פולירם משתדרגת ומציגה: שלושה פרויקטים בסימן פיתוח, ייצור, ולוגיסטיקה

לאחרונה השקיעה בקו פיתוח חדש למשפחת חומרי Polytron, הקימה מרכז לוגיסטי חדש, ורכשה שתי מכונות אריזה אוטומטיות. עידן רפאלי, סמנכ"ל התפעול, מספק הצצה להתפתחויות החדשות 

תמונה 1: המרלו"ג החדש של פולירם ברם-און, 8000 מ"ר.

מאז שנרכשה פולירם על ידי קרן פימי לפני כמעט עשור, אנו עדים להתפתחות מואצת, הכוללת רכישת חברות בחו"ל, הקמת פעילות בארה"ב, עלייה משמעותית ביכולות הייצור, ופיתוח מואץ של פתרונות מובילי שוק. הפעם מתמקדת פולירם בשדרוג והתייעלות של המערך הלוגיסטי ויכולות הייצור ומציגה שלושה שיפורים משמעותיים: קו פיתוח חדש למשפחת חומרי Polytron, מרלו"ג חדש, ומערכות אריזה אוטומטיות לשקי חומרי הגלם. שוחחנו עם עידן רפאלי, סמנכ"ל התפעול של חברת פולירם, שסיפר לנו על המהלכים. 

קו פיתוח חדש למשפחת חומרי Polytron 

החברה חנכה בסוף יוני קו פיתוח חדש למשפחת חומרי Polytron, המבוססים על תרכוב עם סיבים ארוכים, ומשרתים בעיקר את תעשיית הרכב. הפרויקט, שהתאפשר בתמיכת הרשות לחדשנות והמדען, חותר לפריצת דרך בהטמעת סיבים ארוכים במטריצות פולימריות בעלות טביעת רגל פחמני נמוכה. "זהו פרויקט ראשון מסוגו למוצרים אלו", מספר עידן, "הקו החדש ייעודי לצרכי הפיתוח ומשחרר את קווי הייצור לעבודה השוטפת. הפיתוח יתבצע ללא פחתים מרובים ולאחר סיומו יהיה ניתן לבצע Scale-Up מהיר לקווי הייצור התעשייתיים". 

כחלק מהפרויקט, החברה מתכננת לבצע ניסויים עם חומרים ממוחזרים, חומרי UBQ המבוססים על פסולת ביתית בלתי ממוינת, ואף חומרים המבוססים על פסולות חקלאיות כגון קליפות אורז וגפת זיתים. לטובת הנושא הותאם הקו לעבודה עם חומרים ממוחזרים וטבעיים, תוך שמירה על טמפרטורת היתך נמוכה. האפיון והפתרונות מבוססים על הניסיון העשיר שצברה פולירם עם השנים.  

"פיתוחים אלו יאפשרו לנו לזרז תהליכים ולהאיץ הוצאת דוגמאות ללקוחות. אנו מתאימים את עצמנו לדרישות השוק ומקדמים פתרונות ברי קיימא", מסכם עידן. 

עידן רפאלי, סמנכ"ל התפעול של חברת פולירם
מרכז לוגיסטי חדש התומך בפוטנציאל גידול עתידי 

פרויקט נוסף של החברה הוא מרכז לוגיסטי חדש שנבנה בשותפות עם מושב רם און וחברת עטיה נכסים. הוא מתוכנן לגידול עתידי עם קיבולת ל-8000 משטחים. בשלב הנוכחי, יכולה פולירם אף להציע שרותי אחסון ללקוחות נוספים בשטח המחסן. המיקום אטרקטיבי, ליד עפולה, רחוק מגבולות המדינה. המחסן ינוהל בצורה חכמה וממוחשבת באמצעות מערכת WMS, שתספק מעקב אחרי מיקומי מלאי בעזרת סריקת ברקודים. 

"המטרה היא לרכז את כל המערך הלוגיסטי של פולירם במקום אחד", מסביר עידן. "עד עתה, עבדנו עם שלושה מחסנים בנקודות שונות ברחבי הארץ. המרכז החדש יאפשר לנו לקרב את המחסן למפעלי הייצור ברם און ועפולה, לייעל את המערך הלוגיסטי ולצמצם עלויות שינוע". 

תמונה 2: מכונת אריזת שקי חומרי הגלם החדשה של פולירם ברם-און.
שתי מכונות אריזה אוטומטיות חדשות 

התפתחות מעניינת נוספת בחברה היא רכישה של שתי מכונות אוטומטיות לאריזת אנכית (VFFS) של שקי 20-25 ק"ג, אחת במושב רם און, והשנייה בעפולה שהחלה לעבוד רק לאחרונה. מכונות מתקדמות אלו יעמדו בסטנדרטים של תעשייה 4.0. היתרונות במעבר אליהם מרובים: ראשית, שיפור משמעותי של בטיחות ותנאי העבודה של העובדים. בנוסף, איכות האריזה תשתפר, בין היתר בזכות איכות ההלחמות, מערכת לזיהוי דליפות מהשק. גם מערך המשטוח כלול במערכת האוטומטית, ובמקום אריזת משטחים מבוססת שרינק בעובי 120 מיקרון, המכונה משתמשת באריזת סטרץ' בעובי 17 מיקרון בלבד, דבר ההופך את הפתרון לידידותי לסביבה. בהמשך למגמה זו, החברה בוחרת להשתמש בשקים העשויים מחומרים ממוחזרים מספק מקומי. 

"אני מברך על המעבר לאריזה אוטומטית. קודם כל, לטובת נוחות ובטיחות עובדינו. התועלת הסביבתית ושיפור האיכות מתאימים לרף הגבוה שפולירם מציבה לעצמה. נמשיך לבצע שיפורים אוטומטיים גם במקומות נוספים ברצפת הייצור", מבטיח עידן.  

למידע נוסף:
פולירם, עמית קורן, [email protected]