עד 2025: מעבר לשימוש ב- 100% חשמל שמקורו באנרגיה סולארית, צמצום פליטות ב- 20%, חיסכון של לפחות 800 טון בחומרי אריזה . סך ההשקעה בתחום כ-115 מיליוני ש"ח
קבוצת אסם-נסטלה ישראל מציגה מפת דרכים בנושא קיימות עד שנת 2025: מעבר ל-100% שימוש בחשמל שמקורו באנרגיה סולארית, צמצום צריכת האנרגיה, צמצום פליטת גזי חממה, חיסכון במים, הפחתת השימוש בפלסטיק ובחומרי אריזה, הגברת המחזור וייעור המדינה.
היעד אותו קבעה לעצמה אסם-נסטלה ל-2020 להגיע לאפס הטמנת פסולת כבר הושג בכל מפעלי החברה. המפעל בשדרות ומפעלי 'במבה' ו'צבר' בקרית גת, עברו לשימוש בגז טבעי במקום מזוט, ואליהם יצטרף ב-2022 המפעל החדש של טבעול. מהלך זה יביא לחיסכון של כ-20% בפליטות גזי חממה. בתחום האריזות עושה החברה צעדים משמעותיים ועד 2025 יצומצמו למעלה מ- 800 טון של חומרי אריזה.
יעדי הקיימות של החברה חולקו לתשעה תחומים מרכזיים:
צמצום פליטות ב-20% ומעבר ל- 100% שימוש באנרגיה סולארית ליצור חשמל – אלו יביאו גם לחסכון ב- 10% באנרגיה על ידי שיפור היעילות.
15% חיסכון במים – זאת על ידי צמצום שנתי של 3% בעזרת מחזור מים ושימוש בשעוני מים חכמים.
צמצום אריזות, הפחתת שימוש בפלסטיק ומעבר לשימוש בחומרים ממוחזרים – עד 2025 מתחייבת החברה כי 100% מאריזות מוצריה יהיו עשויות מחומרים הניתנים למחזור או לשימוש חוזר. במקביל, עד 2021-2025 יצומצמו למעלה מ-800 טון מחומרי האריזה.
דוגמאות לשינוי אריזות:
- בייגלה: חיסכון של 10 טון פלסטיק ו- 35 טון קרטון לשנה.
- פודינג 1 ק"ג: הועבר ממיכלי פלסטיק לשקיות, מהלך שחוסך 47 טון פלסטיק לשנה.
- במבה: קיצור אריזות חוסך 7 טון פלסטיק לשנה.
- ערגליות: ביטול אריזת הקרטון. חיסכון של 35 טון נייר ו-6 טון פלסטיק בשנה.
- פודינג וג'לי ביתי: הסרת עטיפות הצלופן חיסכון של 12 טון פלסטיק לשנה.
- מגשיות שקופות: מעבר למגשיות שקופות במוצרי: עוגיות, עוגות, קרקרים, מוצרים מסדרת בונז'ור ולתנור ועוד. מאפשר תוצרי מיחזור איכותיים יותר.
שינויי אריזות עתידיות:
- אריזות אבקת המרק: בשנת 2022 מתכוונת החברה לדקק את המכל ולהסיר את היריעה העליונה. הפחתת פלסטיק בכ- 30%, 100 טון פלסטיק בשנה.
- דגני בוקר: אריזות הקרטון יוסרו גם מדגני הבוקר קראנץ' רולס המיוצרים במפעל אסם נסטלה בשדרות, מהלך שיביא לצמצום נוסף בשימוש בקרטון.
- ויטמינצ'יק: עד 2025 הבקבוקים, והשרינק והסטרצ' לאריזת יכילו 50% חומר ממוחזר. בימים אלו החברה בוחנת את המעבר לאריזות בשימוש חוזר.
- מסמלים מיחזור: בשיתוף פעולה עם תאגיד המחזור תמיר עד סוף 2022 100% מאריזות מוצרי אסם נסטלה יהיו עם סמל המכוון לפח המחזור המתאים.
מוצרים מבוססי חלבון מהצומח – הפחתה בצריכת בשר טובה לבריאות, תורמת לאיכות הסביבה ומצמצמת פליטת גזי חממה ופגיעה במשאבי קרקע ומים. הקבוצה מקדמת פיתוח מוצרים מהצומח בין ביתר דרך חברת טבעול שבבעלותה.
נטיעת עצים וחקלאות מקיימת – אסם נסטלה החלה מול קק"ל לגבי נטיעת עצים וסיוע בייעור ישראל, פרויקט שעתיד לצאת לפועל לאחר שנת השמיטה.
מנכ"ל אסם-נסטלה, אבי בן אסאייג: "ישראל היא מדינה קטנה ואחת המדינות הצפופות בעולם, עם מעט שטחים פתוחים ועם גידול אוכלוסייה גבוה ביחס למדינות המערב. נסיבות אלה מחייבות אותנו לפעול למען הסביבה ביתר נחישות. כל ארגון צריך להשקיע משאבים כלכליים וניהוליים לטובת הפלנטה וכל אדם צריך לקחת על עצמו אחריות אישית. גם בתחום הקיימות המפתח הוא בחשיבה חדשנית. לכן, במטרה להשיג את היעדים השאפתניים שהצבנו לעצמנו, הקצנו משאבים ניכרים ליישום שיפורים שיביאו להפחתה משמעותית בהיקף פליטות גזי החממה ובנוסף בחרנו לפעול עם חברות טכנולוגיה ישראליות, שמפתחות רעיונות פורצי דרך בתחומי איכות הסביבה ביניהם- חלבונים אלטרנטיביים להחלפת חומרי גלם קיימים, טכנולוגיות מיחזור, אריזות מתכלות, חסכון באנרגיה ועוד. מדינת ישראל יכולה להוביל בחדשנות הקלינטק לא פחות מאשר בסייבר."
אריס פרוטונוטריוס, סמנכ”ל אסם נסטלה לתחום התפעול: " אנחנו משקיעים במחקר ופיתוח ובשיתופי פעולה שיובילו לפיתוח אריזות מתכלות מחומרים כמו אצות, למציאת דרכים יצירתיות למילוי חוזר של אריזות, תחום שכבר קיימים בו פיילוטים של נסטלה בקפה ובמזון לבעלי חיים. במקביל, אנחנו משתפים פעולה עם שורה של סטארטאפים מרשימים, שפיתחו טכנולוגיות פורצות דרך לצמצום השימוש באנרגיה ומים, מניעת בזבוז, וצמצום ההשפעה הסביבתית בכללותה. סה"כ ההשקעה של אסם נסטלה למען הסביבה תסתכם בכ-115 מיליוני שקלים עד 2025 ".