי הוא שניתן לתכנת עבודה כאשר הכרסום הוא אקסצנטרי. התכנון כולל גם את שלב העיבוד הגס וגם את עיבוד הפיניש, תוך קיצור זמן התכנון ומהלך הכלים. בנוסף, בלחיצת כפתור ניתן לשנות בקלות עבודה של חמישה צירים לעבודה פולארית כאשר הכלי מיושר עם הציר הסיבובי של החלק.
חידוש נוסף הוא האפשרות לקיבוע גבולות ההטייה של הכלי ביחס לווקטור הניצב למשטח. עוד פתרון משובח בנושא של עבודה בחמישה צירים הוא הכרסום הגיאודזי כאשר יש יותר מנקודת מגע בודדת של הכלי עם פני השטח כמו בכרסום חריץ פנימי. בעבר ניתן היה ליצר כרסום גיאודזי רק עם כרסומים תומכים וגרסת התוכנה החדשה מציעה תמיכה בכלים נוספים.
חידושים אלו, ונוספים יוצגו בכנס ההכרזות של CAMBRIO!
למידע נוסף,
שמעון אמבר – מנהל פעילות ישראל, יוון וקפריסין,
052-387-8589, [email protected]