כחלק מהמגמה העולמית לשמירה על הסביבה מכניסה מי עדן 25% של rPET בבקבוקי 1.5 ליטר. גם נביעות פעלה בכיוון דומה ואף הגדילה להכניס של 50% rPET לבקבוקים
מי עדן הודיעה כי היא החלה לשלב 25% PET ממוחזר בבקבוקי ה-1.5 ליטר שלה. את הבקבוקים החדשים ניתן למצוא כבר ברשתות השיווק. ההודעה הזו היא חלק ממגמה מיעד שאפתני אליו שואפת החברה למעבר לשימוש של 100% PET ממוחזר.
לדברי מנכ"ל חברת מי עדן, אלון אלפרוביץ: "אנחנו גאים במהלך הסביבתי שאותו אנחנו מובילים מתוך אחריות והסתכלות קדימה. הפתרון של שילוב פלסטיק ממוחזר בבקבוקים במקום בפלסטיק חדש ונוסף הוא צעד גדול ובכיוון הנכון עבורנו ואנו גאים להיות החברה החלוצה שמובילה מהלך שכזה. שימוש באחוזים גבוהים יותר של חומר ממוחזר בבקבוקים בהחלט נמצא ביעדי החברה לשנים הקרובות ולשם אנו חותרים. השאיפה העתידית שלנו הוא להגיע למצב שכל המוצרים שלנו עשויים מ-100% חומרים ממוחזר".
צעד נוסף בתחום הקיימות בו נוקטת החברה הוא הגדלת השימוש בחשמל ממקורות נקיים למפעל הייצור (שכבר היום כ- 45% מהחשמל שלו מגיע מטורבינות הרוח ברמת הגולן) שימוש חוזר בקרטונים ובמשטחי עץ ועוד.
גם נביעות נוקטת בצעד דומה ואף הגדילה לעשות ומשלבת 50% חומר ממוחזר בבקבוקי ה-1.5 ליטר שלה. מהלך זה מצטרף למהלך נוסף של נביעות התומך גם הוא בקיימות בו חלה ירידה עקבית בעובי הבקבוק המסתכמת ב-30% מאז 2015.
שינוי זה והשימוש ב-PET ממוחזר גורר אחריו עליה במחיר האריזה, זאת מכיוון ש-PET ממוחזר עולה בימינו יותר מאשר PET בתולי. אולם לפי הצהרת החברות, השינוי לא יגרור אחריו כרגע עליה במחיר המוצר לצרכן.
בנוסף לכך, גם בהיבט הקיימות יש עדיין הרבה מה לשפר: בהיעדר מתקני מיחזור מקומיים בישראל, נוצר מצב אבסורדי. מצד אחד את חומר הגלם הממוחזר יש לייבא מחו"ל. מצד שני, גם את הבקבוקים המשומשים, הנאספים בארץ על ידי תמיר, יש לשלוח למדינות כדוגמת טורקיה לצרכי מיחזור. כך מתווסף לערך הסביבתי של הבקבוקים הממוחזרים עלויות שיונע מיותרות שהיו יכולות להיחסך במידה והיה מוקם בארץ מתקן לטיפול בפסולת. אין ספק כי הקמת מתקן מיחזור מקומי יכול לתרום רבות בהיבט הסביבתי ולשפר עוד יותר את טביעת הרגל הפחמנית של המוצרים. כולנו תקווה כי צעד זה של חברות מובילות שוק אלו יעודד פעילות מיחזור מקומית שכזו בארצנו.