חברת HAUG הגרמנית חושפת כמה מהאתגרים הנפוצים, כולל הצטברות אבק, חלקיקים, וכתמי צבע. מהם הפתרונות המומלצים ואיזה ציוד לפריקת חשמל סטטי מציעה החברה?
ישנן אתגרים רבים העלולים לצוץ בתהליך הדפסת טמפון. בין השאר, עולים מיד לראש סוגיות של אמינות ויעילות המכונות, או פגמים בצמיגות הדיו ובמכונה. עם זאת, חשוב להתייחס ברצינות גם להשפעה של חשמל סטטי על איכות הדפסה, וזו אינה תמיד מקבלת את תשומת הלב הראויה. חברת HAUG הגרמנית, המספקת פתרונות לפריקת חשמל סטטי, חושפת כמה מהאתגרים הנפוצים.
התמודדות עם אבק וחלקיקים בהדפסת טמפון
ישנם שלושה אתגרים עיקריים בהצטברות חשמל סטטי בתהליך הדפסת טמפון. ראשית, לחלקיקים ואבק יש נטייה להיצמד לפני שטח טעונים של המוצר עליו אנו מדפיסים או על הטמפון, העשוי סיליקון. על מנת לפתור זאת, יש להזרים אוויר דחוס מיונן באופן רציף בין הטמפון למוצר עליו אנו מדפיסים. באופן זה, האוויר המיונן יפגע במוצר ובטמפון לפני ואחרי ההדפסה – בדיוק כאשר הטמפון עובר דפורמציה והרפייה – והם יעברו פריקה אלקטרוסטטית בו זמנית. לצורך זה מספיק אוויר בלחץ של לכל היותר 0.5-1.5 בר. יש להימנע מהזרמת אוויר ישירות על הגלופה, שכן הדבר עלול לגרום לצבע להתייבש במהירות וליצור בעיות אחרות.
עם כל זאת, במידה והמוצר העובר הדפסה משך כבר אבק או חלקיקים, יש לסלק אותם עם משב חזק של אוויר דחוס מיונן בלחץ של כ-4-4.5 בר לפני המגע של הטמפון במוצר. בהתאם לגודל המוצר, HAUG ממליצה על שימוש בשניים, שלושה או ארבעה מייננים בעל אלקטרודה טבעתית מדגם RI 32, הבאים בגרסת אקדח נייד או לחילופין ניתנים להתקנה ברצפת הייצור. אופציות אפשריות אחרות כוללות שני מוטות פריקה עם חרירי אוויר מדגם LS PLE הקטן אך עוצמתי, או Delta blower מדגם DA TR המצויין, לו פתח זרימת אוויר רחב וצורה קונית (ראה area B בתמונה 1).
הצטברות כתמי צבע על המוצר המודפס
אתגר נוסף הוא הנטייה של פני השטח הטעונים של פד הטמפון למשוך צבע, דבר היוצר כתמי צבע על המוצר המודפס. כאשר הפד נוגע במוצר, נוצרת דפורמציה העלולה לגרום למטענים אלקטרוסטטיים חזקים. במהלך ההרפייה שלו, "שערות" עדינות מתנתקות משכבת הצבע, ומוסטות בשל הכוחות הנוצרים מהשדה האלקטרוסטטי. ניתן לפתור בעיה זו על ידי הזרמת אוויר מיונן מכל הכיוונים מסביב לפד ולמוצר, בדומה למקרה הקודם. משיקולים כלכליים, החברה ממליצה לשלוט בזרימת האוויר הדחוס באמצעות שסתום מגנטי או מפסקי רגל.
הצטברות כתמי צבע על פד הטמפון בעקבות מגע עם הגלופה
כמובן, לא רק ההדפסה יוצרת מטענים אלקטרוסטטיים על פד הטמפון, תהליך דומה מתרחש גם בעת המגע שלו עם הגלופה. על מנת להתמודד עם זה, יש לפרוק את הפד לפני ואחרי המגע שלו עם הגלופה באמצעות מוט פריקה. הדבר מונע הצטברות הדרגתית של מטען אלקטרוסטטי במהלך פעולת המכונה, העלולה לגרום להופעה של כתמי צבע שישפיעו על איכות ההדפסה.
באופן כללי, העצה של HAUG היא קודם כל להקפיד על מיקום המוט בזוויות הנכונה ביחס לכיוון תנועת הטמפון. מעבר לכך, היא ממליצה מוט פריקה מדגם EI PS האפקטיבי עבור מכונות בהם הטמפון אינו עולה יותר מ-20-30 מ"מ, ומוט מדגם EI VS מכונות שבהם הטמפון עולה גבוה יותר, בשל שטח פריקה גדול יותר (ראה area A בתמונה 1). שמירה על הכללים הללו יבטיחו איכות הדפסה איכותית עם מינימום השפעה של חשמל סטטי.
למידע נוסף:
גוטמרק, ארי גוטמרק, 054-465-6538, [email protected]