כרמל אולפינים מתקדמת בתחום המיחזור – רוכשת את השליטה בחברת VPM לפי שווי של 40 מיליון ש"ח

כרמל אולפינים מקדמת שלוש עסקאות שיקדמו אותה למימוש היעד האסטרטגי של 15% פלסטיק ממוחזר עד שנת 2025. רכישת VMP, העוסקת במחזור מכאני של פלסטיק בהיקף של כ-12,000 טון בשנה, היא צעד משמעותי בכיוון. אליו מצטרפת תוכנית להקמת מפעל מיון ומיחזור ב-2023 וכן פתרונות מיחזור כימי

כרמל אולפינים, פוליאתילן, פוליפרופילן, PP, PE
מתקני הייצור של כרמל אולפינים

VPM הינה אחת היצרניות של פלסטיק ממוחזר בישראל. היא מתמחה במחזור פחת פלסטיק תעשייתי (Post-Industrial) בהיקף של כ-12,000 טון בשנה, ומספקת כ-15 סוגי פלסטיק ממוחזר לפי דרישות הלקוח. חומרי הגלם הממוחזרים נמכרים לחברות יצרניות בארץ ובחו"ל. רכישת השליטה בחברת VPM הינה צעד משמעותי במימוש החזון של חברת כרמל אולפינים (כאו"ל), חברה-בת בבעלות מלאה של קבוצת בזן ומהווה דריסת רגל חשובה בתחומי המחזור המכאני אשר תאפשר מתן סל פתרונות רחב ללקוחות כאו"ל ופיתוח מוצרים נוספים בתחום המחזור המכני.

מקימים מפעל מיחזור ומיון נוסף עד שנת 2023

מהלך זה מצטרף לשיתוף הפעולה של בזן עם ורידיס, עמה חתמה החברה על מזכר הבנות מותנה, במסגרתו שני הגופים יקימו מפעל מחזור פלסטיק במהלך שנת 2023. המפעל המשותף צפוי להפעיל מתקן מיון, שטיפה וגריסה של פלסטיק מפסולת ביתית בהיקף של לפחות 10,000 טון בשנה.

מקדמים גם מיחזור כימי

המהלך השלישי שמקדמת קבוצת בזן, באמצעות כאו"ל, הוא עם החברה לשירותי איכות הסביבה (ESC), חברה ממשלתית המחזיקה ומתפעלת מתקני טיפול סביבתיים בנאות חובב.  מדובר בהשקעה בטכנולוגיה חדשנית וארוכת טווח להחזרת הפלסטיק לחומר הגלם. שני הגופים חתמו על מזכר הבנות מותנה להקמה של מיזם משותף, ראשון מסוגו בישראל, למחזור כימי של פסולת פלסטיק באמצעות טכנולוגיות חדשניות, בדומה לטכנולוגיות המיושמות לראשונה על ידי ענקיות הפטרוכימיה בעולם. LyondelBasell ו- Borealis משקיעות בטכנולוגיות מסוג זה כפתרון משלים למחזור הפלסטיק, והשקעה דומה של המיזם המשותף תעמיד את ישראל על קדמת במת טכנולוגיות המחזור בעולם.

במסגרת המיזם המשותף, מתכננות החברות להקים בנאות חובב מתקן מחזור חדשני, אשר יקלוט פסולת פלסטיק שלא ניתנת למחזור בתהליכים מוכרים, ואשר כיום מיועדת להטמנה או לשריפה. במתקן המתוכנן תטופל פסולת הפלסטיק בתהליך כימי חדשני, ותוחזר למצב של חומר גלם ראשוני, אשר יהפוך במתקני קבוצת בזן לפולימר ירוק בעל תכונות זהות לפולימר ממקור פוסילי. הטכנולוגיות הנבחנות למתקן החדש, ייתנו מענה לבעיית זיהום הסביבה והטבע בפסולת פלסטיק, ישלימו את הכלכלה המעגלית בתחום הפולימרים, וכן יתרמו להפחתת פליטות הפחמן וטביעת הרגל הפחמנית הנגרמות משימוש בפלסטיק.

15% חומר ממוחזר עד 2025, 30% עד שנת 2030

המהלכים האלה מהווים צעד משמעותי נוסף במימוש החזון של כאו"ל להוביל את שוק מחזור הפלסטיק בישראל ובהשגת יעדים מאתגרים לשילוב פולימרים מתקדמים (ממוחזרים ומתכלים) בסל המוצרים שלה (15% בשנת 2025 ו- 30% בשנת 2030). משה קפלינסקי, יו"ר בזן: "כל המהלכים האלה יחד מהווים צעד חשוב ומשמעותי בתמונה הכוללת של מימוש האסטרטגיה בתחום הפולימרים. חלק ממארג כולל של פעולות שיציבו את בזן בחזית השינוי המיוחל. בזן תהיה חלק מהפתרון בישראל לכלכלה דלת פחמן וליעדי המדינה לאנרגיה ירוקה, ההשקעות שאנחנו מבצעים היום יאפשרו יצירת כלכלה מעגלית בת קיימא". מלאכי אלפר, מנכ"ל בזן: "מדובר באבני דרך משמעותיות במסגרת מימוש האסטרטגיה של בזן. המהלכים האלה יחד יקדמו את קבוצת בזן בחתירה להשגת היעדים האסטרטגיים שהצבנו לעצמינו בתחום הפולימרים על מנת לספק ללקוחותינו פולימרים ממקור מתחדש, תוך עמידה ביעדי הפיתוח הבר קיימא של האו"ם (SDG)".