את המזון של ימינו אנחנו "קוטפים" מעל גבי מדפי הסופר. כולו עטוף באריזות מזון העוזרות לנו להאריך את חיי המזון ולשמור על בריאותנו. אבל מי שומר עלינו במקרה שהאריזה אינה מתאימה? מרכז הפלסטיקה והגומי לישראל מציע מגוון בדיקות לאריזות מזון לפי תקנים ישראליים ומקומיים.
פולימרים, דבקים, צבעים ומרככים הם רק חלק מסוגי החומרים הכימיים המרכיבים את אריזות הפלסטיק המיועדות למזון בהם אנו משתמשים בחיי היום-יום. הרכב, תנאי איחסון או שימוש שאינם מתאימים עלולים לגרום לנדידה של חומרים, או לשינוי אחר באריזה, אשר עלול לפגוע בה, בתכולתה וכמובן במשתמש. על כן יש חשיבות מכרעת לבחון את עמידות האריזה למזון ולתנאי הסביבה בה היא אמורה לתפקד.
אחד מתחומי הפעילות במרכז הפלסטיקה והגומי לישראל, הוא ביצוע בדיקות של אריזות המזון העשויות מפלסטיק. הבדיקות נעשות על פי תקנים ישראליים ובינלאומיים. הן בוחנות את עמידות האריזה והתאמתה לתנאי השימוש והמזונות הארוזים בתוכן והן את השפעתן על המזון. במהלך הבדיקות נבדקים מגוון תחומים: היעילות במניעת זיהומים, השפעת האריזה על הטעם והריח, חסמות האריזה לחמצן ואדי מים ועוד, הכל בהתאם לצרכיו ודרישותיו של הלקוח.
הבדיקות מתבצעות על-ידי אנשי צוות מומחים והמכשור המתקדם ביותר, כגון: HPLC-MS, GC-MS, DSC, TGA, FTIR, ICP , MOCON OX-TRAN ועוד.
רשימת בדיקות המוצעות במרכז הפלסטיקה והגומי:
למידע נוסף:
מרכז הפלסטיקה והגומי, חן רובינסקי קופל – אחראית על בדיקת אריזות מזון [email protected]