אשת חיל מי ימצא? ראיון עם מיכל גורלט – מנכ"לית אסף תעשיות

לעיתים, התפקיד בוחר בך ולא להיפך. מיכל גורלט מספרת על השתלבות של נשים בתעשיית הפלסטיק, על מגמות חדשות בתחום, ועל עתיד התעשייה בישראל

תמונה 1: מיכל גורלט, מנכ"לית אסף תעשיות וקובוט של חברת Hanwha.

תעשיית הפלסטיק יכולה להתגאות בהישגים רבים, אך בנוגע לשילוב נשים בתחום, יש לנו לאן להשתפר. לרגל יום האישה הבינלאומי שחל ב-8 במרץ הבאנו לכם ראיון עם מיכל גורלט, מנכ"לית אסף תעשיות, המספקת ציוד לתעשייה שלנו עוד משנת 1986. 

איך התחיל הקשר עם תעשיית הפלסטיק?

"אבי, צבי שמיר ז"ל, הקים את החברה ועוד מילדות הייתי עובדת בחופשים ומסייעת בספירות מלאי. מאז תחילת 2019 אני מכהנת כמנכ"לית החברה. בהשכלתי אני מהנדסת מכונות, השכלה שתורמת רבות בעשייה הזו. בנוסף, אני משלבת גם מחקר בפקולטה לביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, בתחום האריזות האנטימיקרוביאליות המתכלות. בחיים האישיים אני אם לארבעה, הגדולה בת 25 והקטנה בת 17, כאשר אני משמשת גם כמשפחה מארחת לעולה חדשה מברזיל, במסגרת נוער נעל"ה".

האם היה ברור לך מהרגע הראשון שמקומך בחברה המשפחתית?

"לא, להיפך. הייתי נחושה להתרחק ולהוכיח את עצמי בחוץ אבל תמיד נשארתי בתמונה. לפעמים מקום העבודה בוחר בך ולא להיפך. עם הרקע הטכני שלי, ההשכלה בהנדסת מכונות ואפילו המחקר שאני משתתפת בו בתחום אריזות הפלסטיקלפעמים זה ממש מתבקש".

האם נתקלת בהרמת גבה על היותך אישה בתעשייה?

"בהחלט, בתחילת הדרך, כשהייתי עונה לטלפון בחברה, האדם בצד השני היה בטוח שהגיע למזכירה או לפקידה. לעיתים, במקום להתחיל ולהסביר, הייתי פשוט מעבירה את השיחה הלאה למישהו אחר בחברה. כמובן שבחלק מהמקרים השיחות חזרו אלי כמו בומרנג לטיפול. גם בנסיעות לחו"ל הופתעו חלק מהספקים לפגוש אישה, הם היו בטוחים שמיסטר מיכאל עומד להגיע ותלו שלטי קבלת פנים בהתאם. בימינו זה כבר אחרת והיותי אישה בתחום זוכה ליותר הערכה".

לאיזה כיוונים חדשים נכנסו לאסף תעשיות מאז כניסתך לתפקיד?

"בשלוש השנים האחרונות, וביתר שאת מאז תחילת הקורונה, אנחנו פועלים לספק מענה שלם לצרכי הלקוח. לא רק להיות ספק הציוד, אלא להציע שירות הנדסי, איפיון צרכים ותכנון תאי ייצור שלמים. תחומים חדשניים כמו אוטומציה וסימוני לייזר נכנסו גם הם לחברה. אנחנו משקיעים יותר גם בהדרכות והשתלמויות ללקוחותינו על מנת לאפשר להם למצות את המקסימום מהציוד שרכשו". 

אילו עוד שינויים חלו מאז תקופת הקורונה?

אנחנו שומעים לא מעט על קשיי גיוס עובדים בכלל, ובתעשייה בפרט. השילוב של הקושי לגייס ולהכשיר עובדים, יחד עם עליה יפה בנפחי הפעילות של התעשייה, הופכת את הפתרונות שאנו מציעים בייעוץ ואוטומציה לרלוונטיים יותר מתמיד: רובוטים, קובוטים, עגלות אוטונומיות, אביזרי קצה ומערכות VISION. גם העלייה בדרישה למוצרי מדיקל הופכת את האוטומציה ליותר רלוונטית עם בקרת איכות גבוהה יותר ויכולת עקיבה אחר הייצור של כל מוצר ומוצר".

לאוטומציה אכן יתרונות רבים אבל ההשקעה הראשונית גבוהה ומרתיעה

"נכון, נדרשת השקעה, אבל מניסיון עם לקוחות שנעזרו בנו, היא מחזירה את עצמה. כאשר מאפיינים נכון את הצרכים של הלקוח מביאים לחיסכון משמעותי בכוח האדם, ומרוויחים גם עבודת ייצור מדויקת, איכותית ורציפה לאורך זמן. האוטומציה היא הכרחית לכל מפעל שחפץ לשרוד והשתלבותה מואצת בשנתיים האחרונות". 

מעבר לאוטומציה, האם חלים שינויים גם בתחומים אחרים שאסף תעשיות פעילה בהם?

"גם בתחום המיכון יש שינוי עם מעבר למכונות הזרקה חשמליות, על חשבון המכונות ההידראוליות. אנחנו הנציגים הבלעדיים של חברת HAITIAN – היצרן הגדול בעולם למכונות הזרקה ומביאים איתנו ניסיון רב. מכונת הזרקה חשמלית של Zhafir מציעה דיוק וירידה בפחת המפעלי. היא אמינה מאד, חסכוניות באנרגיה ומצמצמת את עלויות התחזוקהכמעט ואין תקלות". 

מה דעתך על תעשיית הפלסטיק בארץ?

"רמת החדשנות בתעשייה גבוהה. אומנם באופן רשמי תחום הפלסטיק מהווה חלק מהתעשייה המסורתית, אבל בארץ התחום מאוד מפותח, מלא בפתרונות חכמים וטכנולוגיה מתקדמת. בתקופה הנוכחית, רגולציה בנושאים של איכות סביבה וקיימות משפיעה על התעשייה, שמסתגלת למצב החדש באמצעות אימוץ טכנולוגיות חדשניות. אני רואה את אסף תעשיות כחלק בלתי נפרד מההתרחשות הזאת ויש לנו פתרונות מתקדמים לעבודה עם חומרים ממוחזרים, מתכלים ולהפחתת עובי דופן".