Kündig מציגה מדידת עובי מבוססת על קרני רנטגן, מדוייקת, קלה לתחזוקה והכי חשוב – אינה מצריכה רגולציה ועמידה בתקני בטיחות מחמירים כבעבר
בקרת עובי מדוייקת של יריעות חסם רב שכבתיות, המיוצרות באקסטרוזיה בניפוח, לוותה תמיד באתגרים טכניים ורגולטוריים. מסיבות פיזיקליות לא ניתן להשתמש בחיישנים קיבוליים על הבלון. חיישנים אופטיים אפשריים אבל הם פתרון יקר ומוגבל ליריעות שקופות בלבד. לכן, במשך עשרות שנים הפתרון הסטנדרטי היה חיישני קרני גאמה בפיזור אחורי. אולם, מכיוון שההתקנים האלה הינם רדיואקטיביים, הם כפופים לתקנות רגולטריות מקיפות בתעבורתם, בשימושם ובסילוקם לאחר תום חייהם. הצורך לעמוד בתקנים אלה דורש משאבים יקרי ערך החל משלב הרכישה ועד לאחר תום השימוש במוצר.
עוברים לקרני רנטגן
בימים אלה, תחת הסיסמה "Lowering the Barriers" הציגה חברת Kündig, את הדור השלישי של מדי העובי שלה: K-XRAY Rotomat KT, המתבסס על טכנולוגית קרני רנטגן (תמונה 1). המכשיר הוצג בתערוכת ה-K וגרר התעניינות גדולה.
לשימוש בטכנולוגיה זו יש יתרונות רבים ביחס למערכות מדידה המבוססות על פליטה רדיו-אקטיבית: אין מגבלות בשינוע, אין צורך ברישיון ייבוא, רישיונות הפעלה מושגים בקלות, רזולוציית המדידה גבוהה יותר, טולרנסים קפדנים ביותר ניתן להשגה בשילוב עם מערכת בקרה אוטומטית, מתאפשרת מדידה מדויקת של יריעות דקיקות, חסכון של 70% בצריכת אוויר ואין עלויות סילוק נוספות בסוף חיי המוצר. מד העובי תומך בייצור שכבות חסם דקות יותר בטווח רחב של יריעות ולחסוך בחומרי הגלם היקרים תוך שמירה על הסביבה.
תכונות מד העובי
קרני הרנטגן, היוצאות בעוצמה של 19 keV ממקור אלקטרוני, מאפשרות בקרת עובי ברזולוציה גבוהה, גם של יריעות דקות במיוחד. בדיקות העובי המבוצעות במהירות גבוהה מאפשרות משוב מהיר יותר לייצור ותיקון העובי בהתאם. כך משתפרת איכות ואחידות היריעה. בנוסף, עקב מיטוב התהליך, קטנה כמות הפסולת הנוצרת במהלך החלפת מוצרים ונחסכים חומרי גלם יקרים. המערכת ניתנת להתקנה בקלות ולהפעלה מיידית על ידי עובדי המפעל. מערכת בקרת העובי לא נזקקת, כמעט, לתחזוקה והיא בעלת ערך מוסף גבוה.
שיפורים של הדור השלישי
מד העובי עבר שיפורים והתאמות תוך מיקוד בשיפור חווית הלקוח ובגמישות משופרת. הוא מגיע עם נשא / גשר מיוחד לחיישן המאפשר החלפה מהירה שלו (חיישן מגע, ללא מגע וגשש גרעיני). כך מתאפשרת גמישות גדולה בשימוש בהתקנים אלו החשובה במיוחד בימים אלו בהם הדרישות משתנות והיישומים מתחלפים. בקר העובי מגיע עם מעבד מידע ווירטואלי (VDP) כסטנדרט. תהליך עיבוד המידע הווירטואלי מתרחש ברקע של תכנת ההפעלה, בדומה לדרייבר של מדפסת. ממשק רשת קל לתפעול מאפשר את תצורת הכיול ההתחלתי לפני תחילת עבודה, מציג את עיבוד הנתונים במהלך הייצור ומאפשר פתרון בעיות. תצוגת הנתונים הגרפית עוזרת לבדיקתם המהירה. מערכת תצוגה זו יכולה לעבוד עם 16 טבעות אוויר שכאלו במקביל (תמונה 2). ניתן להשיג את מד העובי בארבעה גדלים, המתאימים לקוטר בלון של בין 80 ל-2600 מ"מ וליריעה ברוחב של 255 עד 3900 מ"מ.
למידע נוסף:
ארי גוטמרק, 054-465-6538, [email protected]