מה מחכה לנו בתערוכת ה-K הקרובה? דיווח חי מכנס העיתונאים העולמי

תערוכת ה-K חוזרת, כמתוכנן, רק שהעולם סביבה השתנה לאחר שנתיים של קורונה ותהפוכות גיאו-פוליטיות. עם זאת, הצמא לאירועים בינלאומיים במתכונת הרגילה והאהובה חזק יותר – לשמחת כל המשתתפים. אז מה מחכה לנו בתערוכה באוקטובר? הנה טעימה – חלק ראשון:

כנס עיתונאים בדיזלדורף לקראת תערוכת ה-K. תמונה באדיבות K-Preview
SUMITOMO DEMAG צפויה להשיק בתערוכת ה-K את סדרת מכונת הזרקה חשמליות בכוח נעילה בינוני – PAC-E לתחום האריזה, לאחר דיווח על מחזור מכירות שובר שיאים בשנת 2021. המכונות ישלבו בין היתר יחידת הזרקה שפותחה במיוחד לתהליכי ייצור מהירים, ומאפיינים נוספים מסדרת מכונות ההזרקה ה-IntelEct. החברה ממשיכה לשים דגש על פיתוח של פתרונות אוטומציה, כמו רובוט ה-SAM-C שהושק בשנה שעברה וסוקר כאן לאחרונה.
תמונה 1: מימין: Gerd Liebig, מנכ"ל, ומשמאל: ד"ר Thorsten Thümen מנהל הטכנולוגיה, בחברת Sumitomo (SHI) Demag. תמונה באדיבות K-Preview
חברת battenfeld-cincinnati משקיעה בטכנולוגיות המעודדות קיימות באמצעות השקעה בתהליכי מיחזור של PCR. החברה תציג שיתוף פעולה שהוליד תהליך מיצוי שמן מפסולת PCR, וממשיכה להציג אקסטרודרים לייצור יריעות PP ו-PS המתאימים לייצור רצפות, הדוחקים את רגלי ה-PVC ביישום זה.
תמונה 2: משמאל: מנהל הטכנולוגיה ד"ר Henning Stieglitz, במרכז: Gerold Schley, מנכ"ל, חברת battenfeld-cincinnati. תמונה באדיבות K-Preview
Reifenhauser תציג תהליך לייצור יריעות באקסטרוזיה מ-PCR המשלב בורג דו בורגי ויחידת וואקום, וגם תהליך מיחזור PET המתאים גם לייצור מגשים. הכל תוך שילוב דיגטליזציה המאפשרת עבודה תחת תקני מגע עם מזון, כמו EFSA. בנוסף, החברה מפתחת בימים אלה מערכת חוצת תהליכים בצמוד ליצרנים מובילים בתחום הציוד לעיבוד פלסטיק, בינהם ARBURG: מדובר בסטנדרט חדש שצפוי לשלב קוד המודפס על כל מוצר פלסטי שמיוצר, שיכיל מידע חשוב על תהליך הייצור. מידע זה נשלף במהלך המיון של אותו מוצר כפסולת, ומאפשר את מיונו האיכותי לזרם הפסולת הרלוונטיים. המערכת החדשה צפויה לעבור את שלב הפיילוט לקראת קנה מידה תעשייתי בעוד כ-18 חודשים.
SIKORA המפתחת ומייצרת ציוד לבדיקה ומדידה תשיק מערכת לבדיקה של איכות הניקיון של גרגרי חומרי הגלם. הציוד ישלב מערך של שלוש מצלמות ברזולציה של עד 25 מיקרון לזיהוי וניפוי גרגרי חומר גלם פגומים. בנוסף, החברה תציג טכנולוגיית רדאר לבדיקה של צינורות, המתאימה לעובי של המתחילים מ-1.5 מ"מ, לאיתור מהיר יותר של תקלות ייצור ותאפשר חיסכון בחומרי גלם, אנרגיה וזמן הפעלה.