פולירם מתרחבת במזרח הרחוק עם מפעל חדש בתאילנד בהשקעה של 5 מיליון דולר

החברה מתכננת לחזק את נוכחותה בשוק האסיאתי עם כניסה לשווקים חדשים באינדונזיה, מלזיה ווייטנאם, ומשקיעה בנוסף בייצור על בסיס חומרים ממוחזרים לתעשיית הרכב הסינית הצומחת

תמונה 1: המפעל החדש של פולירם בתאילנד.

מרכז הכובד של תעשיית הפלסטיקה זז מזרחה. לא מדובר רק בתחושה, אלא בתופעה מגובה בנתונים המורגשת היטב בקרב יצרנים בישראל: "אנחנו רואים את השינוי מול העיניים", מציין זיו הרלינג, מנהל הייצוא ומחלקת Bondyram בפולירם. "עיקר ייצור הפוליאוליפינים העולמי מתרחש באסיה – 68.5% מה-PP ו-25% מה-LLDPE. גם תעשיות האריזה והרכב עוברים מגמה דומה, כאשר הסינים מובילים את שוק הרכבים החשמליים בעולם".

בהתאם לכך, הכריזה חברת פולירם לאחרונה על תוכנית להקמת מפעל חדש בתאילנד בהשקעה של 5 מיליון דולר. זהו מהלך נוסף בשורת צעדים שבהם היא נוקטת במטרה להעמיק את אחיזתה בשוק האסייתי – ולהוביל אותה קדימה.

אסיה מחכה לה – המפעל החדש של פולירם בתאילנד

נכון להיום, לפולירם מפעל מצליח בסין המתמקד בפתרונות ממשפחת Polytron המבוססת על סיבי זכוכית ארוכים. המפעל החדש בתאילנד יאפשר לחברה להציע מענה טכנולוגי רחב יותר ללקוחות במזרח, והוא עתיד להתמקד במשפחת המקשרים Bondyram, המאפשרת חיבור חומרים לא קומפטבילים ביישומי מיחזור, אריזה, ותירכוב.

"בשלב הראשוני, אנחנו מתכננים בניית שני קווי ייצור לפתרונות Tie Layers ו-Coupling agents, עם כושר ייצור של כ-10,000 טון. מהלך זה נועד לתת מענה לצרכים ההולכים ומתרחבים של השוק אסיאתי עם דגש על תעשיות האריזה והמיחזור, שצמאות לפתרונות Tie Layer", מפרט עידו רוזנמן, המנהל העסקי של פולירם בסין ובמזרח אסיה. "כמובן, נשאיר מקום להרחבה עתידית, עם כניסה לתחומים נוספים מסל הפתרונות של Bondyram". בניית המפעל עתידה להסתיים בחציון השני של 2025, והוא ילווה בצוותים מישראל שיסייעו בצדדים השיווקיים, מסחריים וטכנולוגיים.

קרוב לבית, קרוב ללב (הלקוח)
תמונה 2: קבוצת פולירם ב-Chinaplas.

אחד מהיתרונות המרכזיים של בניית המפעל החדש הוא היכולת להתקרב ללקוחות, כפי שעשתה החברה בעבר בשוק האמריקאי. "ייצור באסיה יקצר באופן משמעותי את שרשרת האספקה, מקבלת חומרי הגלם ועד הגעת המוצר הסופי ללקוח. כך נוכל להגיב מהר יותר לתנודות במחירי חומרי הגלם, לשמור על תחרותיות, לשפר את הזמינות ואת השירות ללקוח", מסביר זיו.

בנוסף, למפעל פוטנציאל גדול בכניסה לשווקים בהם נושא המחיר הוא קריטי: "למדינות כמו אינדונזיה, מלזיה וויאטנם דמוגרפיה צומחת ותשתיות רכב מתפתחות – הן פתח לגידול משמעותי בשווקים חדשים לחלוטין עבורנו", אומר עידו. "המפעל החדש בתאילנד יאפשר לנו להגיע יבשתית למדינות אלו. הנמל בתאילנד גם הוא פעיל מאד, עם חיבוריות מצוינת לנמלי דרום מזרח אסיה". בנוסף, הקמת המפעל תעזור לפולירם לנצל הסכמי הסחר החופי של איגוד מדינות דרום-מזרח אסיה (ASEAN), להפחית את מיסי הייבוא, ולהביא מחירים תחרותיים יותר לשוק.

כובשים את תעשיית הרכב הסינית

המפעל החדש בתאילנד הוא רק חלק מתמונה רחבה יותר – גם במפעל החברה בסין מורגשת תנופה של פעילות. נכון להיום, עיקר החומרים המיוצרים בשני קווי המפעל מיועדים לתעשיית הרכב הסינית המקומית ומשרתים חברות זרות הפעילות שם. עם זאת, פולירם מתכננת להתרחב גם לשוק היצרנים המקומיים בעתיד הקרוב. מגמה בולטת בפעילות החברה בשנתיים האחרונות הוא שילוב חומרים ממוחזרים בפתרונות שלה לתעשיית הרכב, לרבות PCR.

"זוהי דרישה שהגיעה מהשטח", מסביר עידו, "נכון לעכשיו, אין שחקן שביסס את מעמדו בשוק האסיאתי בתחום החומרים הממוחזרים. אנחנו שואפים להיות אלה שיעשו זאת". לצורך כך, החברה בתהליך חיפוש אחר מקור זמין ומקומי של חומר גלם ממוחזר איכותי שיעמוד בסטנדרטים המחמירים של תעשיית הרכב. לפולירם יכולת ייצור של מגוון רחב של פתרונות בעלי זרימה גבוהה, ריח ניטרלי ופליטה נמוכה של VOC — גם כאשר שיעור החומר הממוחזר גבוה במיוחד.

פולירם ממשיכה לבסס את עצמה כשחקן בינלאומי, עם פעילות מתרחבת בכמה מהשווקים המרכזיים בעולם. לצד התרחבות הפעילות של החברה בצפון אמריקה בשנים האחרונות, המהלכים האחרונים באסיה מסמנים כיוון ברור. "כיום, גם הצרכנים באסיה דורשים איכות – ואנו ערוכים לספק אותה", מסכם זיו. נאחל לחברה הצלחה ונמשיך לעקוב אחר התקדמותה בעתיד.

תמונה 3: זיו הרלינג, מנהל הייצוא ומחלקת Bondyram בפולירם.
תמונה 4: עידו רוזנמן, המנהל העסקי של פולירם בסין ובמזרח אסיה.