אם חשוב לך הדיוק במתכון, אתה אלרגי לרכיבים מסויימים או שאתה פשוט אוהב את היצירתיות והגמישות, תעדיף לבשל לבד ולא להזמין ממסעדה. תא ייצור מעניין מאפשר להכין עצמאית את המתכון לחומר המרוכב וחוסך 45% בעלויות חומר הגלם
השימוש בחומרים מרוכבים נפוץ מאוד בתעשיות התעופה והרכב. חומרים אלו מאפשרים החלפה של רכיבים מתכתיים כבדים ברכיבי פלסטיק, לצורך הפחתת משקל וכך חוסכים בעלויות האנרגיה. החומר המרוכב בנוי ממטריצה פולימרית משולבת עם אחוזים משתנים של סיבי זכוכית. את החומר רוכשים כקומפאונד מוכן מחברות חומרי הגלם. כך, לכל הרכב יש צורך באחזקת מלאי נפרדת ולא ניתן לשנותו לאחר שנוצר.
טכנולוגיה מעניינת בתחום, העונה לשם FDC (Fiber Direct Compounding), פותחה על ידי ARBURG ומהווה אלטרנטיבה למצב הקיים. היא מאפשרת תהליך ייצור גמיש עם חומרים מרוכבים, תוך חסכון של עד 45% בעלויות חומר הגלם.
איך עובדת טכנולוגיית ה-FDC?
בטכנולוגיה זו מזינים בנפרד את סיבי הזכוכית ואת המטריצה הפולימרית למכונת ההזרקה ALLROUNDER. המכונה קוצצת את הסיבים לאורך הרצוי (5.6 – 33.6 מ"מ) ומערבבת אותם דרך הזנת צד עם המטריצה הפולימרית. כך למעשה נחסך שלב הקופאונדינג אצל יצרנית חומרי הגלם.
מערכת ההפעלה של ארבורג SELOGICA או GESTICA , מנהלת את חיתוך והזנת הסיבים כחלק מבונה הרצפים של המערכת ומאפשרת תכנות קל ומהיר של התהליך. מכונת ההזרקה מצוידת בצילינדר ייחודי לטכנולוגיה המורכב במקום הצילינדר הרגיל. כך ניתן להשתמש באותה מכונה על ידי החלפת צילינדר פשוטה להמשיך ולייצר איתה גם חלקים לא מרוכבים, ללא סיבים. טכנולוגיה זו מוצעת כתא ייצור שלם מבית ARBURG.
יתרונות השיטה
כל תהליך עיבוד נוסף, פוגע בתכונות החומר. הדבר נכון גם במהלך תהליך הקומפאונדינג המסורתי. שם מתרחשת פגיעה בסיבים ובשלמותם. השיטה אותה מציעים ב-ARBURG שומרת על שלמות הסיבים לכל אורך תהליך העיבוד. בנוסף, היא מאפשרת גמישות מלאה בנוגע לאורך הסיב והמטריצה איתה הוא מעורבב ומאפשר לבצע שינויים בהרכב ללא צורך בהזמנת חומרים חדשים או החזקת מלאי.
השוואה בעלויות
חומרי הזינה הנדרשים לטכנולוגיה זו שונים בהשוואה לקומפאונדינג המסורתי. כאן לא נעשה שימוש בסיבים קצוצים (long fiber granulates), אלא בגלילים ארוכים של סיבי זכוכית (Glass Rovings). האחרונים זולים משמעותית מהסיבים הקצוצים, ומפחיתים את עלויות חומר הגלם. על פי בדיקות שנערכו בחברה, חומרי המוצא חוסכים עד 45% בעלויות חומר הגלם.
למידע נוסף:
SU-PAD, איציק חרש, 052-357-5499, [email protected]