בחודש נובמבר, חברו יחד נציגים של מעל 100 מדינות בעולם בתערוכה גדולה אחת. אך אל דאגה, כללי הריחוק החברתי נשמרו מכיוון שהתערוכה כולה הייתה על טהרת הווירטואל. את ישראל ייצגו בכבוד חברת Stratasys וחברת MASSIVit 3D
תערוכת Formnext, שהיוותה את יום חגה השנתי של תעשיית תלת הממד, התקיימה השנה בפורמט שונה ופחות חגיגי. לא עוד ביתנים והדגמות בזמן אמת אלא וובינרים שחלקם מוקלטים מראש לצד אולפן מרכזי אחד לשידורים חיים. מגפת הקורונה השפיעה לא רק על התערוכה אלא גם על צמיחת תעשיית תלת הממד. השנה עמד הגידול בתחום רק על 16%, זאת בהשוואה לגידול של 25% בשנים הקודמות. אולם בכל זאת, מדובר בגידול משמעותי שתחומים אחרים בתעשייה יכולים רק לדמיין.יותר מ-8500 משתתפים (שליש מהם גרמניה) מ-100 מדינות השתתפו באירוע הפתיחה. לצידם הציגו 203 חברות כאשר את ישראל ייצגו Stratasys ו-MASSIVit 3D. האירוע התקיים במשך יומיים וחצי ודגש גדול ניתן על יצירת חיבור אישי בין המשתתפים.
Stratasys מציגה הדמיית מרקמים וטקסטורות חדשה
החברה לקחה חלק בלא פחות משלוש הרצאות. הנושאים היו מגוונים וכללו את חשיבות מדפסות ה-PolyJet וה-FDM לעידן לתעשייה 4.0 ולקרבה ללקוח, היתרונות במגוון הרחב של החומרים לעיצוב ורסטילי וניהול הזמנות העבודה של המדפסות וחנויות ה-Additive Manufacturing דרך חנות GrabCAD.
כמה ימים לאחר התערוכה, ניצלה Stratasys את המומנטום והשיקה שיתוף פעולה חדש ומעניין עם תוכנת ההדמיה KeyShot. התוכנה מאפשרת הדמיה של מרקמים, טקסטורות ועומק בצורה מהירה ווריאליסטית (תמונה 1). את קבצי ה-3MF שמוציאה התוכנה ניתן להעביר מעתה ישירות ל-GrabCAD Print להדפסה בכל מדפסות ה- PolyJet של החברה.
3D – הדפסה מהירה של תבניות לחלקים מרוכבים
MASSIVit 3D נוסדה בשנת 2013 ומתהדרת בטכנולוגיה ייחודית להדפסה מהירה של חלקים ענקיים. ב-2016 השיקה את המדפסת הראשונה שלה: Massivit 1800 (תמונה 2). הטכנולוגיה מבוססת על שימוש בג'ל כחומר גלם (GDP – Gel Dispensing Printing). הג'ל הוא למעשה פוטו-פולימר שעובר צילוב מהיר מיד עם יציאתו מהדיזה. ההדפסה מתאפשרת כמעט ללא תמיכות כאשר כל שכבה תומכת בקודמתה ויוצרת חיסכון משמעותי של חומר גלם.
בתערוכה הודיעה החברה על השקת מכונה חדשה בתחילת 2021 העונה לשם Tool Builder. המדפסת תאפשר לייצר תבניות גדולות לחומרים מרוכבים. תהליך זה של הכנת התבנית בשיטה מסורתית איטי ומורכב ויכול לקחת כמה שבועות. המכונה החדשה תקצר את הייצור לשעות בודדות. היא מבוססת על הדפסה דו רכיבית: חומר אחד מדפיס קליפה חלולה של התבנית. החומר השני, מבוסס איפוקסי, ממלא את הרווח שנוצר (תמונה 3). לאחר ההדפסה עובר החומר הפנימי הקשייה, המעטפת מוסרת על ידי התמוססותה במים ונותרים עם התבנית.
קשה להגיד שהחוויה מהתערוכה השתוותה לחוויה של תערוכה אמיתית. נאחל לכולנו ששנה הבאה נוכל להיפגש ב-Formnext פנים אל מול פנים.