COLLIN ממשיכה לפתח את הקווים ומתגייסת לייצור יריעות מגן

בחברה השיקו לאחרונה קומפאונדר חדש עם שיפור משמעותי של 25% בתפוקה. בנוסף, במהירות שיא הקימו קו שלם לייצור יריעות PET מהשמשות להגנה של הצוותים הרפואיים

סדרת הקומפאונדרים המשופרת של COLLIN P2.0 – שיפור של 25% בתפוקה.

חברת COLLIN הגרמנית, המומחית העולמית בייצור ציוד מעבדה וקווי פיילוט, ממשיכה להוביל באופן שוטף פיתוח של טכנולוגיות חדשות. במקביל לטכנולוגיות אלו, מספקת החברה גם פתרונות הנותנים מענה לחוסר בציוד מגן שנוצר מאז פרוץ הקורונה.

"בחודשים האחרונים השקענו מאמץ אינטנסיבי בפיתוח ובנינו קווים שונים ליישומים רפואיים. כמו כן תכננו מחדש באופן מקיף את סדרת הקומפאונדרים שלנו", מספר ד"ר פרידריך קסטנר (Friedrich Kastner), מנכ"ל ושותף מנהל ב-COLLIN.

סדרת הקומפאונדרים המשופרת P 2.0

סדרה חדשה של קומפאונדרים שהוציאה החברה מראה שיפור בתחומים רבים: העלאת התפוקה, עבודה עם חומרים מאתגרים ובקרה חכמה. זאת לצד התאמה ארגונומית וניצול יעיל של רצפת הייצור. הסדרה החדשה זמינה במגוון אורכים (36D-60D) וניתן לשלב בה גם מזיני צד משקליים או נפחיים.

עליה של 25% בתפוקה – השיפור המשמעותי ביותר של הסדרה החדשה הוא העלאת התפוקה של הקומפאונדר ב-25%. המנוע תומך בסיבובים של עד 1200 rpm ועומס המנוע יכול להגיע ל-13 Nm/cm3. שיפורים אלו מאפשרים עיבוד של חומרים בצמיגות גבוהה או חומרים בעלי אחוז גבוהה של מלאנים.

תכנון פונקציונלי והתאמת גובה: הקומפאונדר החדש קומפקטי ויכול להיות מוטמע לתוך כל קו באקסטרוזיה רב-שכבתית בעזרת מנגנון מכני להתאמת הגובה. יתרון נוסף הוא שהבורג יכול להישלף מהצד האחורי בקלות מתוך הקנה ללא צורך בשינוי מנח הקומפאונדר (למשל לצורך ניקיון).

מערכת בקרה חכמה: עם מערכת הבקרה החדשה CMI 17 ניתן לסדר את האלמנטים בבורג כמעט בכל סדר רצוי. המערכת תזהה את האלמנטים באופן אוטומטי ועל פי קידוד שלהם המערכת תתאים את אופן העבודה של הקומפאונדר.

תורמים לייצור יריעות הגנה
יריעות הגנה מ-PET שיוצרו בקו מעבדתי של COLLIN שהוסב לייצור.

במהירות שיא הצליחה חברת COLLIN להרכיב קו ייצור הכולל אקסטרודר, דיזה שטוחה וגוללן לייצור של יריעת מגן במרכז הטכני של החברה. "אנחנו מייצרים ברגעים אלו יריעות PET בעובי של 250-400 מיקרון למגוון מגזרים רפואיים כמו בתי חולים, מרפאות, בתי מרקחת וגם לאופטומטריסטים. זכינו להתעניינות רבה ואנחנו שמחים להציע את תמיכתנו" אומר ד"ר קסטנר. הודות לשיתוף הפעולה המצוין שיצרנו עם חברת NGR, החומר לייצור היריעות מגיע ללא עיכובים ותורם לקיימות. בין היתר נעשה שימוש בפתיתי PET שמקורם בבקבוקים שמוחזרו על ידי החברה בתהליך LSP (Liquid State Polycondensation).

"הכישורים הנרחבים שלנו אפשרו לנו להרכיב קו ייצור שלם במהירות גדולה. עם התמיכה של שותפים כמו Indorama, Piovan ו-Tapeteam עבדנו ביעילות להתחלת הייצור. אנחנו מחזיקים בניסיון רב שנים בהנדסה בתעשיית הפלסטיק וגם מספקים קווי ייצור למגזר הרפואי ואלו עמדו לזכותנו בפרויקט הזה".

קו וורסטילי ליריעות וגם לציפויים

בקו שנבנה ניתן להשתמש גם כמערגלת וגם כאקסטרודר בעל פיה שטוחה (CAST). באופן זה ניתן להכניס למכונה בדים לא ארוגים ולצפות אותם עם שכבה פונקציונליות המתפקדת כשכבת הגנה רפואית היגיינית.

טווח החומרים הניתנים לעיבוד מגוון: PO – לאריזות וממברנות, PS – ליריעות תרמופורמיות, PMMA – ללוחות פרספקט, PPSU – ליריעות הניתנות לחיטוי, PC – ליריעות אופטיות, PET – לאריזות מזון, TPE – ליריעות אלסטיות ו-TPU לציפוי בדים. בנוסף, ניתן להאריך את הקו באופן מודולרי לצרכים שונים כמו בקרת איכות על ידי מצלמות או טיפול בפני השטח.

למידע נוסף:

רונה, שי ברקאי, 052-555-2914, [email protected]