יש תרכיז חדש בשוק המבוסס על פסולת חקלאית אשר מפחית משמעותית את טביעת הרגל הפחמנית ואת פליטות גזי החממה. חברת TEXCHEM פיתחה תרכיז המחליף PP או PS. הוא מכיל מעל 50% מקורות מתחדשים ובעל אישורי מגע במזון
החקלאות מביאה אוכל לשולחן שלנו, אבל היא גם צורכת משאבים רבים ומייצרת פסולת שלמרות היותה אורגנית, הטיפול בה מסובך. לעזרת החקלאים באים יצרני הפלסטיק, אשר מחפשים כל הזמן מקורות מתחדשים וטבעיים אותם יוכלו לשלב בחומרי הגלם על מנת לצמצם שימוש במשאבים פוסיליים. אנחנו כבר רגילים לשמוע על פלסטיק שמיוצר מתירס או קנה סוכר, אבל האם שמעתם על פלסטיק המשלב קליפות אורז או פסולת תמרים?
ביו-פלסטיק המחליף PP ו-HIPS
חברת Polymers TEXCHEM היפנית המתמחה בפלסטיק המבוסס על מקורות מתחדשים, הוציאה לאחרונה חומר חדש בשם TEXa. זהו תרכיז המבוסס על כ-51% מקורות מתחדשים, מפסולת חקלאית של גידולי אורז ותמרים. ניתן לתרכב אותו עם פולימרים בתוליים או ממוחזרים. העיבוד שלו באקסטרוזיה ,ניפוח או הזרקה קל ונוח ואינו מצריך ציוד מיוחד ויוצר פחת נמוך. לאחר הייצור ניתן למחזר את החומר בקלות.
היישומים של התרכיז החדש רבים: ביישומי אריזה הוא מחליף את ה-PP או ה-PS בכוסות וכלי אוכל, ובאריזות או מכסים של מוצרי קוסמטיקה. יישומים אחרים שלא לתעשיית המזון כוללים: ארגזי אחסון, מארזים של מכשור אלקטרוני כמו מגברים או טלפונים סלולריים, עציצים, קולבים, קוביות משחק ועד ריהוט דוגמת כסאות ושולחנות.
צפיפות החומר הינה 1.1 גרם לסמ"ק, מעט גבוהה יותר מ-PP ו-PS וה-MFI עומד על 12-10. הוא עמיד בטמפרטורות של 138-104 מעלות צלסיוס (כתלות בתרכיז) ועל כן יכול גם לשמש גם במגע עם מזון חם.
יתרונות רבים בתחום הקיימות
השימוש בתרכיז מקטין ב-33% את טביעת הרגל הפחמנית של המוצר בהשוואה ל-PP וב-63% בהשוואה ל-PS/HIPS. אנרגיית הייצור מצטמצמת ב-80% ופליטות גזי החממה מצטמצמות ב-65% בהשוואה ל- PS/HIPS. בנוסף לאישורי המגע במזון, התרכיז עומד במגוון תקנים ואישורים: תקן אש UL94, REACH, RoHS, NIOSH, USDA ואישורי FDA. קיימים פטנטים על החומר ב-15 ארצות שונות כולל יפן, ארה"ב, אוסטרליה, מלזיה, סינגפור ואירופה.
למידע נוסף:
יואב בן-ארצי, קוטרימקס, 054-451-0375, [email protected]