אנגליה שמה סוף למלחמה נגד פלסטיק אוקסו-ביו-מתכלה

מחקר של ארבע שנים, בחסות ממשלת צרפת, מאשר כי פלסטיק אוקסו-ביו-מתכלה d2w, בסביבה הפתוחה, מתכלה בצורה מהירה מהרבה מפלסטיק רגיל

ביולי 2021, האיחוד האירופאי אסר את השימוש בתוספים אוקסו ביו-מתכלים ואוקסו-מתכלים. הסיבה להחרמה היא הטענה כי שימוש בתוספים אלו גורם ל”מיקרו-פלסטיק” אשר פוגע בחי ומזהם את הנהרות והאוקיינוסים. חברת Symphony הבריטית ערערה על החלטה זו והגישה תביעה על סך עשרות מיליוני דולרים. אחת הטענות המרכזיות שלה היא כי החלטה זו התקבלה בניגוד לתקנות ה-REACH. כעת לאחר מחקר בן ארבע שנים המוכיח את יעילות פלסטיק אוקסו-ביו-מתכלה, אנגליה ביטלה את האיסור בשימוש בתוספים האלו.

הטכנולוגיה הסביבתית של Symphony

טכנולוגיית d2w של Symphony מפחיתה את זיהום הפלסטיק הזולג לסביבה. בחשיפה לתנאי מזג האוויר המשקל המולקולרי של פלסטיק המכיל את תוספי האוקסו יקטן במהירות רבה יותר והוא יהפוך לחומר דמוי שעווה המהווה מקור תזונה למיקרואורגניזמים. הפירוק מתרחש גם בהיעדר מקור אור שמש. מגוון של תוספים, תרכיזים ומאסטרבאצ'ים נוספים המשווקים תחת המותג d2p ועומדים בתקני ISO9001 ו-ISO14001, משולבים במוצרי פלסטיק ולא פלסטיק רבים להגנה מפני חיידקים, חרקים, ריחות, עכירות, אש, והפחתת בזבוז מזון. 

תמונה 1: שקית מפלסטיק אוקסו-ביו מתכלה (OBP) בתחילת הבדיקה (למעלה). אותה שקית לאחר 22 חודשים בתנאים המדמים סביבה פתוחה (למטה).
פתרון לפסולת הזולגת לסביבה

מיחזור וביו-פלסטיק נהדרים אך הם אינם פתרון לבעיית הפלסטיק הנפלט לסביבה מכיוון שהם מצריכים איסוף של הפסולת ופעולות משלימות על מנת לאפשר התכלות המוצר או שימוש חוזר בחומר. על בעיה זו ממש מנסה החברה לענות. DEFRA (המחלקה הממשלתית של בריטניה לאיכות הסביבה והמזון) וממשלת סקוטלנד ראו את עדויות מחקר Oxomar שנמשך ארבע שנים בחסות ממשלת צרפת, המוכיח שבעזרת טכנולוגיית אוקסו, הפלסטיק מתכלה ביעילות רבה יותר מפלסטיק רגיל, אפילו באוקיינוסים. בנוסף, הוצג להם תוצאות מחקר אוניברסיטת Queen Mary בלונדון, המראה כי הפירוק הביולוגי של LDPE (פוליאתילן בצפיפות נמוכה) המכיל d2w של Symphony גדול פי 90 מ-LDPE רגיל לאחר 35 ימים. חיזוק נוסף למסקנות אלו מגיע מהעובדה כי סוכנות הכימיקלים האירופית, לאחר מחקר של עשרה חודשים, לא הייתה משוכנעת שפלסטיק אוקסו-ביו-מתכלה יוצר מיקרו-פלסטיק.

ביטול האיסור בשימוש בפלסטיק-אוקסו באנגליה

בהתייעצות הפומבית בנובמבר 2021, DEFRA לא כללה פלסטיק אוקסו כ"פלסטיק נפוץ ובעייתי". גם ממשלת סקוטלנד פרסמה בנובמבר את טיוטת הרגולציות ולא הופיע בה פלסטיק אוקסו. ממשלת בריטניה אף העניקה מענקים לפיתוח טכנולוגיית אוקסו, מה שמוכיח את הבנתה כי טכנולוגיה זו יכולות להפחית את בעיית פסולת הפלסטיק. מייקל לורייא מנכ"ל Symphony,  אומר "אנו מברכים על העמדה שננקטה על ידי ממשלות בריטניה וסקוטלנד, וכעת נשקיע יותר מאמץ בהסבר ושיווק טכנולוגיית ה-d2w שלנו בבריטניה". 

למידע נוסף,
EKO&CLEAN, אלי עמיר,
050-303-9426,  [email protected] ,
www.ekopico.com