חברת Starlinger הצליחה לקבל אישור FDA. תהליך המיחזור החדש שהיא מציעה מצליח להתמודד עם זיהומים אורגניים ומאפשר קבלת חומר גלם איכותי באיכות זהה לבתולי
בבואנו לדבר על מיחזור אריזות, כוכב השיחה היה תמיד ה-PET. במשך זמן רב הוא היה הפולימר היחידי שיכל לעבור מיחזור מכאני ולקבל אישור מגע עם מזון. מיחזור בקבוקי שתיה (bottle to bottle) היווה דוגמה ומופת לכלכלה מעגלית. מה קרה למכסים אתם שואלים? אלו, העשויים PE או PP אבדו בתהליך, הוטמנו או מוחזרו לחומר גלם פחות איכותי.
באוגוסט 2021 קיבלה חברת Starlinger את אישור ה- FDA לתהליך מיחזור מכני של HDPE למגע עם מזון. כעת, נפתחת הדלת בארה״ב לפולימר נוסף ששימושו באריזות נרחב בהרבה מאשר ה- PET.
מיחזור חדשני לטיפול ב-HDPE המכיל שיירי מזון
אז מה עשתה החברה זיכה אותה לראשונה באישור הנחשק? קו המיחזור recoSTAR החדש מכיל מנגנון C-VAC לשחרור גזים וטכנולוגיית להפחתת ריחות. אלו משחקות תפקיד מרכזי בייצור HDPE ממוחזר. פול נידל, סמנכ"ל השיווק ב- Starlinger מסביר: "השימוש ב-HDPE רווח באריזות מזון, אולם שאריות מזון הנמצאות בפלסטיק מקשות על התהליך וגורמות לריחות לא נעימים של החומר הממוחזר. על מנת לפתור בעיה זו שילבנו ממספר פתרונות הכוללים שחרור גזים באמצעות מנגנון C-VAC וטיפול תרמי לגרגרים המתקבלים להסרת גורמי הריח שהוטמעו עמוק בחומר".
תהליך המיחזור הזה עומד בניגוד לשיטה המסורתית בה הטיפול בריחות לא נעימים נעשה על יד שימוש בתוספים הסופחים את גורמי הריח ונשארים בתוך חומר הגלם הממוחזר. כאן הבעיה מטופלת מייסודה וגורמי הריח מורחקים מחומר הגלם. התוצר הסופי חסרי ריח וגם בתהליכי העיבוד של החומר לאחר מכן לא ניתן להבחין בשאריות של ריחות לא רצויים.
מיחזור של אריזות ופקקים חזרה ליישומי אריזה חדשים
"כעת מיחזור מבקבוק לבקבוק יכול להיעשות במלואו", אומר נידל. "שהרי חלק ניכר מהאריזות בתעשיית המזון והמשקאות, כמו בקבוקי מיץ, מיכלים לחלב ומכסי בקבוקים, מורכבים מ-HDPE. מיחזור האריזות לשימוש חוזר בתעשיית המזון יכול להיעשות מעתה ללא שינמוך של חומר הגלם. כך נחסוך לתעשייה מיליוני טונות של חומר גלם בתולי".
כלכלה מעגלית
מוצרי HDPE הינם בשימוש נרחב בתעשייה. תהליך חדש זה מכניס למעגל המיחזור מוצרים חדשים ומהווה בשורה אמיתית ליצרנים. הרגולציה המחמירה בארצות רבות מחייבת שימוש בחומרים ממוחזרים. יתכן שבעזרת הטכנולוגיה החדשה אפילו נגיע ליעדי המיחזור המאתגרים עד שנת 2025. נקווה רק שגם באירופה נזכה לאישור תהליכים דומים בעתיד הקרוב
למידע נוסף:
ארי גוטמרק, 054-465-6538, [email protected]