מגזין ראשון לשנת 2022, ינואר-פברואר, עלה לאוויר!

במגזין: מה הקשר בין זן האומיקרון לפסולת הפלסטיק בשם? אנטיבקטריאלי חדש על בסיס אבץ. הפלסטאופן חוזר לדרום אדום, תוסף לוקחת אותנו לסיור במעבדת הצבע החדשה של הקבוצה, Starlinger מקבלת אישור FDA לקו חדש הממחזר מכאנית HDPE, זרקור לתעשייה על א.א.ח. פלסט, ד"ר נאום נווה המנכ"ל החדש של מרכז הפלסטיקה ועוד….

מגזין חדש עלה לאוויר וניתן לצפיה בקישור הבא.

המגזין ניתן להורדה כקובץ בלחיצה כאן.

מגזינים נוספים זמינים גם הם לצפיה בקישור המצורף.

במבט לאחור על 2021, קצת לא נעים להודות, אבל זו הייתה שנה לא רעה לחלק מהחברות בתעשיית הפלסטיק והאריזה שלנו. נכון, סבלנו מתנודתיות גדולה במחירי חומרי הגלם, חוסר זמינות ובעיות קשות בשרשרת האספקה, אבל המשכנו לייצר. הדרישה למוצרים סטנדרטים רבים עלתה ואיתם גם מחזור המכירות. אלו מאיתנו שיכלו לנצל את ההזדמנות, נכנסו לפיתוח וייצור של מוצרים חדשים (מטושים, ציוד הגנה אישי ופתרונות נגד זיהומים), ובעקבות תגובתם המהירה – זכו לצמיחה נוספת. גם משבר האומיקרון האחרון שפוקד אותנו לא גורם לזעזועים גדולים. כבר התרגלנו, נהלי העבודה מסודרים, מפרידים משמרות וצוותים וממשיכים לייצר.

הוירוס שיותר רלוונטי לתעשייה שלנו הוא "וירוס הקיימות והמיחזור". "וירוס" זה תקף גם הוא כל תחום בייצור ומצריך מאיתנו הסתגלות. החל מהאחד באפריל 22 (ולא, אנחנו לא עובדים כאן על אף אחד), בריטניה תמסה אריזות שאינן מכילות 30% חומר ממוחזר. צעד דומה באירופה עבר חקיקה עוד בתחילת 2021 ואילו אצלנו נכנס לתוקף מס הקניה על החד פעמי וחוק הפיקדון על בקבוקים גדולים. אין ספק שצעדים נוספים יגיעו, בדומה למגמות שאנחנו עדים להן בעולם.

אולם בשונה מקורונה, את הוירוס הזה אין לתעשייה שלנו יכולת למגר. על כן אנחנו פועלים על מנת לעבור אדפטציה כך שנוכל לחיות איתו בשלום. אם נבחן את תמהיל הכתבות במגזין הזה נראה שכ-20% מהן עוסקות במיחזור וקיימות בצורה ישירה. כתבות נוספות קשורות לנושא בעקיפין ומציגות שיטות ייצור ידידותיות יותר וחיסכון אנרגטי.

לגבי וירוס הקורונה, כבר ברור שהמגפה מצריכה טיפול ברמה העולמית. כל עוד ימשיכו לצוץ זנים חדשים ממדינות בהן אחוז החיסון נמוך, הם יתפשטו לשאר העולם במהירות וישאירו אותנו בטלטלה. גם בטיפול בסוגיית המיחזור והשמירה על הסביבה כבר ברור – הטיפול חייב להיות דומה. מדיניות הטיפול בפסולת של מדינות עולם שלישי משפיעות על כדור הארץ כולו. כשם שפליטת הפחמן הדו חמצני לא משפיעות רק על המדינה הפולטת אותה, כך גם פסולת המושלכת לאוקיינוסים נעה מאזור לאזור ומשפיעה על הכדור כולו. עליית אחוז המיחזור באירופה זניחה לעומת מחדלים סביבתיים עולמיים שכאלו. עוד בנושא בכתבתו של עפר שורק.

נוכל להתנחם בזה ששיטות חדשות למיחזור ממשיכות להתפתח. בגיליון תוכלו לקרוא על שיטת מיחזור מכני מבית Starlinger ל-HDPE, שאושרה על ידי ה-FDA למגע עם מזון. הקו החדש מקרב אותנו אף יותר למיחזור מבקבוק לבקבוק כאשר גם את פקקי ה-PE של הבקבוקים נוכל למחזר חזרה לאותו השימוש. 

ומה בישראל? המיחזור ממשיך לצבור תאוצה ואנחנו מביאים כאן ראיון על מנכ"ל פלסטניר שבעבודה משותפת עם אמניר, משלב חומר ממוחזר לאחר שימוש לקוח, ביריעות באקסטרוזיה.

אז מה נאחל לשנת 2022? שהשנה תהיה מוצלחת לא פחות מקודמתה, שנזכה להמשיך לייצר ולפתח פתרונות חדשים, ושתחומים נוספים בעולם ידבקו קצת באיתנות שקיימת בתעשייה שלנו.

שנה מוצלחת וקריאה נעימה,

נעה אלבוחר