קובוטים של UR עם טוויסט ישראלי: הפתרון החדשני של Pickommerce לליקוט ואריזה אוטונומי

המערכת של החברה הישראלית מוסיפה לקובוט של Universal Robots (UR) בינה מלאכותית, יכולות עיבוד תמונה מתקדמות ואת האפשרות להחליף עצמאית אביזרי קצה לטיפול בטווח גדול מאוד של פריטים משתנים באותה עמדה 

תמונה 1: עמדת הליקוט והאריזה האוטונומית של Pickommerce AI Robotics עם הקובוט של Universal Robots.

פתרונות האוטומציה משתכללים מיום ליום ומשנים את פני התעשייה, זאת לצד פתרונות מתקדמים בבינה מלאכותית. ישנן משימות שעד היום אתגרו מערכות אוטומציה, אך נראה שכיום גם להם מוצאים פתרונות. הדבר מתאפשר באמצעות קובוטים מתקדמים המפגינים גמישות מרובה בתנועה המרחבית ותכנות קל ונוח. 

מה קשה לו לרובוט? 

אחת המשימות הנפוצות ביותר בתעשייה הינה ליקוט ואריזה במחסנים ומרכזים לוגיסטיים. זוהי משימה הדורשת שיקולים מורכבים עבור רובוט, אך פשוטים עבור בן האדם. בעוד שהיד האנושית יכולה ללקט מגוון רחב של פריטים בעלי גיאומטריות, מרקמים וחומרים משתנים, ליד הרובוטית נדרשות התאמות באביזר הקצה והיכולת לחלוש על טווח פריטים רחב הינה מוגבלת. 

בנוסף, הרובוט נדרש לתכנן את ביצוע הפעולה בכל הקשור למסלול התנועה אל הפריט, אופן האחיזה בו, וניהול המניפולציה הכללית עד לסידור חכם בקופסא או המשטח. כל זאת צריך להיעשות בתפוקות גבוהות, מבלי לפגום במוצר, תוך עבודה בטיחותית לצד העובדים במפעל או במרלו"ג ללא גדרות בטיחות. 

העמדה האוטונומית והגריפר הייחודי של Pickommerce AI Robotics 

חברת ההזנק הישראלית Pickommerce AI Robotics פיתחה בעזרת הקובוטים המתקדמים מבית Universal Robots (UR) עמדת ליקוט ואריזה אוטונומית המשלבת בינה מלאכותית מתקדמת ויכולות עיבוד תמונה. עמדת הליקוט נותנת לקובוט של UR את היכולת להחליף עצמאית את אביזרי הקצה, שחלקם מעוגנים בפטנטים של החברה, ובכך להתאים את עצמו למגוון הפריטים איתם הוא נדרש להתמודד. זהו שינוי תפיסתי מפתרונות עבר. 

לטובת עמדת הליקוט האוטונומית, פיתחה החברה עולם תוכן חדש המבוסס על אחיזה בהדבקה המכיל אביזרי קצה ייחודיים המתממשקים עם הקובוטים של UR, ובנוסף מתאפשרת באותה עמדה, החלפה לאביזרים אחרים הקיימים בשוק המבוססים על טכנולוגיות וואקום, מגנטיקה או אחיזה באצבעות רובוטיות. שיטה זו מאפשרת לקובוט לאחוז וללקט פריטים המאוחסנים בצפיפות, בעלי גיאומטריה ייחודית, או כאלה העשויים מחומרים שאינם אטומים, אשר פתרונות מבוססי וואקום מתקשים להתמודד איתם. פתרון זה מתווסף לאביזרי קצה רבים, המתממשקים בקלות לקובוטים וזמינים ב-UR Marketplace. 

המערכת של חברת Pickommerce מכילה אלגוריתמיקה חכמה המאפשרת לסדר על משטח או בקופסה מגוון רחב של פריטים בגדלים ומשקלים שונים תוך התחשבות באילוצי האריזה. הגמישות של קובוט UR מאפשרת להגיע לכל פינה ומיקום באריזה, ולהניח את הפריט במיקום ובאוריינטציה הנדרשים. 

 למה בחרו Pickommerce בקובוטים של UR? 

לקובוטים מבית UR מגוון פונקציות בטיחות המאפשרות להם לעבוד לצד מפעילים אנושיים ללא צורך בגדרות בטיחות, כאשר ניתן להגדיר את המרחק שהם צריכים לשמור ממכשול בדרך. "בחרנו את UR על בסיס סקר שוק, כחברה עם הפתרון האיכותי והאמין ביותר", מספר כפיר ניסים, מנכ"ל Pickommerce, "אנחנו מטמיעים פתרון למשימה מורכבת הדורשת התייחסות למספר רב של משתנים. חיפשנו קובוט אמין בעל דיוק מיטבי ובטיחות ברמה הגבוהה ביותר". 

אחד היתרונות המשמעותיים של קובוט  UR הוא בממשקי התכנות הפשוטים והגמישים שלו. תכונה זו מאפשרת לחבר את הרובוט למערכות ראייה ממוחשבת ולתכנן מסלולי תנועה חכמים בצורה פשוטה ונוחה. הקובוט יודע להתממשק עם פתרונות אוטומציה נוספים במחסן הלוגיסטי, עם מחסנים אוטומטיים כגון מערכת האחסון האנכיתMODULA  הנפוצה בתעשייה הפלסטיק, ואפילו ללקט פריטים מיד אדם. מערכות ה-Vision ולימוד המכונה שבה משתמשת העמדה האוטונומית, מבוססות על התוכנה המתקדמת של Pickommerce ומשתלבת עם הזרוע הרובוטית של UR. הן מאפשרות לזהות פריטים, לנתח את הסביבה, לקבל החלטות לגבי מסלולי התנועה, בחירת אביזר הקצה המתאים, כיצד לאחוז את הפריטים וכיצד לסדר אותם על המשטח בצפיפות מרבית תוך צמצום זמן העבודה. 

תמיכה מקומית מ- SU-PAD 

חברת Pickommerce AI Robotics נהתה מגיבוי ותמיכה מקומית בהטמעת פתרונות UR. “חברת SU-PAD, נציגת UR בישראל, יצרה את החיבור, הדריכה אותנו, וידעה להתאים לנו את אביזרי הקצה משלל הפתרונות המתממשקים עם הקובוט”, מסביר כפיר, “היינו צריכים ספק אמין, שירותי ובעל פתרונות איכותיים. תוך שנה בלבד הפכנו רעיון למציאות, והצלחנו להתמודד עם אתגר ייחודי, דבר שלא היה אפשרי ללא תמיכתם". 

למידע נוסף:
SU-PAD, חיים זכרמן,
052-567
-0620, [email protected]