יכולות חדשות בניבוי כשלים ותחזוקה חזויה במכונות Milacron

חיישני ניטור ויכולות עיבוד נתונים חדשות מביאים לנו מגוון שיפורים: הגנה על התבנית, איתור תקלות בחליצה, שמירה על ייצור מקבילי ודו"ח ייעילות המחשב את העלות האמיתית של התקלה בהשוואה להחלפת החלק. הכל כדי שתוכלו לקבל החלטות מושכלות בייצור

תמונה 1: מכונת סינסינטי 1900 מבית Milacron המכילה מנגנון הגנה לתבנית וחיישנים לניטור מקביליות התנועה.

לכולנו ידוע שהרבה לפני שחלק מגיע לכשל, משפיעה השחיקה על ביצועי המכונה ובסופו של דבר פוגעת באיכות המוצר. לאחרונה יצאה Milacron בסדרת פתרונות המגדילים את האפשרות לתחזוקה חזויה ומתריעים מבעוד מועד מפני כשלים.

מקביליות המסילות ושלמותן

מקביליות ושלמות מפלס הבסיס של המסילות במכונת ההזרקה חיוני לתהליך איכותי. ניטור המקביליות מתבצע באמצעות שלושה חיישנים הממוקמים על כל אחת ממסילות הבסיס וכן על גבי הפלטה (תמונה 2). כך ניתן לעקוב ולאתר שינויים באיזון הנגרמים כתוצאה משחיקה. את הנתונים ניתן לקשר לפלטפורמת ה- IIoT של החברה, M-Powered ולהשתמש בהם לניבוי הכשל.

תמונה 2: ניטור מפלס בסיס על ידי מערכת הבקרה Mosaic+ של Milacron.
מנגנון לבטיחות התבנית

שירות חכם נוסף שומר על בטיחות התבנית לכל אורך מהלך הסגירה והנעילה. התוכנה המבוססת קוד בעל בינה מלאכותית מנתחת את הכוחות הפועלים על מנגנון הנעילה ומונעת סגירה חזקה מידי במקרה בו יש חסימה בתבנית. שירותים נוספים עוקבים אחר השחיקה של חלקים, כגון פיני החליצה, על מנת לאתר גם כאן הגעה לכשל. היישומים זמינים ברוב מכונות ההזרקה של החברה, כולל סדרת Q, Roboshot, MPs וסינסינטי (תמונה 1).

פלטפורמת M-Powered – לאיסוף נתונים וניתוח חכם

אדוארד ג'אמפ, מוביל פלטפורמת ה- IIoT בחברה מספר, "הפלטפורמה שלנו מסוגלת לפרש את הנתונים לניבוי כשלים צפויים לצורך תחזוקה מונעת או איתור הגדרות מכונה שגויות. מערכות בקרה מספקות לרוב את היכולת לפקח על נקודות קבועות בתהליך. אולם, בצורה הזו, ניהול על של התהליך כולו יכול להיות קשה. פלטרפורמת ה- M-Powered אוספת למעשה נתוני עבודה רצויות מהמכונות ובונה מהנתונים 'מתכונים' לעבודה תקינה. באמצעות כל המידע הנאסף בונה המערכת אלגוריתם חכם שבוחר את המתכונים הטובים ביותר ומספק התרעות במקרה שהשינויים בתהליך מהווים סכנה".

לתקן או להחליף בחדש? התשובה בדוח היעילות שלנו

דוח היעילות עוקב בצורה דיגיטלית אחר השפעות הבלאי עד לכשל. "כשחלקים נשחקים, פרמטרים כמו לחץ וטמפרטורה יכולים לעלות ולגרום לעלייה בעלויות האנרגיה ופגיעה באיכות המוצרים", אומר ג'אמפ, "אנו מכמתים את השפעות השחיקה ומתרגמים אותן לעלויות. כך הלקוח יכול לשקול מה משתלם לו יותר: החלפה מוקדמת של חלק (כגון משאבות, ברגי הזנה וקנה) או העלויות הנוספות הנגרמות משחיקת החלקים".

צמצום כוח אדם ופתרון בעיות מרחוק

"היישומים החדשים מייעלים את תהליכי הבקרה וקבלת ההחלטות", אומר בריאן ביש, מנהל עסקי בחברה, "הם מאפשרים החזר השקעה מהיר באמצעות חסכון בעלויות אחזקה, כוח עבודה ויכולת מוכחת לשיפור התפוקה. לדוגמה, מנגנון הבטיחות לתבנית מפחית את הצורך בהתערבות וכך הופך את מערך האוטומציה לבטוח יותר עבור המפעילים ומצמצם את הסיכונים בטעויות אנוש.

ומה בעתיד?

"המעבר לטכנולוגיות אוטומציה ימשיך לגדול", אומר ביש. "בעיקר כדי למזער את עבודת הידיים הנדרשת בחלקים מורכבים ומדויקים. הרחבת יכולות הניתוח הכרחית לניבוי תחזוקה ולמניעת כשלים. אלו מקרבים אותנו לייצור יעיל ולניהול חכם של מחסן חלקים חליפיים".

למידע נוסף:

אז-אור, פבלו ינובסקי, 054-452-1366, [email protected]