חוזרים לשגרה אחרי שנתיים של ביטולים ודחיות: אקדמיה ותעשייה נפגשים בכנס השנתי ה-49 של האגודה הישראלית לפולימרים ופלסטיקה

מה היה לנו? חומרים מרוכבים המכילים פחמן, ציפוי פולימרי למניעת הדבקות צבע במהלך פעילות ביטחונית, אפליקציה שעושה סדר במערכי בדיקות האיכות במפעלי הזרקה ושינויים ברגולציה בתחום המזון והחומרים הממוחזרים  

תמונה 1: הכנס השנתי של האגודה הישראלית לפולימרים ופלסטיקה, שנקר, רמת גן.

המחלקה להנדסת חומרים פולימריים בשנקר אירחה ב-22 ביוני את הכנס השנתי 49 במספר, של האגודה לפולימרים ולפלסטיקה. האירוע התקיים בנוכחות מבקרים מהתעשייה ומהאקדמיה מכל הארץ. ד"ר נאום נווה, המכהן גם כמנכ"ל מרכז הפלסטיקה והגומי, ארגן את האירוע ונשא דברי פתיחה. פרופ' שמואל קניג המשיך אחריו עם הרצאה על חלקו בסימולציה ומידול של תהליכי הזרקה המכילים חומרים מורכבים. הרצאות נוספות ניתנו הן מטעם התעשייה והן מטעם חוקרי פולימרים ופלסטיק באקדמיה.

קרן השקעות לחברות סטארט-אפ

המעבר מהאקדמיה לעולם העסקי כרוך באתגרים לא מעטים וטוב שיש ארגונים שניתן להסתייע בהם. אחד מהארגונים הללו הוא קרן Terra Venture Partners, והמייסד שלה, שהוא גם שותף בפעילותה ד"ר הארולד ויינר. הקרן יכולה להתגאות בתמיכה בכמאה חברות סטרטאפ, המתמקדות בארבע תחומי פעילות עיקריים: יעילות וקיימות, דיגטליזציה וערים חכמות, בריאות ואיכות חיים, וגם ביג דאטה ו-IOT. החברות בתמיכתה הצליחו לתרגם רעיון טוב לפעילות עסקית. ואם מדברים על רעיונות טובים לפניכם למטה הכנס סיפק לא מעט רעיונות שכאלו.

שיריון בפחמן להולכת חום – יישום כצלעות החלפת חום לקירור

שיריון חומר מרוכב בפחמן על נגזרותיו השונות מתגלה כשימושי ביותר עבור לא מעט ענפים תעשייתיים. המוליכות התרמית משתפרת בהוספת תוספים מבוססי פחמן כמו צלחות ננו גרפן (GnP), ננו סיבי פחמן (CnT) או גרפיט. אחד מהם, או שילוב כלשהו מבין שלשתם, יכול לענות על הצורך, תוך שיפור התפקוד של החלק המודפס או המוזרק. שילוב התוספים נחקר בפיתוח צלעות קירור על בסיס פולימרי – כאלטרנטיבה לצלעות הקירור המתכתיות. אלו משמשות כאמצעי לסילוק אנרגיית חום עודפת מצמיגים וכחלק מציפוי פולימרי מפזר חום ללוחות אלקטרוניים. עבודת המחקר שנערכה באוניברסיטת בן גוריון הוצגה על ידי שני ליגאטי-שלייפר, אביה אוחיון-לביא וגל שחר מיכאלי, כולן דוקטורנטיות בקבוצת המחקר של פרופסור אורן רגב מאוניברסיטת בן גוריון.

ציפוי הידרופובי-אולאופובי ממשרד הביטחון

אחד האתגרים שהתעוררו במהלך מבצע שומר החומות בשנה שעברה הוא ההתמודדות היומיומית עם השלכת צבע לעבר רכבים צבאיים. הצבע המושלך קשה מאוד לניקוי, ופוגע במבצעיות. הסרתו לא פשוטה, ומצריכה צביעת כלי הרכב מחדש – תוך הסרת הצבע עד המתכת. התהליך אורך מספר ימים וגורם להשבתת הרכב מפעילות מבצעית. הפתרון שנמצא מגיע מעולם הפולימרים, בדמות ציפוי הידרופובי שמאפשר הסרה קלה של הצבע המושלך מכלי הרכב. הפיתוח השיג את מטרתו – חיסכון במשאבים, ייעול פעילות מבצעית ושיפור הנראות של צה"ל.

מערכת לניתוח תוצאות למערכי איכות במפעלי הזרקה מבית חברת Qualisense

הבטחת האיכות של מוצרי הזרקה היא חלק בלתי נפרד מכל תהליך ייצור, כאשר בדיקות פרמטרים מתבצעות כל העת. אבל לפעמים מרוב עצים לא רואים את היער. החברה מציעה שירות לניתוח מדידות מוצרים בהזרקה, ההתפלגות בתוצאותיהן ואת חריגתן מהטולרנסים לאורך זמן. כתוצאה מניתוח זה תוכל Qualisense להציע להתמקד בבדיקות הרגישות ולמדוד את אותם פרמטרים בלבד, ומבלי לבזבז זמן ומשאבים על בדיקת פרמטרים הרחוקים מהחריגה מהטולרנסים.

רגולציה – חלק בלתי מנפרד מהביזנס

כל פעילות מסחרית בתעשייה חייבת להביא בחשבון כללי רגולציה דינמיים, תוך התחשבות בחקיקה במדינות מובילות כמו ארה"ב והאיחוד האירופי, שמהווים שווקי פעילות מרכזיים לתעשייה הישראלית. קורנית שלוסמן-בלשה, מנהלת רגולציה בכרמל אולפינים, סקרה נושא רחב וחשוב זה תוך התמקדות ברגולציה של חומרים הבאים במגע עם מזון, ורגולציה של שימוש בחומרים ממוחזרים.