כמו בחיים האמיתיים, גם בעולם העסקים, כשמוצאים שותף טוב, שומרים עליו. כשברקע נושא הקיימות הקרוב לליבו, מנכ"ל פלסטניר משתף פעולה עם אמניר מיחזור ומקדם קיימות בתעשייה הלכה למעשה
בזמן האחרון פעילות סביבתית מקושרת בעיקר עם ועידות בינלאומיות ומשתתפים מעונבים. אולם, כשפעיל סביבתי לובש צורה של מנכ"ל מפעל יריעות אריזה מפלסטיק, התוצאה יכולה להיות מעשית הרבה היותר.
על מי מדובר?
גדי מאור, מנכ"ל פלסטניר הממוקם בקיבוץ ניר אליהו. המפעל המייצר יריעות באקסטרוזיה לאריזה עבור תעשיית החקלאות, המזון מוצרי הצריכה ועוד. פלסטניר דואגת למחזר פסולת פחת פנים מפעלית שלה כבר שנים רבות. זאת באמצעות שירותי העיבוד והמיחזור של אמניר. בשנתיים האחרונות חל צעד נוסף ומהותי בתחום כאשר היא התחילה לשלב במוצריה חומר גלם ממוחזר שמקורו בפסולת פלסטיק לאחר שימוש לקוח (PCM) שמגיע גם הוא מאמניר מיחזור.
ספר עוד פרטים על שיתוף הפעולה עם אמניר מיחזור
"PE שמקורם באריזות שונות ופסולת אחרת עוברים באמניר תהליכי גריסה, שטיפה ומיחזור, ומגיעים אלינו כחומר מגורען. אנחנו משלבים בין 20% ל-40% PCM במוצרינו אשר לא באים במגע עם מזון (לרוב אריזות משנה). את החומר הממוחזר אנחנו מקפידים לשלב בחוכמה בשכבות לא פונקציונליות ביריעה כך שתכונות המוצר הסופי לא נפגעות. מספר פרוייקטים שלנו כבר במצב מתקדם ביישומים של אריזות שניוניות למזון, אריזות למוצרים חקלאיים ועוד".
עד כמה הדרישה לאריזות מחומרים ממוחזרים קיימת בשוק?
"בתקופה האחרונה נכנסו מגבלות רגולטוריות באירופה ובאנגליה המאלצות יצרנים לשלב בשנים הקרובות חומר ממוחזר PCM במוצריהם (בסדרי גודל של כ-30%). בנוסף, בעלי המותגים הגדולים בעולם וגם בארץ מקדמים תהליכים כאלו גם עצמאית, בעקבות יעדי סביבה קונצרנים. האריזות שאנחנו מציעים מהוות פתרון ואנחנו כבר עובדים עם חברות עולמיות בתחום מוצרי הצריכה והמזון. ההבדל היחידי שיש בין מוצר מחומר בתולי לממוחזר הוא הנראות, היריעה חלבית ופחות שקופה. לכן אנחנו מנתבים את היריעות למוצרים בהם השקיפות פחות חשובה. מה זה משנה ליצרן המזון אם הוא עוטף משטח קופסאות קפה בשרינק שקוף, או בחלבי?"
מה המשמעות התפעולית בעבודה עם חומר ממוחזר שמקורו ב-PCM?
"החומר הממוחזר כבר היה בשימוש ועבר תהליך עיבוד ולכן מתנהג קצת אחרת. אנחנו מבצעים את השינויים התפעוליים כגון העלאת תדירות ניקיון הדיזה והקו, והחלפת רשתות על מנת לקבל תוצאה מוצלחת. אני חושב שזה מחיר פעוט לשלם לעומת הרווח הסביבתי שאנחנו מפיקים שהרי אנחנו ממש מאריכים את אורך חיי המדף של הסביבה כולה".
האם אתם יכולים לבקש התאמות בחומר הממוחזר?
"אני בקשר עם אמניר מיחזור כבר שנים. פיתחנו איתם תקשורת מעולה שלא הייתי מחליף, גם בתמורה למחירים נמוכים יותר. הם קשובים ומכניסים שינויים תהליכיים אצלם על מנת לסייע בתהליך הייצור אצלנו. אחת הבקשות שהועלו היא התאמת זרימת ההיתך שטופלה בהצלחה. יתרון נוסף הוא שהם מקפידים לספק אצוות שונות עם תכונות דומות, הכל תחת ההגדרות הראשוניות עליהן סיכמנו. אפשר לסמוך עליהם בצורה מלאה".
מקדמים אריזה ירוקה בישראל!
"נושא איכות הסביבה קרוב לליבי. אחת מבנותי מכהנת כמנהלת קיימות וסביבה בהוד השרון כך שגם בבית הנושא חוזר ועולה. אני שמח שיש לי את היכולת לקדם את עולם האריזות ולהביא לשיפור הלכה למעשה. אני קורא לחבריי לתעשיית האריזה וללקוחות פוטנציאליים שמשתמשים בשרינקים ויריעות אריזה למכונות אוטומטיות לשתף פעולה, לאו דווקא רק איתי, ולעבור לאריזות מחומרים ממוחזרים. אם אנחנו רוצים להמשיך לחיות כאן, ולחיות טוב, פשוט אין לנו ברירה".
למידע נוסף:
גדי מאור, מנכ"ל פלסטניר, [email protected]
אוהד אגרנט, מנהל שיווק ומכירות אמניר פלסטיק, [email protected] ,052-331–1015