מה ללוויתן קטלן ולמערכת בקרת טמפ' בתבנית? מסתבר שהרבה

חברת KraussMaffei בפרויקט משותף עם חברת Jurke משלבת במכונותיה את מערכות בקרת הטמפרטורה המתקדמות 'אורקה' כך שניתן לשלוט עליה דרך מערכת הבקרה של המכונה. חיישן המערכת פועל ללא מגע במים והדבר מגן עליו מפני שחיקה ומצמצם תחזוקה

לוויתני קטלן, אורקה, משתמשים בגלי אולטרסאונד כדי להתמצא במרחב ולתקשר עם בני מינם. אבל איך זה קשור לפלסטיקה? האנושות שואבת השראה מן הטבע כבר שנים רבות ובמקרה של האורקות גם בהצלחה רבה. בדומה ללוויתן הפראי, משמשת המערכת בגלי אולטרסאונד למדידת הזרימה בתבנית. הפיתוח נעשה על ידי חברת Jurke Engineering בשיתוף עם חברת Enesty וכן יצרנים מתעשיית הפלסטיק והיא מותאמת במיוחד לצרכיהם.

בלב המערכת נמצא מד זרימה אולטרסוני כפול ללא מגע במים. הצגת הנתונים מתבצעת באופן דיגיטלי, ישירות על חיישני המערכת. "בשילוב עם מערכות אורקה, מכונות KraussMaffei מציעות יתרון תחרותי קריטי על פני מערכות בקרת טמפרטורה אחרות", מסביר מנואל פון ורצ'מין, מנהל שירות הדיגיטל ב-KraussMaffei.

תמונה 1: מערכת בקרת הטמפרטורה אורקה, מפקחת ומווסתת את כל מעגלי הקירור בנפרד ומבטיחה חילופי חום (heat exchange) איכותיים ובקרת תהליכים יציבה.
מערכת נוחה לתפעול

האורקה היא ללא ספק מערכת מורכבת, לכן הושם דגש מיוחד על נוחות התפעול. כל חיישני המערכת מצוידים בתצוגת LED. מחווני זרימה ונורות החיווי ממוקמים ישירות על ה-distributor ומספקים מידע מיידי על מצבם של מעגלי הקירור. ניתן לגשת לפונקציות נוספות דרך מסך מגע בלוח ההפעלה. עיצוב המערכת מיועד להנגשה אינטואיטיבית של כמויות גדולות של מידע למשתמש. ניתן להתאים את תצורת המערכת למכונות מסוגים וגדלים שונים וכן לשלב אותה במערכות הבקרה MC6 של מכונות KraussMaffei. "אפס תחזוקה, חישה ללא מגע והיכולת לשמור את נתוני התבנית הופכים את מערכת אורקה לפתרון אופטימלי לבקרת טמפרטורה. הן הופכות את תהליך ההזרקה ליעיל ושקוף יותר", אומר מנואל. "היכולת לשלב את המערכות על גבי מכונות של יצרנים שונים הוא יתרון שאין שני לו בשוק".

חישה ללא מגע – אפס תחזוקה

העדר המגע הישיר בין החיישן לזרם המים מספק יתרונות חשובים. ראשית כמעט ואין בלאי ופגיעה בחיישן. שנית, המנגנון לא דורש תחזוקה כלל, עובדה חשובה מבחינת אורך חיים וחיסכון בזמן, תחזוקה וכסף.

אז איך זה עובד?

מערכת האורקה מודדת את הזמן הנדרש לאות אולטרסוני לנוע מנקודה A בחיישן לנקודה B. כאשר קצב הזרימה גדל, האות מואץ והזמן הנדרש למעבר מנקודה A ל-B מתקצר (תמונה 2). קצב הזרימה בצינור הקירור מחושב על פי היחס בין משך הזמן לבין מהירות הזרימה. בגרסה הסטנדרטית, טווח המדידה הוא 0.5-60 ליטר לדקה וטמפרטורת הנוזל עד 120 מעלות צלזיוס.

תמונה 2: הדגמת עיקרון הפעולה של חיישן האורקה המודד זרימה ללא מגע (ימין) וחיישן מולבש על הצינור (שמאל).
המערכות כבר בשטח

מערכת האורקה פותחה בשיתוף פעולה הדוק עם משתמשים מהתעשייה, שסיפקו משוב מהשטח תוך בדיקה אינטנסיבית של הציוד בקווי הייצור שלהם. KraussMaffei גילתה בשלב מוקדם את הפוטנציאל הגלום באורקה ומשתפת פעולה עם הספק עוד משנת 2017. שיתוף הפעולה שהתחיל בגרמניה התרחב כבר לבלגיה, שוויץ, הולנד, צרפת ואוסטריה, במסגרת מכירות בלעדיות. גרסה 2.0 כבר זמינה בשוק ומעכשיו גם בישראל.

 

למידע נוסף:

פרומתאוס פוטשניק, דוד פוטשניקוב: 058-454-5004, [email protected]