היתרונות רבים: חיבור מרחוק, התראות בזמן אמת, פתרון תקלות מהיר וחיסכון כספי
בחברת ליעד (אמפסט ישראל) מבינים את הצורך בנראות של רצפת הייצור, מכל מקום ובכל רגע. בדיוק בגלל זה, הם השיקו את LIAD-Cloud אשר עוזר להקפיץ את מערכות המינון ובקרת הצבע לעידן תעשייה 4.0. השירות החדש מאפשר גישה לענן המספקת חיבור ושליטה מרחוק וקבלת תובנות על ביצועי הציוד. מחלקות הייצור והבטחת האיכות במפעל יכולות, באמצעות הענן, לשתף פעולה, ללמוד ולבקר את תהליך מינון החומרים והצבעים. בנוסף לבקרה על פעולת הממנן, ניתן לקבל התראות בזמן אמת אשר מיועדות למשתמשים שונים: מפעילים, אנשי אחזקה, מנהלי ייצור, בקרי איכות וייצור, ואחראי מצוינות תפעולית.
איך מחברים את המערכות לענן?
המערכות מתחברות לענן באמצעות משדר, המהווה חלק ממערכת הבקרה. המשדר משתמש בכרטיס SIM סלולרי על מנת לשלוח את המידע. רמת האבטחה גבוהה, וכל המידע המשודר מוצפן. קיימת היררכיה קשיחה של הרשאות אשר מגדירה לכל משתמש בענן את הפונקציות המותרות לו, כך שאין סכנה שמשתמשים ייחשפו למידע שהם לא אמורים לקבל. ההתחברות לענן היא פשוטה וקלה, בשיטת "Plug & Play", ושידור המידע לענן מתחיל מיידית עם החיבור.
תוכנה פשוטה וידידותית למשתמש
השימוש בתוכנה פשוט עם תפריטים קלים וחיווים גרפיים ברורים:
- אור ירוק- המערכת מחוברת ותקינה
- אור כתום- קיימת התראה
- אור אדום – המערכת אינה מחוברת
ניתן לקבל מידע מרוכז על כל רצפת הייצור, ואף מידע ממספר אתרי ייצור. לחלופין, ניתן לסנן את המידע המוצג לפי מכונות ספציפיות. מסך המידע מציג בצורה גרפית ומספרית את הפרמטרים הקריטיים, נתוני עבר ומגמות, לצד התראות פעילות. ניתן להפיק דו"חות ולייצאם בפורמט אקסל. קיימים גם מסכי תחזוקה, בהם ניתן למצוא מידע על כיולים והיסטוריית התראות. קיימת אפשרות לחבר את המידע לתוכנת ERP של המפעל, בהתאמה אישית ע"י המתכנתים של ליעד.
לטובת הדרכה פשוטה, התוכנה מכילה מדריכים למשתמש של הממננים וכן סרטוני וידיאו השמורים אף הם בענן. במידת הצורך, ניתן לפנות לצוות התמיכה של ליעד דרך האפליקציה.
מעבר פשוט וקל לתעשייה 4.0
המשתמשים בממנן מקבלים פתרון מוכן המתאים לתעשייה 4.0 ללא צורך בהשקעה משמעותית ב-IT. נראות המידע בכל רגע מאפשרת לאתר צווארי בקבוק בתהליך הייצור ולטפל בהם מיידית. התראות בזמן אמת מאפשרות תיקון תקלות מהיר, מניעת מינון שגוי, הקטנת ייצור פחתים וכתוצאה מכך – שיפור האיכות וצמצום עלויות. ולבסוף, עובדים ממחלקות שונות מחוברים יחד לאותה מערכת מידע. הדבר תורם לשיתוף פעולה רוחבי חוצה מחלקות. ממננים חדשים יכולים להגיע עם המשדר, במידה ובוחרים בכך, וכן ניתן לחבר משדרים גם לציוד קיים.
למידע נוסף:
אורי אייזנשטיין, [email protected] ,050-521-4661