המערכת מאפשרת ריקון מספר שקים במשקל 25 ק"ג במקביל – ואף יותר – וכך משיגה תפוקות של 15-18 טון בשעה. הפתרון פשוט ליישום, עם השקעה ראשונית נמוכה, יציבות גבוהה
10 מרץ, 2026
עוד במאה ה־18 קבע בנג’מין פרנקלין ש"זמן שווה כסף". זה אולי נשמע לנו היום קצת כקלישאה, אבל עם כניסת מערכות האוטומציה לרצפות הייצור אנחנו רואים עד כמה זה נכון מתמיד.
חברה Mconvey מודעת לכך, ולכן אין זה מפתיע שהיא השיקה לאחרונה מערכת אוטומטית חדשה לפריקת משטחים וריקון שקים של 25 ק"ג בתפוקות עבודה גבוהות. המערכת מגיעה לתפוקה של 15-18 טון בשעה – פי ארבע מפתרונות אלטרנטיביים.
החידוש המרכזי במערכת החדשה טמון בשינוי גישה. בעוד שמערכות פריקה סטנדרטיות מתבססות לרוב על רובוטים המרוקנים כל שק בנפרד, המערכת החדשה מסוגלת להתמודד עם מספר שקים במקביל, ומבוססת על אוטומציה מלאה: החל מפריקת המשטח, דרך החיתוך והריקון של השקים, ועד לאיסוף השקים לפסולת. כך חוסכים בכוח אדם, ומונעים מהעובדים עבודות פיזיות קשות, העלולות להזיק לבריאותם.

אחד היתרונות הבולטים בתכנון המערכת הוא הפשטות שלה. Mconvey בחרה לוותר על השימוש בזרועות רובוטיות הדורשות מערכות Vision מתקדמות. במקום זאת, המערכת מבוססת על בקר PLC המאפשר כוונון מדויק של הפרמטרים בתהליך ושליטה מתואמת ומלאה על הציוד.
היתרונות מרובים: המערכת פשוטה ליישום, עם השקעה ראשונית נמוכה ויציבות גבוהה. היא אינה דורשת הליכים מורכבים של תכנות וכיול. הדבר מאפשר ייצור רציף בתפוקות גבוהות עם מינימום זמני השבתה בקו הייצור.
בתהליך ריקון שקים – בעיקר ידני – כל גרגר שנשאר בשק מצטבר להפסד כלכלי ופסולת מיותרת. המערכת החדשה מציגה יעילות ריקון של 99.95%, וחוסכת בחומר גלם יקר. המכונה עמידה במיוחד ודורשת תחזוקה מינימלית, מתאימה למגוון רחב של חומרי גלם ותעשיות, ומבטיחה עבודה יציבה ואמינה לאורך זמן.

המערכת החדשה מצטרפת לסל המוצרים הקיים של Mconvey. למפעלים הדורשים גמישות גבוהה יותר, מציעה החברה מערכת לפריקה וריקון של שקים במשקל 25 ק"ג בתפוקות של 3-10 טון בשעה, המבוססת על רובוט 6 צירים ופתרון Vision עם עמדת ריקון נפרדת. הפתרון יודע להתמודד עם עד שתי עמדות במקביל, ומסוגל לזהות את מיקום השק גם כשהמשטח אינו מסודר.
מעבר לכך, החברה מספקת מענה לריקון ביג–בגים ואוקטבינים אוטומטי ללא נוכחות מפעיל. באמצעות ראש יניקה חכם, המערכות מטפלת בקלות בחומרי הגלם שונים, כולל חומר בתולי, גרוס ואבקות. לחומרים קשי זרימה החברה מציעה מערכת הכוללת מדפים המעסים את שקי חומר הגלם, ועוזרים לפורר את הגושים הנוצרים בשק. לחומרים בעלי זרימה חופשית מוצעת מערכת המותחת את השק עם ריקונו.