פולירם מרחיבה את פעילותה ומספקת סל מוצרים רחב להדפסות FGF

סדרת החומרים Ram3D מכילה תרכובים רבים על בסיס ABS, PA, PETG, ו-PP עם סיבי פחמן או זכוכית. בימים אלו פועלת החברה לחיזוק הפעילות בשוק האירופאי 

תמונה 1: כסאות בטיחות לילדים עם מוגבלות, שיוצרו בעזרת חומרים להדפסה תלת ממדית של פולירם.

בשנתיים האחרונות צללה פולירם לתחום חדש, חומרים למדפסות תלת הממד. לא מדובר פה בחומרים המוכרים לרובינו, אלא בכאלה המיועדים להדפסה בטכנולוגית ה-FGF הצוברת תאוצה. בטכנולוגיה זו נעשה שימוש בגרגירי חומר גלם סטנדרטיים, ולא בפילמנטים, אבקה, או נוזל. 

"שיטת הדפסה זו אינה נפוצה עדיין בתעשייה, אך בעלת פוטנציאל משמעותי", מסביר עמית קורן, סמנכ"ל המכירות והחדשנות בפולירם. "ראינו את זה בתערוכת ה-Formnext האחרונה, עם פתרונות חדשים ורבים יותר שהוצגו בתחום. ישנה סינרגיה בין מוצרי פולירם הקיימים, וחטיבת ה-Engineering Plastics שלה, לעולם זה של הדפסת FGF. לטובת הנושא בנינו צוות פיתוח ייעודי". 

אתגרים בהדפסת FGF – מדוע בחירת החומר המתאים קריטית 

למעשה, בטכנולוגית ה-FGF נדרש תירכוב של פולימרים, בו מתמחה פולירם. התירכוב מאפשר לענות על מספר אתגרים המלווים את הטכנולוגיה, ביניהם נמנה: יציאת היתך מהדיזה ללא שליטה על משטר ההתגבשות שלו, הצורך ברזולוציות הדפסה משתנות, התכווצות החומר, והדבקה בין השכבות. פני השטח של המוצר מתאפיינים בשכבות גליות. ככל שהמוצר גדול יותר וגודל הדיזה רחב יותר, כך הגליות גדולה יותר. במידה ויש צורך בפני שטח חלקים, בייחוד בדיזות הגדולות יותר, השיטה מחייבת גם עיבוד משלים לטיפול בפני השטח. 

אז אילו חומרים מציעה פולירם להדפסת FGF? 

בשל האתגרים שצוינו, נפוצה העבודה עם PLA ו-PETG, המספקים הדפסה יציבה ונוחה, אך לרוב אינם מתאימים מבחינת תכונות החומר ליישום הסופי. "ללקוחות הקצה אין מספיק ידע וביטחון מצטבר על מנת לעבוד עם חומרים אחרים. כאן בדיוק אנחנו נכנסים לתמונה", מציין עמית. "יכולת התירכוב של שלנו פותחת את הדלת עם מנעד חומרים רחב שפיתחנו במיוחד לכך. אנחנו מעמידים את הידע שנצבר לרשות לקוחותינו". 

סל הפתרונות של פולירם להדפסת FGF קיבל את השם Ram3D. בין החומרים המוצעים, משפחת חומרי ה-ABS הזמינים בלבן (או בהתאמה לגוון רצוי), וכן עם סיבי פחמן או זכוכית על מנת לצמצם את תופעת התכווצות החומר. פתרונות נוספים מבוססי ABS ASA, ASA, , ו-PC ABS. מעבר לכך, ניתן יהיה למצוא גם חומרים מורכבים ממשפחת ה-PA, כגון ניילון 12, וניילון 6, וכן תרכובים על בסיס PP ו- PETG עם סיבי זכוכית. מוצרים שיוצרו עם חומרי פולירם הוצגו גם הם בתערוכת Formnext, בביתן חברת תלת הממד MODIX הישראלית. מכונת ה- Big Mamaשל החברה בעלת יכולת הדפסה של מוצרי ענק עד ל-2 מטר גובה שהוצגו לראווה. 

עמית קורן ונופר וויליאום בתערוכת ה- Formnext 2024.
איך בוחרים את החומר הנכון לצרכי הלקוח? 

"אין חומרי מדף בתחום הזה", מסביר עמית. "ההתאמה ייעודית לכל יישום ויישום ולוקחת בחשבון את המוצר הסופי, המדפסת, תנאי הסביבה והחומר". לדוגמא, במכונות שולחניות האקסטרודרים עדינים, קטנים, ובעלי יכולות גזירה ועיבוד נמוכות. במכונות גדולות לעומת זאת, האקסטרודרים מסיביים יותר, התפוקות גבוהות, והגזירה חזקה. שליטה על הומוגניות וזרימת החומר מספקת מענה לציוד השונה. 

"בגלל רגישות השיטה, הכי נכון להתייעץ איתנו ולספק מידע מלא על התהליך על מנת שנמליץ על החומר הנכון", מדגיש עמית. "ככיוון ראשוני ניתן להסתכל באתר החברה. פתרונות רבים מופיעים שם בקטלוג". 

הטכנולוגיה יכולה לספק פתרונות מדהימים. מדובר על יישומים שלא קיימים בעולמות הפלסטיקה הסטנדרטיים, כמו בניה, ארכיטקטורה, ומוצרים גדולים. התפוקות יכולות להגיע אף למאות ק"ג לשעה. למדפסת אלו שימושים גם לצרכים ביטחוניים, ואפילו לתחום קידום המכירות, בו ניתן לייצר דגמים מוגדלים למטרות שיווק. דוגמאות בעיניים ניתן לראות בארץ בספסלים הפזורים בתחנת הרכבת בחולון, מוצרי פרסום גדולים שיוצרו עבור מותגים מוכרים, ואף יישומים בטחוניים התורמים לכוחות הבטחון במשימותיהם. 

פונים לשוק באירופה 

"כרגע אנחנו מתמקדים בשוק האירופי, אחרי שתהליך הפיתוח התבסס משמעותית. אנחנו גם מבססים את פעילות המכירות שלנו בתחום", מציין עמית. "זו כניסה לתחום חדש מאפס, וכמו כל תחום כזה יש חבלי לידה. הפוטנציאל גדול, וכבר עכשיו אנחנו מביאים לערך משמעותי". 

מידע נוסף:
פולירם, עמית קורן,
[email protected]