הנתיב הירוק – תוסף מצמצמת את טביעת הרגל הפחמנית מתוך מחויבות סביבתית ולטובת לקוחותיה

החברה מבצעת כימות ודיווח של המדרך הפחמני עד רמת המוצר, משתמשת בחשמל המופק מאנרגיה סולרית ומציעה סל מוצרים המבוסס על מקורות מתחדשים וממוחזרים 

העיסוק בקיימות הולך ותופס חלק נכבד בפעילות של חברות רבות בתעשיית הפלסטיק. לא מדובר רק בהגדלת נפחי מיחזור, אלא בראייה כוללת של צמצום צריכת אנרגיה, טיפול בשפכים ופליטות וכן הערכת טביעת הרגל הפחמנית של מתקני הייצור בכלל והמוצרים עצמם בפרט 

המגמה הזו לא מתרחשת בוואקום. לא רק הרגולציה דוחפת לכיוונים אלו, אלא גם המודעות הגדלה של הלקוחות אשר שמים דגש על עשיית עסקים עם חברות סביבתיות יותר. ההשקעה בכיוון זה היא משמעותית, אולם חברות המבצעות אותה היום, מגיעות מוכנות יותר לעתיד, שם הרגולציה תלך ותחמיר. דוגמה לחברה כזו היא תוסף. 

מודדים טביעת רגל פחמנית 

כבר בשנת 2021, ביצעה החברה תיקוף (ולידציה) של תקן ISO 14064 העוסק בכימות ודיווח על פליטות גזי חממה. תהליך זה נעשה מדי שנה על ידי חברה חיצונית בלתי תלויה. "כל אתרי הייצור שלנו בעולם עובדים תחת התקן ומעבירים את נתוניהם לטובת הדיווח", מסביר תמיר שטיין, מנהל תחום הקיימות בתוסף. "מדי שנה אנחנו מרחיבים ומדייקים את רמת הדיווח וכעת הוא נעשה על המוצר עד סיום חייו ולא רק עד יציאתו משערי המפעל" 

טביעת הרגל הפחמנית מחושבת לא רק לאתרי הייצור בכללותם, אלא גם למוצרים עצמם (LCA). חישוב זה מועבר ללקוחות על פי דרישה. "הסיבה שהלקוח מתעניין בטביעת הרגל הפחמנית שלנו, היא הרצון שלו להפחית את הפליטות שלו תחת קטגוריית ה-Scope 3, שהיא הקטגוריה המורכבת ביותר" אומר תמיר. זה המקום להסביר את המונחים האלו. תחתScope 1  נמדדות כל הפליטות כתוצאה מזיהום ישיר, כמו לדוגמה שריפת דלקים של מכוניות. פליטות אלו נאמדות גלובלית בכ-2000 טונות בשנה. תחת Scope 2 נמדדות הפליטות מזיהום עקיף כמו לדוגמה שימוש בחשמל. אלו נאמדות בכ-30 אלף טונות. כל שאר הפליטות נכנסות תחת מדד Scope 3 שהוא הגדול ביותר ועומד על כחצי מיליון טונות של פחמן דו חמצני.  

"בהקשר הזה חשוב לציין כי תוסף ביצעה שינויים תפעוליים אשר מקטינים את ערכי הזיהום תחת המדדים השונים. לדוגמה, צי המלגזות המונע בדלק הוחלף בצי חשמלי, וגם רכבי החברה מוסבים לרכבים חשמליים או היברידייםמהלכים המצמצמים את הפליטות תחת Scope 1. החברה משקיעה במכונות חדישות ובבקרים מתקדמים כדי למטב את צריכות האנרגיה והמים, לצד התקנה של פאנלים סולריים על גגות החברה על מנת להקטין את הפליטות תחת Scope 2. הפתרונות של תוסף עבור Scope 3 הם העברת מוצרים בין אתרים להקטנת שינוע, בחירת ספקים מקומיים ומציאת תחליפים למוצרים בעלי מדרך פחמני גבוה", מסביר תמיר. 

סיבה נוספת המקדמת את ההתעניינות במדרך הפחמני הוא מס הפחמן (CBAM) המונהג באירופה ובינתיים חל על בטון, פלדה, אלומיניום וברזל, דשנים, חשמל ומימן. הדיעה הרווחת היא שהפלסטיק ייכנס גם הוא בקרוב למס זה ומתקיימת לכך היערכות בקרב יצרניות הפלסטיק, בעיקר אלו המייבאות לאירופה.  

סל מוצרים המבוססים על מקור מתחדש או חומרים ממוחזרים 

כמענה להתעניינות במוצרים ברי קיימא, מציעה תוסף מגוון של פתרונות, הפועלים תחת גישת ה-R4 של החברה: Reduce, Reuse, Recycle ו-Return. ביניהם ניתן למצוא תרכיזים על בסיס קפה וקליפות ביצים כתחליפים למלאנים, פולימרים ממקור מתחדש ופולימרים ממוחזרים. אלו נתמכים על ידי שיתוף הפעולה עם חברת "כרמל אקו" מקבוצת בזן אשר מבצעת מיחזור PIR של פוליאולפינים שונים כמו PE, PP, LDPE וגם פוליסטירן.  

לא מסתפקים רק בדו"ח ה-ESG 

תוסף מתמקדת בשני דו"חות נוספים ומעניינים. הראשון, SASB, עוסק בהיבטים של זיהום סביבתי, מדרך פחמני, רמות פסולת ועוד. הדו"ח השני הוא דו"ח סיכוני אקלים, TCFD, הכולל ניתוח של סיכוני אקלים היכולים להשפיע על פעילות החברה. היבט נוסף שנבחן בו הוא המעבר לכלכלה דלת פחמן והשפעתו העתידית על פעילות החברה. 

"לאור העובדה שתוסף היא חברה גלובלית, הריווחיות שלנו מושפעת גם מהיבטים סביבתיים ורגולטוריים. לכן החברה צריכה להיערך בהתאם על מנת לייצר רציפות תפעולית ולתת מענה מייטבי ללקוחותינו. החברה תמשיך להשקיע מאמצים רבים בתחום הקיימות, אשר יתבטאו בהקטנת המדרך הפחמני על פי מפת היעדים שתוסף מגבשת בימים אלו", מסכם תמיר. 

למידע נוסף:
תוסף, תמיר שטיין, [email protected], 054-988-5854