בין השיפורים: פונקציות מתקדמות לעיבוד שבבי בשלושה וחמישה צירים, שליטה בפרמטרים ותהליכים של NC Process, עיגול פינות (Round) באמצעות מיתר קבוע, הזנת נתונים פשוטה לתבריגים סטנדרטיים, שמירה וטעינה של הגדרות עבודה במכונות EDM ועוד
עם בוא השנה העברית החדשה, אנו מתכנסים כבכל שנה לחגוג אותה ומקווים שהיא תהיה טובה יותר מקודמתה. גם תוכנת סימטרון, המשלבת יכולות CAM/CAD וכלים ייעודיים לתכנון וייצור תבניות, נערכת לשנה החדשה עם ההשקה של סימטרון 2025 הכוללת שלל שדרוגים. ההכרזה הרשמית על הגרסה החדשה תיערך בשני כנסים – ללקוחות בצפון במלון דן קיסריה ב-26 בנובמבר, וללקוחות במרכז במלון הרודס הרצליה ב-5 בדצמבר. להלן עשרה חידושים שסקרנו אותנו במיוחד.
פונקציות חדשות לעיבוד שבבי בשלושה צירים (CAM 3X)
תוכנת סימטרון מציעה כעת ארבעה מסלולי כניסה/יציאה (Approach/Retract Extensions) לפרופילים הדורשים עיבוד שבבי בשלושה צירים (CAM 3X). בנוסף למסלולי None ו-Line, התווספו כעת מסלולי Natural ו-Arc. המסלולים החדשים מונעים כניסה ויציאה של כלי החיתוך באותה הנקודה העלולים להשאיר מגרעות או שריטות.
בין השדרוגים הנוספים ל-CAM 3X: הגדרות השליטה של נתיב כלים בקווי מתאר פתוח או סגור (Open and Closed Contours) אוחדו לחלון יחיד. נוספו אופציות לתנועה מעגלית עבור חורים ובליטות בפרופילים סליליים (Helical Profiles). כמו כן, שופרו האיכות והאמינות של הקידוח האוטומטי, ה-3X Deburring, ואיכות נתיב הכלים בפינות, בתחתית של קירות אנכיים, וב-Chamfer.
שיפורים להטיה האוטומטית עבור עיבוד שבבי בחמישה צירים (CAM 5X)
עבור עיבוד שבבי בחמישה צירים (CAM 5X), התוכנה כעת מסוגלת להשתמש בידע הנצבר מעיבוד גס (Roughing) ב– CAM 3Xעל מנת לשפר את זווית ההטיה של כלי העיבוד באופן אוטומטי. הדבר מאפשר שימוש בכלי עיבוד קצרים יותר לעבודה יציבה ובטוחה יותר.
בין השדרוגים הנוספים ל-CAM 5X: ההטיה האוטומטית תומכת בכלי עיבוד בעלי גיאומטריות Conical Taper ו-Lollipop. נוספו אופציות Machine Only ב-Undercut, זיהוי עומק השאריות מהעיבוד הגס המותאם ספציפית לדגם המכונה, ברירות מחדל ל-Lead-In/Out, שליטה גאודזית בכלי העיבוד עבור חורים גדולים וקטנים, ו-clearances אוטומטיים של MX (MULTI AXIS) Deburring tilt. שופרו איכות ההטיה, פיניש עבור קירות\רצפות, ו-Rest Finishing, כולל מצבים חדשים המאפשרים שליטה מדויקת בנתיב הכלים קרוב לרצפות וקירות בזמן ביצוע הפינישים.
פרוצדורת עבודה חדשה עבור CAM 5X – עיבוד שבבי רב צירי (Multi Axis Machining)
פרוצדורת עבודה חדשה עבור CAM 5X – עיבוד שבבי רב צירי (Multi Axis Machining) – המאחד פונקציות מהגרסה הקודמת עם עדכונים חדשים. הפרוצדורה תומכת בעיבוד גס, פיניש הרצפה/קיר, ו-Rest Machining. כמו כן, הוא תומך בראשי חיתוך המיועדים למקטעים מעגליים (עדשה, קנה, ועוד), עם בקרת הטיה לציר כלי ו-Lead/Lag המוגדרים על ידי המשתמש, ועוד.
