אלו פיתוחים ומגמות צפויים לנו בתחום ההזרקה?

שני מומחים מחברת Milacron מצביעים על התפתחויות עתידיות: עם כניסת ה-IIoT וניתוח הנתונים גם לעולמות הייצור יגדלו יכולות המכונה. אלו יתאמו לחומרים חדשים הכוללים גם חומר ממוחזר, בדרך לכלכלה מעגלית אמיתית

תמונה 1: "M-Powered" – שירות ה-IIoT האנליטי של חברת Milacron.

העידן התעשייתי הרביעי אינו רק כותרת מוצלחת. רצפת הייצור משתנה ממש לנגד עינינו וברור כי הייצור התעשייתי בעתיד יהיה שונה מאוד מזה הנוכחי. השינויים חולשים על כל עולם הייצור והציוד ההיקפי. הם עתידים לספק לנו כלים משמעותיים לשיפור היעילות, התפוקה וכמובן הרווחים.

על מת ללמוד על מה שצפוי לנו בעתיד אנו מביאים כאן ראיון עם שני מומחים עולמיים מחברת Milacron, ענקית ציוד אקסטרוזיה והזרקה אמריקאית: אריק הלסטרום – מנהל עסקי בחברה ומייק פוהלה – דירקטור הנדסה וטכנולוגיה בתחום האקסטרוזיה.

איך יראה הייצור העתידי שלנו?

"עולם ייצור הפלסטיק סבל באופן מסורתי מחוסר בפתרונות ייצור גמישים", אומר אריק. "אולם כעת המצב משתנה. בשנים הבאות נראה דרישה גבוהה לפתרונות ייצור וורסטיליים. המכונות כיום יכולות לבצע מספר תהליכי ייצור במקביל והזרקת מוצרים שונים באותה תבנית. הן מתאימות לשינויים יחסית מהירים במוצרים תוך עלייה שולית יחסית בעלות המכונה. מגמה זו צפויה להמשיך ולתפוס תאוצה ואנו נראה תפוקות עולות ושיפור ביעילות (OEE).

אילו שינויים במכונות ובחומרי הגלם צפויים לנו בעתיד?

"הלחץ בתחום פיתוח מוצרים תוך שיקולים סביבתיים, צמצום הפסולת ושיפור המיחזור גבוה. ככל שמגמת הקיימות והכלכלה המעגלית תתפוס תאוצה, ייכנסו לשימוש חומרים חדשים מבוססי מיחזור", מעריך מייק. "מציאות זו תצריך שינויים במיכון ועיצוב הבורג על מנת לסייע בעיבוד החומרים. יצרנים, ואנחנו בתוכם, יצטרכו לפתח ברגי עיבוד חדשים על מנת להתמודד עם המגוון הרחב של חומרי גלם ממוחזרים (PCR)", מוסיף אריק.

IIoT – האינטרנט התעשייתי של הדברים

כמו בכל תחום, המיחשוב והקידמה נכנסים גם לתוך עולם ייצור הפלסטיק המסורתי. "Industrial Internet of Things (IIoT) יקשר בין מכונות ברצפת הייצור וייקח חלק משמעותי בעתיד", אומר מייק. "אלו יגרמו לתהליך מהיר ואמין, תוך הורדת עומס העבודה על מפעיל המכונה. תאי ייצור מורכבים הכוללים גם הרכבה, אריזה והלחמה, צביעה וציפוי ושינוע חלקים, צוברים תאוצה. חיבור כל המערכות האלו יחדיו יאפשר תיזמון הייצור, שליטה מנקודה בודדת ונראות טובה יותר של המצב בכל רגע נתון. אמינות התהליך תגדל וזמני המעבר בין התהליכים יקטנו משמעותית", הוא מוסיף.

בתחום ההזרקה מצביע אריק על פתרון התוכנה המתקדם של החברה, iMFLUX (מגיע כחלק מתוכנת M-Powered): Milacron הכניסה את הטכנולוגיה לתוך מערכת הבקרה שלה. היא אוספת נתונים מהייצור ומשפרת את היעילות. הזרקה שומרת על איכות גבוהה של החלקים תוך שימוש בלחצים וכוחות נעילה נמוכים".

שירותי ענן לניהול הנתונים וניתוחם בשיטת Big Data נכנסים לשימוש גם בניהול נתוני הייצור. "על פי נתונים אלו יוכלו המהנדסים להסיק תובנות ולייעל תהליכי ייצור. הניהול יהפוך לגלובאלי והידע הנצבר ישותף בין חברות הבת או סניפים שונים ברחבי העולם. אנחנו ב-Milacron מרחיבים את שירות ניתוח הנתונים האנליטי המבוסס IIoT בעזרת שירות M-Powered. הדבר יעזור ליצרנים להגדיל את ה-OEE שלהם ליותר מ-95%." חוזה אריק.

בקרה חכמה ומהירה – המפתח לשילוב חומרים ממוחזרים בייצור

"ככל שמחירי חומרי הגלם עולים, תגבר הדרישה לחומר ממוחזר. כך הדרישה למכונות היכולות לעבד בקלות חומרים אלו תלך ותגדל. היצרנים יצטרכו לגלות יכולות טכנולוגיות וגמישות בעיבוד החומר. יחידות בקרה מתקדמות תוכלנה לעזור להגשים רצונות אלו", מבטיח אריק. "שיפור יכולות הבקרה ומהירות התגובה שלה תאפשר תגובה מוצלחת לשינויים בזרימת החומר, בטמפרטורות ובלחץ. כך נוכל לשלב חומרים ממוחזרים באחוז הולך וגובר. ייצור מבוסס מידע הוא נקודת המפתח ויגרום לזינוק בייעול תהליכי הייצור בשנים הבאות", מסכם אריק.

למידע נוסף:

אז-אור, פבלו ינובסקי054-452-1366, [email protected]