הביופולימר של Solinatra: כעת גם ליישומים של אקסטרוזיה ותרמופורמינג

החברה אינה שוקטת על שמריה וממשיכה להציג את הביופולימר המתכלה שלה בתערוכות שונות על מכונות ההזרקה מדגמי Roboshot של FANUC. בנוסף, משיקה גרסה לבנה של החומר הניתנת לצביעה 

תמונה 1: אקסטרוזיה של קשיות עם החומר של Solinatra.

עולם הביופולימרים צועד לאיטו מקטגוריית ה'נחמד שיש' לזו של מוצרים בעלי היתכנות עסקית ברת קיימא, אך המעבר אינו חלק. חברות סטארט-אפ רבות עוקבות אחר דפוס מוכר: הכרזה פורצת דרך, גל של עניין, ואז שתיקה. נראה אם זאת שחברת Solinatra מספרת סיפור שונה. 

החברה הבריטית, לה שותפות הדוקה עם FANUC, אינה קופאת על שמריה וממשיכה להציג את הביופולימר הביו-מתכלה שלה בשלל תערוכות על סדרת מכונות ההזרקה מדגמי Roboshot. בין השאר, היא הציגה את מוצריה ב-FAKUMA האחרונה וב-FANUC Open House, שם יוצרו עציצים שהוזרקו מהחומר המתכלה של החברה. אלו סומנו בלייזר, וזו הפעם הראשונה ש-Solinatra מדגימה שתהליך עיבוד זה אפשרי במוצריה. 

כבר לא רק למכונות הזרקה 

זה היה לפני פחות משנה ש-Solinatra הכריזה על תחילת הפיתוח של ביופולימר ראשון מסוגו ליישומי תרמופורמינג. הפיתוח זכה למימון של 500,000 פאונד מהסוכנות הבריטית לחדשנות. מדובר בצעד משמעותי עבור החברה, כי הוא פותח לה את הדלת ליישומים נוספים העשויים בדרך כלל מפלסטיק בתולי, כגון מגשים, או אריזות למזון, תרופות, וקוסמטיקה. מחקר זה הצטרף לפיתוח פתרונות אקסטרוזיה של יריעות וצינורות. גם כאן היישומים האפשריים בעלי משמעות סביבתית, כדוגמת קשיות לשתייה, הנחשבות לאחד הזיהומים הסביבתיים הגדולים. חלופת הנייר נרטבת, ואילו הפתרונות של Solinatra עמידים. כעת, מוצר זה קרוב מתמיד, כאשר החברה מכריזה כי חומרים מסחריים ליישומים אלו עתידים לצאת בקרוב. 

תמונה 2: הזרקה עציץ עם סימון לייזר מהחומר של Solinatra מוזרק על מכונות FANUC.
יפה בלבן – מה עוד חדש ב-Solinatra? 

ארבעה החומרים המסחריים המקוריים של החברה היו: לשימוש כללי, לשימוש באריזות מזון יבש עם חסמות לאדי מים וחמצן, לכלים חד פעמיים, ואצווה מיוחדת המשלבת פולי קפה טחונים. כעת, נוסף חומר נוסף בצבע לבן, שניתן לצביעה עם תרכיזים מתכלים או פיגמנטים טבעיים. חומר זה אינו מתאים לאריזות מזון, אך הוא פותח את הדלת למגוון יישומים הדורשים צבע ספציפי. 

סוד הפלסטיק הנעלם 

את תהליך התפרקות החומר של Solinatra ניתן לראות בבדיקות מיקרוסקופ SEM. בתהליך נוצרות מושבות של חיידקים בסדקים הנוצרים בחומר, ואלו משתכפלים ומתפשטים הלאה בעודם מפרקים אותו. בסוף תהליך הקומפוסטיזציה, הבקטריות מסיימות את פעולתן והפלסטיק מומר לפחמן דו חמצני ולביו-מסה. אלו אינם כוללים חומרים מזיקים העלולים לחלחל למי תהום, כגון PFAS. 

החומרים של החברה מתכלים כליל בקומפוסט תעשייתי ובקומפוסט ביתי, כך שניתן להיפטר מהם גם בפחי הקומפוסט שבחצר הבית. כלל החומרים עומדים בתקן ISO 20200, ובתקן EN13432, המשחזר את תנאי הקומפוסטציה התעשייתית (תנאים אנאירוביים ב-58 מעלות צלזיוס, למשך 45 ימים). 

למידע נוסף:
אז-אור, 09-7443111