חלון עבודה חדש לשליטה במספר רב של פרמטרים (Multi Edit Parameters)
חלון חדש נוסף מאפשר צפייה ועריכה של פרמטרים עבור מספר רב של תהליכים (Multi Edit Parameters). אלו יוצגו בטבלה. כל שורה מייצגת תהליך וכל עמודה מייצגת פרמטר כאשר ניתן לערוך תא יחיד, מספר תאים באותה העמודה, או עמודה שלמה. מעל 25 פרמטרים ניתנים לשינוי, כגון Cutter, Color, Tolerance, Offset, ועוד. ניתן לבחור להסתיר או להציג פרמטרים רצויים.
אפשרויות חדשות ב-NC Process Manager
הטבלה של חלון העבודה NC Process Manager זוכה לשדרוג עם אפשרות לתוספת עמודות (פרמטרים) חדשות. בין הפרמטרים שנוספו: Part Offset, Tolerance, Down Step, Sidestep, Feed, Spin, Fz, Vc, Coolant, Electrode Spark Gap, ו-2D Orbit.
הגדרת פונקציית Round (עיגול פינות) באמצעות אורך מיתר קבוע
פונקציה חשובה ביותר לייצור תבניות היא Round, המעגלת פינות. בגרסה הקודמת, הדרך היחידה להגדיר את הפונקציה הייתה באמצעות רדיוס קבוע. כעת, ניתן לעשות זאת גם באמצעות אורך מיתר קבוע, כאשר הרדיוס הוא משתנה. בגיאומטריות מסוימות, עיגול פינות על ידי אורך מיתר קבוע הוא אחיד יותר ומונע היווצרות מאמצים, דבר המשמעותי במיוחד בתכנון מבלטים.
הזנת ממדי חור התבריג (Threaded Hole) באמצעות גדלי בורג סטנדרטיים
בגרסה הקודמת, הדרך היחידה להזין את ממדי חור התבריג (Threaded Hole) הייתה באופן ידני. כעת, ניתן לקבוע ממדי חור בפשטות על פי ממדי בורג סטנדרטיים. אפשרות זו תומכת בשבעה סוגי תבריג: M, M(F), UNC, UNF, NPT, G, ו-R, וארבעה סוגי חורים: Simple Hole, Counter-Bored, Counter-Sunk, ו-Counter-Drilled. הגודל ייקבע על ידי ממדי המקדח המתאים, ממדי הכריכה, והזווית עבור תבריג קוני.
שמירת וטעינת הגדרות עבודה של ערכי האלקטרודה והמיקום עבור מכונות EDM
אחת המשימות הרפטטיביות והמייגעות עבור מפעילי מכונות EDM היא מילוי נתונים עבור כל אלקטרודה וכל מיקום. חוסר ריכוז במשימה זו עלול להביא לטעויות. הגרסה החדשה מאפשרת שמירת וטעינת הגדרות עבודה של כלל הערכים, דבר המאיץ את הקונפיגורציה של מכונות EDM. בנוסף, פונקציית Symbolic Text כעת מציגה גם פרמטרים של מיקום. דבר זה מאפשר תכנון מיקומים עבור האלקטרודה בקלות ומהירות (יצירת Burning location drawings).
גיאומטריית חור בסביבות שרטוט עם פונקציית Hole Dimension החדשה
תוספת לתחום השרטוט (Drafting) היא פונקציית Hole Dimension החדשה המאפשרת לתאר את הגיאומטריה והממדים המלאים של כל חור בשרטוט. הפונקציה משתמשת בסימונים וסמלים העומדים בכלל התקנים ISO, ANSI, ו-JIS. בין התכונות הבולטות של הפונקציה: מאגר מידע של סוגי חורים שונים המשמשת לייעול הפונקציה, זיהוי וסימון חורים דומים, סימון קוטר ועומק עבור כל חלק בחור, סימון תבריגים בנפרד, והתאמה אישית פשוטה של גיאומטריית החור.
הצגת מספר נקודות מבט על שרטוט במסך אחד
גם בתחום השרטוט, עץ ה-Drawing מאפשר כעת לבחור ולערוך מספר נקודות מבט בפעולה אחת, מה שהופך את משימת השרטוט לפעולה קלה יותר לביצוע. ניתן להוסיף, להסיר ולהסתיר מבט ספציפי, ולשלוט על שם, מיקום, קנה מידה, יישור והעברה לגיליונות שונים ועוד.
למידע נוסף:
שמעון אמבר – מנהל פעילות ישראל, יוון וקפריסין,
052-387-8589, [email protected]