בעקבות גדילת הקבוצה – אבי יעקובוביץ' נכנס לתפקיד ה-CTO החדש בכפרית

הרכישות האחרונות הגדילו את קבוצת כפרית לעשר חברות. המינוי החדש נועד לשפר את הסינרגיה ביניהן ולהגדיל את הפעילות הטכנולוגית הענפה
תמונה 1: אבי יעקובוביץ' – סמנכ"ל הטכנולוגיה החדש של כפרית.

זה לא סוד שקבוצת כפרית התמודדה (בהצלחה) עם אתגרים משמעותיים בשנה וחצי האחרונות. אולם אלו לא עצרו אותה, ולמרות המורכבות, היא ביצעה מספר מהלכים משמעותיים: רכישה של שתי חברות נוספות בצפון אמריקה, וצירופה של חברת  פלסטיקס אפ – חברת חדשנות ישראלית בתחום חומרי הגלם. גידול זה הציף צורך בתפקיד חדש בחברה בדמות סמנכ"ל טכנולוגיה (CTO) אשר יוכל לרתום ולהניע קדימה את היכולות הטכנולוגיות של הקבוצה.

הסמנכ"ל הטרי, אבי יעקובוביץ', אשר הצטרף לכפרית לפני כחצי שנה, הוא בעל דוקטורט בהנדסה כימית מהטכניון, אשר לצד שנים של עבודה בתעשייה המסורתית, גם הקים ועבד במספר חברות סטארט-אפ. עבור כפרית  שרואה בחדשנות כמנוע צמיחה, נראה שההתאמה היא ממש כמו כפפה ליד.

תפקיד חדש לקבוצה בצמיחה

החברה לא גדלה רק בשנה וחצי האחרונות, גם בשנים שקדמו עשתה כפרית מהלכים משמעותיים בדמות רכישת חברות בגרמניה ושבדיה והגדלת מפעל הייצור בסין. לשאלה מדוע דווקא עכשיו הוחלט לאייש את משרת ה-CTO מסביר אבי: "הגענו לגודל קריטי. הקבוצה מונה כבר עשר חברות שפועלות בשווקים שונים, ובכולן יש דרישה גבוהה לחדשנות טכנולוגית. חיזוק שיתוף הפעולה בין החברות השונות בקבוצה, על ידי גורם מתכלל אחד, יתרום לכל אחת מהן על ידי העברת ידע, שיטות עבודה, מגמות ותחזיות לשווקים השונים וכן התאמה לרגולציות המשתנות".

אבי מביא עימו ניסיון רב מחברות תעשייתיות כמו פלסן סאסא, גמל שריד ו-Spuntech, בהן כיהן בתפקידים טכנולוגיים מובילים בפיתוח חומרים ומוצרים. זאת לצד ניסיון יזמי בחברות הזנק שהקים והוביל, ביניהן  Tortech Nano Fibers (בשיתוף אוניברסיטת קיימברידג') ו-KIINNS המתמחה בציפויי הגנה מפני לכלוך למכונות בתעשיית המזון.

מחברים טכנולוגיות עם חדשנות

עולמות היזמות וחברות ההזנק לא זרות גם לכפרית, אשר השקיעה בסטרטאפים כמו N3Cure, קינאף ו-. Nemo Nanomaterials, השקעה אשר הובילה אותה לפיתוחים חדשניים בתחום התרכיזים. אמנם אבי לא עבד מול כפרית בעברו, אבל בהחלט הכיר את החברה. "כפרית התבססה אצלי בתודעה כחברה איכותית וחדשנית שמחפשת טכנולוגיות ומשקיעה בחברות הזנק, בשיתופי פעולה עם האקדמיה והבנתי שזו חברה שרואה בטכנולוגיה כמנוע צמיחה. כאדם שנמצא בעולמות הפיתוח, אך עובד בתעשייה המסורתית, אני חולק איתה השקפה זו. היא הוכיחה יותר מפעם אחת כי מצד אחד, חשוב ואף נדרש לבצע שיפורים במוצרים קיימים, ומצד שני צריך לחדש על מנת להישאר בחזית הטכנולוגיה, ואני שמח לקחת חלק בעשייה זו".

עשייה משמעותית בתחום הקיימות

היום אי אפשר לדבר על החזית הטכנולוגית מבלי להתייחס להיבטי הקיימות. "עיסוק בקיימות והבאת פתרונות חדשים בתחום הזה לשוק הוא חלק גדול מהעשייה הנוכחית והעתידית שלנו. לאחרונה אימצנו מודולי AI שיסייעו בחישוב מהיר של טביעת הרגל הפחמנית של מוצרינו. קבלת ערך כמותי לפליטות תאפשר לנו לפעול בצורה אקטיבית כדי להפחית אותן. רגולציות בתחום הקיימות מחייבות אותנו להישאר עם היד על הדופק ולבצע שינויים בהרכבי המוצרים. אנחנו צופים את הנולד ומבצעים את השינויים האלו עוד לפני שהרגולציה הופכת למחייבת. תחום נוסף המקבל מענה בכפרית הוא פולימרים מתכלים וגם פרויקטים מסוג זה נבחנים בקבוצה".

ציפיות אין רק בכריות – יש גם ללקוחות

אבי אמון גם על גם תחומי העיסוק המסורתיים יותר של כפרית. "היישומים הופכים ליותר מאתגרים והלקוחות מצפים מאיתנו להציע פתרונות מתאימים. הדרישה לחדשנות מתבטאת ברצון לתכונות טובות יותר: הגנת UV ארוכה יותר, צבעים אשר לא דוהים, פעילות אנטיפוג משופרת ועוד. בכל אחד מהתחומים מתנהלים פרוייקטי פיתוח במטרה להביא בשורות חדשות. אלו יוצגו בתערוכת ה-K הקרובה בגרמניה".

חברה ישראלית-גלובלית בזמן מלחמה

מאז שאבי הצטרף לכפרית הוא חווה על בשרו נסיעות תחת צלילי האזעקות בין אם עקב המלחמה בצפון, או עקב מיקום המפעל בעוטף. ככה זה כשאתה מתגורר בחיפה ועובד בכפר עזה. אבי לא מתרגש: "זו לא פעם ראשונה שאני עובד בסמוך לגבולות ישראל. גם לפלסן סאסא הגעתי בשלהי מלחמת לבנון השנייה, למרות שהאזור היה מטרה לטילים רבים. קיום תעשייה פעילה בכל מקום היא החובה האזרחית שלנו. חברות הבנות שלנו הפזורות באירופה, סין וארה"ב מגבות אותנו במידה ונצטרך. אני מקווה שלא נידרש יותר למצבים כאלו בעתיד".

נאחל לאבי הצלחה רבה בתפקידו החדש!