אנחנו שומעים כל הזמן שיש אתגר במכירת חומרי גלם ממוחזרים אל מול שוק תחרותי ומחירי נפט נמוכים. כאן נביא את הצד של הממחזר. חברת נגב אקולוגיה ממחזרת פסולת חקלאית ומספקת PE איכותי, 100% ממחוזר, שחוזר חזרה לייצור בתעשייה
נושא המיחזור ממשיך לצבור תאוצה. אחרי שהתבסס בעולם הוא ממשיך להתקדם גם בישראל. הרגולציה בישראל דורשת מחברות או צרכנים לקחת אחראיות על הפסולת אותה הם מייצרים ולמצוא חברות או פתרונות מחזור לפסולת שלהם. הדבר נכון גם לתחום החקלאות, שם הרגולציה דורשת מהחקלאים לפנות אביזרי השקייה, טפטפות, מובילי מים ויריעות לחממות למיחזור ולא להשאיר בשטחים הפתוחים ללא טיפול.
נגב אקולוגיה, נעים להכיר
חברת המיחזור "נגב אקולוגיה" היא בין החברות המובילות בארץ בתחום מיון, מיחזור וטיפול בפסולת מסוגים שונים. לחברה 10 מתקנים לטיפול ומיחזור פסולת ברחבי הארץ מראשון לציון ודרומה. אחד ממפעליה הוא מפעל "סופה" הממוקם בקיבוץ סופה בדרום הארץ – קרוב לשטחי חקלאות נרחבים. החברה לקחה על עצמה את משימת המיחזור של פסולת חקלאות והיא עושה את זה בהצלחה רבה ומספקת מענה למפעלים, חברות וחקלאים שונים בארץ. היא מתמחה בעיקר באיסוף ומיחזור של PE שמקורו בפסולת השקייה. כך נותנת פתרון לחקלאים, עוזרת לסביבה והופכת את ישראל לנקייה יותר.
תהליך המיחזור
ראשיתו של התהליך הוא איסוף ומיון הפסולת בשטח החקלאי. בהמשך, אוספים ומובילים את הפסולת מהחקלאים על ידי צי משאיות, מנופים ואנשי מקצוע של החברה. כאשר הפסולת מגיעה לשטח המפעל הוא עוברת מיון שני בו מפרידים את החומרים הזרים מה-PE אשר יכולים להפריע בתהליך המיחזור: שאריות חול, עשבים וגופים זרים אחרים. משם הפסולת עוברת חיתוך מקדים ואחריו תהליך גריסה. שלב זה מלווה בשטיפה וחלקיקים הזרים כגון חול, סיליקון ועשבים מוצאים ומופרדים מהפסולת. שלב זה קריטי לשמירה על ניקיון החומר הממוחזר ואיכותו.
גירעון הפסולת
החומר הגרוס, השטוף והנקי מוזן לאקסטרודר שם מתבצע תהליך התכה וגירעון במים, ללא כל תוספות – 100% חומר ממוחזר. למפעל יש את היכולת להתאים את החומר לפי ספציפיקציות של הלקוח. בסיום תהליך הגירעון, החומר עובר למתקן האחדה שם מתבצע ערבוב שמטרתו יצירת חומר הומוגני. "החומרים שלנו שומרים על יציבות גבוהה בין אצוות ייצור שונות ואנחנו משקיעים מאמצים רבים באיכות התהליך", מבטיחים לנו בחברה. התוצר המוגמר ארוז ומוכן מועבר לשימוש לתעשייה מקומית ולייצוא.
עובדים גם עם פחת תעשייתי
החברה פתוחה לקבל גם פחת תעשייתי הנחשב איכותי בהרבה מחומר הממוחזר מהשטח. שיתופי פעולה מאין אלה כבר קיימים עם חברות מובילות בתחום ההשקיה בארץ ובעולם וחברות הרוצות לבחון אפשרות זו מוזמנות ליצור קשר.
ומה בעתיד?
הכלכלה המעגלית בישראל תלויה בשיתוף פעולה הדוק של כל הגורמים: מהחקלאי שממיין את הפסולת דרך החברות הממחזרות ועד התעשיין אשר רוכש את חומר הגלם הממוחזר לשימוש וליצירת מוצר חדש שחוזר חזרה אל החקלאי וחוזר חלילה. זה המעגל ואנחנו חייבים לשמור עליו. חברת נגב אקולוגיה מבטיחה להמשיך ולמחזר חומר בכמויות גדולות אך צריכה את תמיכת החקלאים במיון הפסולת ויעודו אל מפעלי המיחזור וכמובן את תמיכת התעשיינים ברכישת חומר הגלם הממוחזר. כך נשמור על הכלכלה המעגלית ועל סביבה נקייה וירוקה – האחראיות היא של כולנו.
למידע נוסף:
נגב אקולוגיה, 2547*, negevecology.co.il