מנכ"ל חדש למרכז הפלסטיקה והגומי

ראיון עם עודד מרוז שנכנס לתפקיד מנכ"ל המרכז בתחילת מרץ. עודד מביא איתו ניסיון עסקי עשיר בחברות מובילות במשק. זו הפעם הראשונה בה מכהן במרכז מנכ"ל חיצוני שאינו מגיע מהאקדמיה

עודד מרוז, המנכ"ל החדש של מרכז הפלסטיקה והגומי

אם נזקק לרגע את ייחודו של מרכז הפלסטיקה והגומי יהיה זה השילוב הייחודי בין אקדמיה לתעשייה. סינרגיה זו בין האקדמיה למרכז התבטאה לאורך השנים לא רק בתחום הטכנולוגי אלא גם באופן הניהול כאשר מנכ"ל המרכז היה אחד מהחוקרים הבולטים בו. אולם לאחרונה חל שינוי מרענן והחל ממרץ נכנס לתפקיד מנכ"ל חיצוני, עודד מרוז.

רקע עשיר בניהול עסקי

עודד מגיע עם רקע עסקי עשיר בניהול חטיבות עסקיות בחברות פרטיות וציבוריות בתחום הרפואי והחקלאי. ולמי שלרגע חש בהלה מהעדר רקע מדעי – נספר כי הוא מחזיק גם בתואר ראשון ושני בכימיה וכן תואר שני נוסף במנהל עסקים. "את הדרך העסקית שלי התחלתי ב- Johnson & Johnsonבשיווק ומכירת ציוד רפואי. לאחר מכן עבדתי במשך 15 שנים בחברת טבע תוך ניהול שתי חטיבות עסקיות עצמאיות (לכל חטיבה רווח והפסד משלה) בתחום המכשור הרפואי ובתחום התרופות. במקביל כיהנתי גם כחבר בהנהלת טבע מדיקל” במהלך כהונתו הביא עודד את חטיבת המכשור והדיאגנוסטיקה לשגשוג שנבע מפיתוח עסקי, ביצוע רכישות ומיזוגים, כניסה לשווקים חדשים, שיפור שירות וקשרים עם ספקים ולקוחות.

לאחר סיום התפקיד בטבע עבר עודד לחברת כצט בה כיהן כסמנכ"ל שיווק ומכירות וניהל את החטיבה החקלאית. "פעילות זו הייתה שונה ומעניינת עם ממשק עבודה ללקוחות אחרים – החקלאים. תחת החטיבה היה גם מפעל ייצור שהיה תחת ניהולי ששילב גם הוא מחקר ופיתוח".

על התפקיד החדש

"החיבור בין מחקר לאקדמיה הוא מצרך נדיר אותו יכולות להרשות לעצמן חברות ענק כטבע. אין ספק כי הדבר מהווה כר ייצור לחדשנות, טכנולוגיה ומחקר. קשר זה אינו זמין עבור מרבית מהחברות בתעשייה. על כן מהווה המרכז מקום ייחודי שיכול לאפשר להיעזר במקור חיצוני לקידום החברה".

"אני נפעם ברמה יומית מהפרויקטים והרעיונות שעולים במרכז. מצד אחד הפתרונות חדשניים ומצד שני, הם מאוד מעשיים עם רגליים על הקרקע. לצוות הנהדר כאן יש עשרות שנות ניסיון והוא מהווה מקור ידע חשוב".

קבלת פנים חמה

בדבריו מדגיש עודד את קבלת הפנים החמה לה זכה: "אני רוצה להודות לפרופ' עמוס אופיר על החפיפה בתפקיד וכן על ההישגים אליהם הוא הביא את המרכז. מכאן אנו נמשיך יחד להצלחה", הוא אומר, ומבטיח כי פרופ' אופיר יישאר בחברה בתפקיד משמעותי על מנת שנוכל להמשיך ולהנות מניסיונו העשיר.

גם אגף הפלסטיק והגומי בהתאחדות התעשיינים, המנוהל ע"י אורן הרמבם והראל בן דוד, זוכים לתשבחות: "הם שותפי אמת הרוצים בהצלחת הענף והתעשייה ומחויבים להצלחה. הדבר נכון גם לגבי הרשות לחדשנות וקבלת פנים זו מחממת את הלב".

תוכניות לעתיד

בראיון קודם שנערך עם פרופ' עמוד אופיר, קודמו של עודד בתפקיד, הועלתה לראשונה האפשרות לאיחוד שלושת מכוני המחקר (פלסטיקה וגומי, מתכות וקרמיקה) למכון אחד. "נבחן את הדברים על ידי תוכנית עסקית ל-5 שנים הבאות ובהתאם לתוכנית נוציא המלצות להמשך". יעד נוסף אותו מציב עודד לעצמו היא הכנת תוכנית עבודה למרכז הפלסטיקה, התוכנית תכלול גיבוש אסטרטגיה עסקית וארגונית של מרכז הפלסטיק ומימושה בתוכנית עבודה אופרטיבית וזאת על מנת לעזור למרכז לצמוח באופן משמעותי ולהשיג את יעדיו העסקיים.

האתגר הכלכלי

המצב הנוכחי בו העולם נמצא בגין מגפת הקורנה והעדר ממשלה ושלטון יציב נותן את אותותיו גם על המכון המתבסס חלקית על תקציבים מהרשות לחדשנות. עודד מאמין כי ליציבות כלכלית יש צורך בארבע רגליים "כבר כיום יש לנו שלושה אפיקים שונים: פרויקטים עם הרשות לחדשנות, פרויקטים עם התעשייה ושירותים נוספים כגון בדיקות מעבדה ושירותי ייעוץ. הייתי רוצה לפתוח אפשרות רביעית לשיפור היציבות הכלכלית ואנחנו בודקים בימים אלו אפיקים נוספים".

קשר ישיר עם התעשייה

עודד שואף לשתף פעולה עם התעשייה, מוסדות אקדמאים וגורמים נוספים אשר מרכז הפלסטיקה יכול לייצר עבורם ערך וכך להגיע למצב בו כל מחלקת מחקר ופיתוח וכל מנכ"ל בתעשייה מכירים את המכון ומרגישים בנוח להתקשר ולהתייעץ בכל בעיה. אחת המטרות שלנו היא להפוך למוקד ידע זמין ונגיש לתעשייה, "אנחנו נהיה עם אוזן קשובה לכל צורך", הוא מבטיח וכיאה לכך, מפרסם כאן את הדרך הישירה

ליצירת קשר:

עודד מרוז, 050-478-2782, [email protected]