Flosense – מערכת חכמה לניטור מי קירור ביציאה ובכניסה לתבנית

המערכת מנטרת את הטמפרטורה, הלחץ וספיקת מי הקירור בכניסה וביציאה מהתהליך ומאפשרת תגובה מהירה לתקלות, ייצור איכותי, יעיל, מדויק וחסכוני באנרגיה

Flosense, המיובאת לארץ על ידי אנטק טכנולוגיות, היא מערכת חדשה המתוכננת למדידה מדויקת ולניטור של זרימה, טמפרטורה ושינויים בלחץ המים במעגלי קירור (תמונה 1). המערכת מאפשר לעקוב בצורה ישירה אחר מעגלי הקירור השונים, לקבל אינדיקציה ליעילותם, לאתר תקלות או בעיות בעבודה במהירות ולבצע את ההתאמות הדרושות על מנת לצמצם למינימום את המוצרים התקולים, לעבוד בתפוקה המירבית ולשפר את היעילות האנרגטית של התהליך.

תמונה 1:  מערכת Flosense לניטור זרימה טמפרטורה ולחץ במי קירור.

היכולת הבסיסית של מערכת Flosense היא מדידה של שלושה פרמטרים בעזרת חיישן: זרימה, טמפרטורה ולחץ (תמונה 2). את המערכת ניתן לרתום לתבניות הזרקה על ידי חיבורה, בכניסה וביציאה, למעגל קירור התבנית. בעזרת חיישנים המורכבים על ערוץ יציאת מי הקירור ועל קו החזרה שלהם מהתבנית, המערכת מחשבת את הבדלי הטמפרטורה (ΔT) הלחץ (ΔP) והספיקה (תמונה 3).

תמונה 2: חיישני מערכת Flosense לקריאת טמפ', לחץ וספיקה של מי הקירור.
תמונה 3: מיקום החיישנים בתהליך, ביציאה ובכניסה של מי הקירור.

ניתוח הקריאות

ההבדלים בין הלחץ בכניסה ולבין הלחץ ביציאה (ΔP) יכולים להוות אינדיקציה לכשל בתעלות, במתאמים או בשסתומים ולהשפיע על יעילות העבודה. פער גדול בפרמטר הלחץ עלול להצביע על תקלות בשאיבה, על חסימות והיצרות המעברים או על דליפות. פער פתאומי בטמפרטורת מי הקירור בכניסה לעומת היציאה (ΔT) יכול להיגרם כתוצאה מתקלה בחימום או בקירור, מערוצי זרימה חסומים או מהצטברות חום הדרגתית.

התקנה

Flosense מתוכננת להתקנה במגוון מיקומים בתוך מעגל הקירור ביניהם: מקור אספקת המים הראשי, ערוצי קירור חשובים והמניפולדים. מערכת Flosense קלה להתקנה ולכוונון ומהווה מרכיב חשוב בכל תצורה של הזרקת תבניות. מומלץ להשתמש בה בכל תהליך בו יש חשיבות לאיכות ולעלויות הייצור והם מהווים שיקולי מפתח בהצלחת ורווחיות המוצר.

תצוגת עיבוד ושמירת הנתונים

המערכת מצויידת במסך מגע, מספקת מידע על מדדים עיקריים של מעגלי הקירור, ותורמת בכך לשיפור היעילות ולקידום היצרנות והרווחיות. במסך ניתן למצוא מספר מחוונים עיקריים. מחוון העברת אנרגיה המספק מידע על אנרגית החום המועברת מהתבנית דרך תעלות הקירור. מחוון זרם טורבולנטי קיים גם הוא ומהווה מדד מפתח ביעילות מעגלי קירור של תבניות. המערכת יכולה לבחון את הזרימה ולהציג האם היא זרימה למינארית, טורבולנטית או זרימת מעבר (ערבוב של זרימה למינארית קרוב לדפנות התעלה וטורבלנטית במרכז הזרם). חשוב להדגיש כי לצורך העברת חום יעילה, רצוי לשאוף לזרימה טורבולנטית של המים בתעלות הקירור. הפיכת הזרימה מלמינארית לטורבולנטית עשויה לשפר את יעילות העברת החום עד 500%.

כל שינוי בערכים המנוטרים, כפי שהוזנו למערכת, יפעיל את מחוון האזעקה. ניתן לחבר גם אזעקה חיצונית חזותית או קולית. הנתונים המנוטרים נשמרים בזיכרון פנימי במערכת למשך 30 ימים כאשר נתוני לחץ המים, הזרם והטמפרטורה יכולים להיות מוצגים כגרף במסך המערכת. כפתור ייעודי מאפשר להוריד את הנתונים כקבצי אקסל למחשב, דרך חיבור USB, לצורך המשך ניתוח ולשיפור היעילות והאיכות.

 

למידע נוסף: אנטק טכנולוגיות לתעשייה, אופיר נוה, 050-339-3366, [email protected]