מתמחים בטכנולוגיות מתקדמות לאריזה

תחום האריזה קיבל תנופה בחודשים האחרונים על העלייה בצריכה הביתית. מרכז הפלסטיקה והגומי השקיע לאורך השנים משאבים רבים בהתמקצעות בתחום ועל דגלו חרוטות כמה הצלחות מסחריות. ביניהן: בקבוקים למילוי חם עם LOG, אריזות לחומרים מסוכנים על פחמס ומגשיות לפתיחה קלה עם פולירז

במרכז הפלסטיקה והגומי קיימים שישה מוקדי ידע. מוקדים אלו מרכזים את תחומי ההתמחות של המרכז ומאגדים את ניסיונו המקצועי במחקר יישומי בשיתוף עם התעשייה. אחד מהמוקדים ש"נעלה הפעל על המוקד" הוא טכנולוגיות מתקדמות לאריזה ותאימות אריזות למזון.

תחום האריזות תמיד נמצא בעלייה. הצריכה בעולם הולכת וגדלה, מדינות מתפתחות והצמיחה השנתית המוערכת עומדת על 5.4% לשנה. בחודשים האחרונים, עם פרוץ מגפת הקורונה, חלה עלייה מוגברת בצריכת האריזות הביתיות וכן באריזות למשלוח. כי באמת הרבה יותר קל להזמין באינטרנט או טייק-אווי כשהחנות והמסעדה סגורה.

לאורך השנים האחרונות נעשו במרכז הפלסטיקה והגומי כמה מחקרים חדשניים בנושא. את המחקרים מובילים במרכז שני חוקרים בכירים: פרופ' אנה דותן ופרופ' עמוס אופיר שצברו ניסיון רב בתחום. ניתן כאן הצצה למספר מחקרים בשיתוף התעשייה שהבשילו והגיעו להצלחה מסחרית:

  • עבודה בשיתוף פעולה עם חברת LOG הישראלית המתמחה בייצור בקבוקים לתעשיית הרפואית. הפיתוח עסק בשיפור עמידות בחום של מבחנות פוליאסטר על מנת לתמוך במילוי חם של הבקבוק.
  • עבודה בשיתוף חברת פחמס המתמחה שייצור אריזות לשינוע חומרים מסוכנים. הפיתוח התמקד בתוסף אנטיסטטי קבוע שניתן לשילוב במכלי אחסון לאבקות ונוזלים בעלי פוטנציאל של פיצוץ. התוסף מקטין משמעותית את הסיכוי לניצוץ שנגרם כתוצאה מחשמל סטטי.
  • עבודה בשיתוף עם חברת פולירז המתמחה בייצור מגשי מזון קשיחים בטכנולוגיה של אקסטרוזיה ותרמופורמינג. הפיתוח התמקד במנגנון פתיחה קלה חדש של מגשי PP/PE.

כל אחד מהפרויקטים הזה החל את ראשית דרכו במרכז הפלסטיקה. הפרויקט החל כרעיון וקיבל ליווי עד להצלחתו המסחרית. רתימה זו, של יכולות מרכז הפלסטיקה עם התעשייה יכולה לפרוץ א הדלת להצלחה מסחרית.

מרכז הפלסטיקה והגומי מזמינים חברות נוספות בתחומים אלו ואחרים ליצור קשר לעבודה משותפת על פרויקטים נוספים פורצי דרך שיכולים לתמוך בבידול משמעותי של החברה ממתחריה בתעשייה. הפרויקטים יכולים להיות מבוססים על גבולות שיוגדרו על ידי החברה, בין היתר גם על יכולות הייצור הנוכחיות של החברה ללא צורך בכניסה להשקעות נוספות.

ליצירת קשר:

עודד מרוז, 050-478-2782, [email protected]