הכירו את העגלה האוטונומית שרוצה לשנות את אולם הייצור

פתרון המלגזה החדש שמציעה MiR מסוגל להרים 1.2 טון ישירות מהרצפה ולנוע במהירות מקסימלית של 1.5 קמ"ש. אילו עוד חידושים מציגה חברת האוטומציה הדנית? 

תמונה 1: העגלה האוטונומית מדגם MiR1200 של חברת האוטומציה MiR.

"המטרה שלנו הייתה ברורה לתכנן מלגזה שתתפקד בצורה חלקה בעולם האמיתי. רצינו שהיא תהיה מסוגלת להתמודד עם רצפות מלוכלכות, עם סדקים או חורים, עם סביבת עבודה מלאה במכשולים, בין אם חפצים או אנשים". 

הציטוט הזה של ג'רמי רוקמן, מנהל מוצר המלגזה האוטונומית החדשה של MiR הדנית, ממחיש את האתגר האמיתי שעומד מאחורי שילוב אוטומציה באולם הייצור. 

עם ההתגברות העולמית של בעיית המחסור בעובדים, ניצול של פתרונות אוטומציה נמצאת במגמת עלייה מתמדת. שילוב פתרונות אחראי הלוקח בחשבון את המצב בשטח ואת בטיחות העובדים נחוץ על מנת להביא את הפתרונות האלו למימוש. 

ה-MIR1200  – יש לו עיניים בגב 

אחד היתרונות המרכזיים של העגלה האוטונומית הוא מערכת הזיהוי והניווט המתקדמת שלה. דגם ה-MiR1200 מצויד במנוע AI ללמידת מכונה מבית NVIDIA. 4 מצלמות RGBD תלת ממדיות מאפשרות ראייה של 360 מעלות עד גובה 2 מטרים ומצלמה נוספת משמשת לזיהוי המשטח. בנוסף, לרובוט מספר חיישני LiDAR הפועלים באמצעות לייזר. בעזרת כל אלו המערכת מתכננת את המסלול האידיאלי, ומקצרת משמעותית את מחזורי האיסוף והפריקה של המשטחים. 

אתגרים בהטמעת עגלות אוטונומיות 

מערכת ה-AI של החברה יודעת לזהות מכשולים, בין אם בני אדם או עצמים, ולמפות מסלול מחדש מסביב אליהם. בנוסף, מוגדר מרחק מינימלי שבו הרובוט מגיע לעצירה מוחלטת ומפעיל תאורת אזהרה. העגלה האוטונומית מסמנת פניות ימינה או שמאלה באמצעות איתות אחורי כמו כלי רכב. 

אחד האתגרים של אלגוריתם ה-AI, הוא התמודדות עם הסחות דעת, כמו שרידי יריעות מאריזת המשטח או פינה שבורה. הרובוט של MiR יודע לזהות את המשטח גם במקרים כאלו ולהרים אותו בקלות. מעבר לכך, העגלה האוטונומית יודעת לזהות משטחים גם כאשר הם מאוד קרובים אחד אל השני. במידת הצורך, ניתן לשלוף מהעגלה ידית היגוי לשליטה במכשיר בדומה למלגזה ידנית. היא עומדת בתקן הבטיחות המחמיר של ISO3691-4 ולמעשה בטוחה יותר ממלגזה רגילה. 

על העתיד של מפעלי הייצור 

הדגם החדש מסוגל לשאת משטחים עד 1,200 ק"ג במהירות מרבית של 1.5 מטרים. בנוסף, הוא מצויד במערך סוללות בעל קיבולת גבוהה, המאפשר עד 8 שעות של פעילות רציפה. כאשר יש צורך הטעינה, היא מתבצעת במהירות – 5 דקות לכל שעת פעילות, או 30 דקות במהלך הפסקת הצהריים בלבד. 

הליך ההטמעה של העגלות ברצפת הייצור הוא מהיר ופשוט. בדומה למכשירים קודמים, ניתן להעלות את מפת המפעל לתוכנה או לבצע מיפוי ראשוני עם הרובוט. התפעול מתבצע באמצעות ממשק אינטואיטיבי, המבוסס על טלפונים חכמים. העגלה מסוגלת לבצע אינטגרציה עם כלל המערכות של החברה או של חברות צד שלישי. בנוסף, תחזוקת המערכת היא פשוטה ודומה לזו של מלגזה רגילה, למעט המצלמות. 

פתרונות אוטומציה כגון אלו טומנים בחובם פוטנציאל אדיר לשיפור יעילות העבודה, צמצום תאונות עבודה ופתרון בעיית המחסור בכוח אדם. 

 למידע נוסף:
SU-PAD, חיים זכרמן, 052-5670620, [email protected]