מגזין יולי-אוגוסט עלה לאוויר

איך ניתן להפוך בקלות משטחים לסופר-הידרופוביים? מפעל מיחזור PET חדש המוקם בישראל. שיטה חדשה לנידוף ויברציוני מהיר של מים מציפויים וצבעים. מה ההבדל בין כל הפולימרים הירוקים ואיך תלת הממד עוזרת להשיק את האולטרסאונד הביתי הראשון? פרטים בגיליון

מגזין חדש עלה לאוויר וניתן לצפיה בקישור הבא.

המגזין ניתן להורדה כקובץ בלחיצה כאן.

מגזינים נוספים זמינים גם הם לצפיה בקישור המצורף.

פלסטיק נוגע לציבור הרחב, בכל תחום בחיים, ולא רק לתעשייה המייצרת אותו. על כן שמחתי לשתף פעולה לאחרונה עם עיתון דה-מרקר. העיתון החליט להוציא מוסף מיוחד, שיוצא ממש בימים אלו, ומתמקד כולו בתעשיית הפלסטיק הישראלית. יפה לראות שעיתונות כלכלית, מובילה ברמה הארצית, רואה פוטנציאל עסקי ומקצועי בתעשייה שלנו. מעכשיו ידע גם ההמון הרב, ולא רק אנשי מקצוע מהתחום המנויים על מגזין זה, על העשייה המבורכת.

מוסף שכזה היה קשה יותר להוציא לפועל לפני שנה וחצי, טרם התפרצה לפתחנו מגפת הקורונה. אז רוב הכתבות לציבור עסקו בהשפעות השליליות של הפלסטיק לסביבה. הפלסטיק נחשב כאויב הציבור, מזהם מספר אחת. הורג לוויתנים וצבי ים שמביא את כולנו לאבדון. אולם מאז השתנו פני הדברים. במהלך הקורונה הבינו כולם שלסיסמא "עולם ללא פלסטיק" יש המשך: "עולם ללא פלסטיק – הוא עולם ללא חיים". מי יכול לדמיין את חייו ללא מסכות, טיפולים רפואיים, אריזות מזון, מוצרי היגיינה וחקלאות. הם אלו שמאפשרים לנו לקיים אורח חיים מודרני. אי אפשר לחזור אחורה בהתפתחות הטכנולוגית. על כן הדרך להביא לשינוי היא הסתכלות קדימה. פיתוחים ופריצות דרך טכנולוגיות שיאפשרו לנו לחיות יחד איתו בשלום.

ואכן נראה שלפחות בגזרה הזו, פנינו לשלום. תנופת המיחזור בישראל נמשכת ואנחנו מדווחים כאן על מפעל נוסף המתמקד במיחזור PET שקם בימים אלו. היוזמה שייכת הפעם לאביב תעשיות מיחזור ולמוצרי שלם. לולא חוק הפיקדון לבקבוקים גדולים יוזמה זו לא הייתה יוצאת לפועל ועל כן תודתנו גם למחוקק. כתבה נוספת המקדמת גישה אחרת לשמירה על הסביבה, עוסקת בביו-פולימרים ומפרטת על ההבדלים בין סוגי הפולימרים הירוקים הקיימים בתעשייה. גם פעילות המכון להתייעלות במשאבים מקבלת אצלנו ביטוי תוך מתן דוגמאות לפרוייקטים בתעשייה שהביאו לחיסכון באנרגיה, חומר גלם, שפכים ובסופו של דבר – להתייעלות כלכלית.

תנופות עסקיות וטכנולוגיות נוספות המתרחשות בתעשייה כוללות את התרחבות חברת פאראגון, המייצרת מוצרי צריכה, ריהוט ואיחסון, למפעל חדש בקדמת גליל. לצידה, חברת כפרית יוצאת בפיתוח פורץ דרך של תוספים המתאימים לשיטות יצור ולחומרי פלסטיק סטנדרטיים שנותנים למוצר תכונות סופר-הידרופוביות. היישומים רבים וכוללים משטחים בעלי יכולת ניקוי עצמית, מניעת טפטוף טיפות מים מזיקות בחממות ומניעת הצטברות קרה וקרח על מוצרי חוץ.

לסיום, נאחל שנשכיל לנצל כתעשייה את המומנטום החיובי. ההפוגה שקיבלנו מהעיסוק הסביבתי, זמנית היא. הפוטנציאל העסקי שלנו יהיה תלוי, לא רק באיכות המוצר ומחירו, אלא גם מההשפעה של מוצרינו על הסביבה ומדעת הקהל הצרכנית. אם נרתום את יכולות הפיתוח והתושייה שלנו גם לאפיקים אלו אני בטוחה שנוכל לאמץ ואף ליזום פתרונות חדשים ולהצעיד את העולם קדימה, באחריות.

קריאה מהנה,

נעה אלבוחר