Geomagic Design X – מעבר מהיר מהעולם הפיזי לדיגיטלי

החברה משיקה גרסה חדשה לתוכנת המידול של סריקות תלת ממדיות. התוכנה מיועדת ליישומי Reverse Engineering, עם ביצועים ומהירויות חישוב משופרים

תמונה 1: תוכנת Geomagic DesignX משלבת עיבוד של סריקות תלת ממד חזקות ופונקציונליות מלאה בתכנון CAD.

תוכנת Geomagic DesignX משלבת עיבוד של סריקות תלת ממד חזקות ופונקציונליות מלאה בתכנון CAD. למעשה, היא לוכדת את הגיאומטריה של חלקים קיימים ומניבה מהם מודלים תלת ממדיים בצורת קבצי CAD (תמונה 1). הקבצים כוללים היסטוריית בניה (feature tree), הם ניתנים לעריכה בתוכנות ה–CAD המוכרות ועומדים בדרישות ההנדסה והייצור לרבות אפשרויות יצור בעיבוד שבבי או בהדפסה בתלת ממדית ישירות מהמודל הסרוק. התוכנה הופכת את המעבר מתצורה פיזית לדיגיטלית למהיר ומדויק. יכולת זו מהותית לעבודת Reverse Engineering איכותית ומאפשרת לקצר תהליכי פיתוח.

לאחרונה השיקה החברה גרסה חדשה. זו מכילה פונקציות שמייעלות ומאיצות את עבודת העיצוב של חלקים מורכבים ומסתובבים. הגרסה זמינה לכל 14,500 לקוחות החברה בעולם וכן ללקוחות חדשים.

שימושים בתעשייה

Geomagic עוזרת בשמירה על עבודת מכונה תקינה ורציפה על ידי בדיקות שחיקה ובלאי של חלקים מורכבים, או יצירת מלאי דיגיטלי של חלקי רזרבה וחלפים. המודלים המופקים מהווים נקודת התחלה לעיצוב או עיבוד מחדש של החלקים בעת הצורך.

התוכנה מקבלת שני סוגי קבצים:

  • סריקה פיזית של מוצר (על ידי סורק תלת ממדי) – הסריקה מוצגת כענן נקודות, ממנו בונה התוכנה מודל CAD מדויק של החלק הסרוק.
  • קבצי MESH מתוכנות אנליזת זרימה – מהם התוכנה בונה מודל.

שימושים נפוצים בתעשייה:

  • תיקון ושיחזור של חלקי תבניות – את החלק השבור (האינסרט) ניתן לסרוק תלת ממדית ולקבל הקורדינאטות המרחביות שלו. בעזרת התוכנה ניתן לקרוא את ענן הנקודות שהתקבל להפוך אתו למודל ולבצע השוואה שלו לתכנון המקורי של האינסרט. לאחר הצלבת המידע ניתן לתכנן את השתל המתאים כך שיתממשק בצורה מיטבית לאזור השבר. באופן דומה ניתן להחליף בצורה הזו חלקי ייצור שנוטים להישחק, או לייצר מלאי דיגיטלי של חלקי רזרבה וחלפים.
  • פיצוי עיוותי חלקים לאחר חליצה – בזמן מעבר מחום לקור בתהליך ההזרקה, מקבל החלק עיוותים שיוריים לאחר התקררותו. בעזרת תוכנת אנליזה ניתן להעריך מה יהיה העיוות, להפיק מתוכנת האנליזה מודל עם עיוות מהופך ולקחת אותו בחשבון בתכנון החלק והתבנית, כך שלמרות העיוות יתקבל חלק תקין. את קובץ ה-MESH שתוכנת האנליזה מוציאה ניתן להכניס לתוכנת Geomagic Design X לבנות מודל CAD חדש ולתכנן על בסיסו את התבנית המתאימה המפצה על העיוות שנוצר בחליצה.
  • ביצוע אופטימיזציה טופולוגית – אנליזת עומסים על חלקים הנדסיים מקובלת ונפוצה. היא חושפת אזורים שאינם נושאי עומס. אלו מיותרים וניתן להסירם מהחלק על מנת לחסוך במשקל ובחומר גלם. בעזרת Geomagic ניתן לקרוא את קבצי ה-MESH של אנליזת העומסים ולתכנן על פיהם את המודל ההנדסי החדש.
  • ביצוע Reverse Engineering – במקרים של חלקים ללא תיעוד הנדסי, או בעלי תיעוד הנדסי חלקי, ניתן להשתמש בתוכנה על מנת ליצור תיעוד שכזה מהחלקים עצמם. את החלקים סורקים בסורק תלת ממדי. נתוני סריקה של חלק קיים (ענן הנקודות) עוברים ל- Geomagic ומהם מוציאה התוכנה את המודל המתאים כקובץ CAD. בשלב זה יהיה ניתן לשפרו ולהשביחו בהשוואה לחלק המקורי עליו בוסס המודל.
מה נותנת לנו הגרסה החדשה?

בין היכולות והשיפורים הרבים שהוספו בגרסת Geomagic DesignX החדשה נמצא את פונקציית Unroll/Reroll – חלקים סיבוביים קשים יותר למידול, מכיוון שמדובר לרוב בחלקים מורכבים שעברו עיוות בעת הבניה סביב ציר סיבובי. בעוד תוכנות ה–CAD עובדות בגאומטריות בסיסיות יותר, הגרסה החדשה כוללת פונקציה חדשה שנקראת Unroll/Reroll שמאפשרת פריסה של ה–MESH וחילוץ הגאומטריה של שרטוט דו ממדי עליה ייערכו השינויים (תמונה 2). לאחר ביצוע השינויים ניתן לגלול מחדש את השרטוט למודל מוצק (SOLID). בצורה הזו העבודה זורמת ומהירה יותר.

תמונה 2: פונקציית Unroll/Reroll למידול חלקים סיבוביים – בגרסה החדשה של תוכנת Geomagic Design X.

פונקציית משטחים סלקטיביים – התוכנה מאפשרת יצירה של מודלים תלת ממדיים היברידיים של מוצק (SOLID), משטח ו –MESH. אפשרות זו מייעלת את עבודת המידול ומשפרת את הדיוק.

למידע נוסף:

שמעון אמבר, מנהל פעילות 3D SYSTEMS בישראל, [email protected]