פתרונות אוטומציה לשינוע ועירום משטחים, מיון וסידור חלקים

חסכון בכוח אדם, עבודה עיקבית, איכותית, בטוחה ומהירהכל אלו מושגים בעזרת פתרונות אוטומציה שהופכת בכל רגע ליותר ויותר רלוונטית לרצפת הייצור המודרנית

תמונה 1: עגלת MiR500 משנעת משטחים המיוצרים בחברה Cabka שבמיזורי, ארה"ב.

חברות רבות מתמודדות עם אתגרים באיוש משרות, במיוחד כאלו הנחשבות רוטיניות, משעממות או מסוכנות. תקופת הקורונה מוסיפה דאגות נוספות שכן גם הצוות המסור ביותר עלול לא להגיע מסיבות שאינן בשליטתו. הפתרון לסיטואציה בדמות אוטומציה אינו חדש לנו ומבטיח שמירה על הייצור עובד, בכל מצב. יתרונותיו כוללים חיסכון בהוצאות כוח אדם ופינוי העובדים הקיימים למשימות יותר מאתגרות. הפיריון עולה וכך גם האיכות וחזרתיות הייצור. נספר כאן על שלוש דרכים לשיפור הייצור.

מחליפים את המלגזות בעזרת העגלה האוטונומית של MIR 

נוכחותן של מלגזות ברצפת הייצור, לצד העובדים, מובילה לתאונות עבודה שלצערנו אינן זרות באף מפעל. קבוצת Cabka שבארה"ב מתמקדת בייצור משטחי עבודה מחומרים ממוחזרים. החברה ממוקמת במיזורי ומייצרת למעלה מ-5000 משטחים בכל יום. לאחרונה שילבה החברה רובוט MiR500 כחלק מקו ייצור אוטומטי לחלוטין הכולל גם רובוט בעל שישה צירים לפריקת משטחים ממכונות ולהעמסת המוצרים המוגמרים ישירות על ה-MiR500. ברגע שהעבודה הושלמה ה-MiR מעביר את המוצרים המוגמרים אל מחוץ לרצפת הייצור למחסן ולרציפי הטעינה ללא התערבות עובדי ייצור. 

צי רובוטים של MiR תומך ברצפת ייצור דינאמית ויעילה שבה כל עגלה אוטונומית יכולה לנוע למקום אליו היא נחוצה בכל זמן. קילומטרים רבים של הובלת חומרים באופן ידני נחסכים, תאונות העבודה פוחתות והעובדים פנויים למשימות מורכבות יותר.  

תמונה 2: קובוט עם יישום Bin picking מעביר מוצרים בין עמדות בייצור בחברת Allied Moulded product שבאוהיו, ארה"ב.
Bin picking בעזרת הקובוט של UR

אחת המשימות החזרתיות ברצפת הייצור קשורה למיון וסידור חלקים המגיעים בתפזורת (Bin picking). גם במקרה זה יש לאוטומציה דרך לסייע לנו בדמות קובוט בעל שישה צירים היכול לעבוד לצד בני האדם ללא צורך בגדר בטיחות ובתיכנות מורכב. 

Allied Moulded Product, הממוקמת גם היא באוהיו, ארה"ב, עשתה שימוש במערכת ActiNav החדשה של חברת הקובוטים UR, לצמצום כוח האדם במשימות מעין אלו. החברה מייצרת קופסאות חשמל ומארזים מפלסטיק, כאשר יש צורך בהטענה של החלקים בכיווניות מסויימת, ממכונת הייצור למכונה נוספת לעיבוד משלים הקודחת בהם חורים. במשימה זו דיוק המיקום של החלקים חשוב במיוחד.

מערכת ActiNav החדשה מקבלת את קובץ ה-CAD של החלק המבוקש. בעזרתו, ובעזרת מערכת ראיה ממוחשבת, היא מזהה את החלקים ואת הכיווניות שלהם. הזרוע הקובוטית אוחזת בהם ומסדרת אותם על מסוע ההטענה בכיווניות הרצויה. 

"לימוד התהליך פשוט במיוחד כאשר ניתן להניע את ראש הקובוט בצורה ידנית על מנת ללמד אותו את סביבת העבודה והמסלול הרצוי. החזון שלנו הוא שימוש ב-4-3 קובוטים כאלו ברצפת הייצור. כאשר הם מסיימים משימה מסויימת, ננייד אותם בקלות למשימה הבאה", מספרים לנו בחברה.

עמדת עבודה חדשה לקובוט של UR לעירום משטחים

על שינוע עצמאי של משטחים ממקום למקום כבר שמענו, עכשיו נתמקד בצורה אוטומטית לערום אותם. מוצר חדש מבית Robotiq מציע עמדת עבודה מלאה עם עמוד ייעודי לקובוט של UR, המאפשר שינוי גובה העבודה וכך מגדיל את היכולות הקיימות של הקובוטים בערימת משטחים (Palletizing). העמדה משלבת בנוסף מקום עבור ארון הבקרה ושלט הרובוט, רמזור אזהרה, חיישנים וקיבועים למשטחי העבודה, תוך שמירה על טביעת רגל קטנה וחסכון של מקום רב ברצפת הייצור. סדרת PE החדשה מבוססת על תושבת מתכווננת ידנית לשינוי גובה העבודה, המאפשרת סידור גובה משטח מקסימלי של 1,500 מ"מ, בעוד שסדרת המעליות הוותיקה יותר – AX, מכילה ציר שביעי אנכי ואוטומטי, אשר תומך בגובה משטח מקסימלי של 2,750 מ"מ. שני הסדרות מגיעות עם תוכנת משטוח ייעודית לשליטה מלאה על כל אביזרי הפתרון, החל מממדי הקופסאות והמשקל שלהם ועד צורת המשטוח הסופית, לחסכון מירבי של זמן ויעילות מקסימלית.

תמונה 3: מעליות לקובוטים מבית ROBOTICS, לעירום משטחים אוטומטי.
פתרון לא רק בקורונה

אוטומציה אינה מתאימה רק לתקופת הקורונה. מניסיון לקוחות החברה, נראה כי לאחר חשיפה והכרות ראשוניים, היעילות והקלות בה ניתן לשלב אוטומציה שהוצגה כאן מדביקה כמעט כמו האומיקרון. זאת תגרום לשילוב הקובוטים והעגלות במשימות רבות ברצפת היצור.  

למידע נוסף,
SU-PAD, חיים זכרמן,
052-567-0620, [email protected]