זמן איכות – הצצה לנושאים שידונו בכנס האיכות בפברואר הקרוב

אין תעשייה שלא מעלה על נס את איכות הייצור והמוצר, בניגוד לנהוג לחשוב לא מדובר במושג חמקמק אלא בשיטה סדורה שלפיה פועל האיגוד הישראלי לאיכות עם ענפים רבים במשק, בהם תעשיית הפלסטיק

שרון אנקר – יו"ר האיגוד הישראלי לאיכות, קרדיט – איגוד האיכות הישראלי.

איכות הייצור והמוצר היא אבן יסוד בכל תעשייה, ובשנים האחרונות תעשיית הפלסטיק והפולימרים מתמודדת עם אתגרים הולכים וגדלים בתחום זה. אירועי אי-איכות, הן בישראל והן בעולם, מדגישים את החשיבות הקריטית של בקרת איכות קפדנית. אירועי אי-איכות פוגעים במוניטין של תעשיית הפלסטיק בישראל ובאמון הציבור במוצרים ישראליים. מוצרים פגומים, כמו בקבוקים עם דליפות, צעצועים שבירים או מארזים עם סדקים לצורך העניין, עלולים לפגוע באמון הצרכנים ולגרום לירידה במכירות. שרון אנקר – יו"ר האיגוד הישראלי לאיכות מספר כי תקלות בייצור, הן למרבה הצער, תופעה שכיחה שיכולה להוביל לבזבוז חומרים, זמן וכסף. הסיבות לתקלות אלו מגוונות ויכולות לנבוע מחומר הגלם, מתהליך הייצור עצמו או משילוב של שניהם. היקף הפגיעה הכלכלית בייצור תידון בין שאר הנושאים בכנס השנתי שיקיים האיגוד בפברואר הקרוב.

האיגוד הישראלי לאיכות, פועל משנת 1973 כמוסד ללא כוונת רווח לקידום מומחיות מקצועית, חדשנות ומצוינות במגוון דרכים, בהן: קהילה מקצועית, ליווי, רשת קשרים בינ"ל, פעילות באקדמיה, קידום מחקרים, כנסים מקצועיים ועוד. באיגוד רואים ברפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" ששמה דגש על אימוץ תקנים אירופיים בישראל במטרה להקל על יבוא, להגביר תחרות ולהוזיל מחירים, הזדמנות גם להגברת איכות הייצור והמוצר. שרון אנקר – יו"ר האיגוד: "בתחום הפלסטיק, משמעות הדבר היא שמוצרי פלסטיק העומדים בתקנים האירופיים יוכלו להימכר בישראל ללא צורך בבדיקות ואישורים נוספים. בנוסף, הרפורמה צפויה להגביר את התחרות בשוק, דבר שיניע את היצרנים לשפר את איכות המוצרים שלהם על מנת להתחרות במוצרים אירופיים, ותעודד את הצרכנים לבחור במוצרים העומדים בתקנים מחמירים". אירועי אי-איכות, יש לציין, עלולים להוביל לתביעות משפטיות וקנסות שכן פוטנציאל הפגיעה שלהם בצרכנים ובסביבה נחשב גבוה כפי שמראים מחקרים רבים, בהם דו"ח של האו"ם שפורסם השנה (2024) ומעריך שכ-17 מיליון טון פלסטיק המושלכים לים מדי שנה גורמים לזיהום סביבתי ופגיעה קשה בחיות בר.

לצד הפגיעה במוניטין של תעשיית הפלסטיק בישראל ובאמון הציבור במוצרים ישראליים, יש עלויות כלכליות לאירועי אי-איכות. מדובר בכסף שנמצא "מתחת לרדאר" וקשה להעריך את הסכום שהולך לאיבוד בייצור פלסטיקה בשל בעיות איכות. סוגיה זאת של היקף הפגיעה הכלכלית בייצור תידון בין שאר הנושאים בכנס השנתי שיקיים האיגוד בפברואר הקרוב. בנוסף בימים אלה האיגוד הישראלי לאיכות בוחן הקמת פורום מקצועי לתחום הפלסטיקה והפולימרים במטרה להעמיק ולשפר את איכות הייצור והמוצר בתחום.