כל מכונה זקוקה לטיפול ואחזקה, השאלה היא רק מתי הוא הזמן המתאים ביותר וכיצד נמנע כשל בלתי צפוי במערכות? אפליקציות חדשות מבית MILACRON יתנו מענה לשאלות אלו ויובילו את לקוחותיה צד נוסף לשיפור יעילות הייצור
הפיתוח חדש אשר הוצג בחודש יוני האחרון, מביא את טכנולוגית ה-IIoT ( Industrial Internet of Things) לעולם ההזרקה והאקסטרוזיה. לקוחות החברה, המשתמשים בשירות ניתוח הנתונים M-Powered, יוכלו מעתה להשתמש באפליקציות לחיזוי ומניעת כשל בציוד הייצור.
ההחלטה מתי לעצור את המכונה לטיפולי אחזקה שוטפת או מונעת למול המשך הייצור הרציף תמיד קשה. הכלים החדשים יבצעו ניתוח נתונים ויפיקו המלצות ליישום. כך יוכלו המפעילים, הטכנאים ואף המנהלים לנהל את תחזוקת המכונות באופן יעיל.
האפליקציות החדשות מבוססות טכנולוגיית Machine Learning לעיבוד הנתונים באופן רציף. מגון רחב של משתנים בנוגע לאחזקת המכונה משוכללים בהמלצות האפליקציות. ביניהם: התחשבות במצב הציוד, הסיכוי לתקלה, יעילות התהליך וחסכון בעלויות. משתמש הקצה יוכל לחזות בעיבוד הנתונים באופן גרפי וברור לצפייה גם בנייד וגם במייל.
מתי נכון להשבית מכונה לצורך טיפול בבורג?
לבורג הפלסטיזציה תפקיד מכריע בתהליך הייצור. שחיקה ופגיעה במבנהו, בקוטר וגיאומטריית הכריכות, עלולה להוביל לירידה ביעילות עיבוד החומר והולכתו. כתוצאה מכך, טמפרטורת ההיתך תעלה, צריכת האנרגיה תגדל וכך גם זמן המחזור (בעיקר בשלב ה-recovery time). אלו ישפיעו באופן ישיר על זמן המחזור ואיכות המוצרים. תהליכי שחיקה אלו איטיים, וכך גם התקדמות הכשל. על כן קשה לאבחן באופן ברור את נקודת הזמן האופטימלית להשבתת המכונה לצרכי טיפול בבורג.
אנליזה חדשה ליעילות הבורג מאפשרת למשתמש לקבל מידע על מצב הבורג ללא התקנת חיישנים נוספים. התובנות מתקבלות על ידי ניתוח נתוני העבודה ויכולות לחזות את מצבו. כך ניתן לקבוע מתי נכון לבצע טיפול להזמין ואף להחליף בורג, עוד לפני שמתרחש כשל ופגיעה גדולה בזמן המחזור (תמונה 1). כשזו כבר מתרחשת הפגיעה גדולה, התיקון אינו מידי ומצריך לעיתים המתנה ארוכה לחלקי חילוף. האנליזה החדשה כבר זמינה ללקוחות החברה החל מיוני האחרון.
חיזוי יעילות ותקינות קצה בורג ההזנה
שירות נוסף המוצע מתמקד באזור קצה בורג ההזנה. אזור מורכב זה, המחבר בין התבנית למכונה, כולל את שסתום האל-חזור ועומד תחת תנאי עבודה שוחקים במיוחד. על כן הוא דורש רמת אחזקה גבוהה למניעת תקלות. תקינות האזור משפיעה באופן ישיר על התהליך, יעילותו כמו גם על הדירות המוצרים ועלויות הייצור. האפליקציה החדשה משקפת את מצב קצה הבורג באופן ידידותי למשתמש תוך התייחסות למצב השחיקה, חזרתיות הייצור, ותקינות החלק. הנתונים מועלים גם כאן באופן גרפי תוך מתן אזהרות והמלצות לטיפול במכונה. האפליקציה תהיה זמינה ללקוחות החברה, החל מחודש אוגוסט השנה.
האם התהליך שלנו יעיל?
הפיתוח האחרון שמציגה MILACRON מבצע אינטגרציה של כל נתוני הייצור ומאפשר לקבל ניתוח על, מקיף, על ביצועי מכונה בודדת או ביצועי צי המכונות כולן יחד. הניתוח מסכם את יעילות המכונה ומציג נתונים כגון צריכת האנרגיה בכל שלב בתהליך וזמן המחזור של כל שלב בצורה גרפית הנוחה להבנה. בנוסף, מוצגות המלצות ליישום כאשר מתגלה חריגה מהנתונים. אפליקציה זו תהיה זמינה לשימוש החל מחודש ספטמבר השנה.
MILACRON שמה לעצמה למטרה, להוריד את זמן השבתת המכונות על ידי נראות מלאה של מצב המכונה תוך שימוש ביכולות חיזוי מבוססות על ביצועים המכונה ואלגוריתמים מתחום ה- Machine Learning. שימוש בפתרונות שכאלה מבטיח ייצור מוצרים איכותיים ביעילות תוך שמירה הציוד וחסכון בעלויות.
למידע נוסף:
אז-אור, פבלו ינובסקי, 054-452-1366, [email protected]