אקזיט שני לקיבוץ גזית: פלזית-פוליגל נמכרת תמורת 680 מיליון ש"ח

חברת Plaskolite האמריקאית רוכשת את פלזית-פוליגל. שילוב החברות יוצר את אחת מיצרניות יריעות הפלסטיק הגדולות בעולם. עבור קיבוץ גזית, זהו האקזיט השני בחודשים האחרונים לאחר שמכר ביולי את חברת MCP לקבוצת Faerch האירופאית

פלזית פוליגל. צילום: גיל נאור

אחרי תקופה מוצלחת במיוחד שעברה על פלזית-פוליגל במהלך הקורונה, נחתמה היום עסקה למכירת פלזית פוליגל לחברת Plaskolite האמריקאית. פלזית-פוליגל נמצאת בבעלות ובשליטת קיבוץ גזית (80%) ובנק לאומי (20%). במסגרת העסקה יימכרו כל האחזקות של החברה בתמורה ל-210 מיליון דולר השווים כ-680 מיליון ש"ח.

Plaskolite היא היצרנית הגדולה ביותר בצפון אמריקה של מוצרי יריעה ופרופילים תרמופלסטיים הנדסיים. כחלק מההסכם, ימשיכו אתרי הייצור הישראליים של פלזית-פוליגל בפיתוח וייצור מוצרים, מטה החברה בקיבוץ גזית ישמש כמטה אירופה, המזרח התיכון ואפריקה (EMEA) של Plaskolite ועמיר אברמוביץ', מנכ"ל הקבוצה, ימשיך לעמוד בראשו. עמיר ימשיך לשאת באחריות גם לפעילות בצ'ילה.

עמיר אברמוביץ', מנכ"ל קבוצת פלזית פוליגל. קרדיט: erezbit visual storyteller

עמיר אברמוביץ', מנכ"ל פלזית-פוליגל, אמר, "אנו גאים מאוד בהצלחת פלזית-פוליגל ושמחים להצטרף לקבוצה כמו Plaskolite. החיבור בין החברות שלנו יחזק את מעמדנו כיצרנית יריעות תרמופלסטיות בינלאומית מובילה. בשנים האחרונות עשינו צעדים גדולים בהרחבת יכולת הייצור, מערך המוצרים והפעילות הגלובלית. יחד עם צוות ההנהלה של Plaskolite ופריצקר פרייבט קפיטל, נמשיך את מסלול הצמיחה וההתרחבות".

חברת פלזית-פוליגל הוקמה ב-1973. היא למעשה איחוד של שתי חברות שהתרחש ב-2010, פוליגל שהוקמה על ידי קיבוץ רמת השופט ופלזית שהוקמה על ידי קיבוץ גזית.

פלזית-פוליגל היא אחת החברות העולמיות המובילות והצומחות ביותר בייצור ומכירה של יריעות פלסטיק מחומרי גלם מגוונים, כגון PMMA, PC, GPPS, SAN & PETG לשימושים שונים.

החברה מתמקדת בייצור יריעות פלסטיק מחומרי גלם מגוונים, כגון PMMA, PC, GPPS, SAN & PETG לשימושים שונים: ייצור מחיצות הפרדה, בידוד אקוסטי, חיפויי חוץ, לוחיות רישוי ועוד. החברה מפעילה שישה אתרי ייצור ומכירה באירופה, צפון אמריקה, דרום אמריקה, רוסיה וישראל ומעסיקה 800 עובדים ברחבי העולם, מתוכם 200 בישראל. לאחרונה יצאה הקבוצה עם סל מוצרים חדש הבנוי כולו על חומרים ממוחזרים ממגוון מקורות, הן פחת פנים מפעלי והן מוצרים שסיימו את חייהם.

מני ווסרמן יו"ר פלזית תעשיות.

רכישה זו מהווה אקזיט שני לקיבוץ גזית שהודיע ביולי על מכירת חברה נוספת בבעלותו, MCP לקבוצת Faerch האירופאית בתמורה לכ-220 מיליון ש"ח. MCP הייתה בבעלות קבוצת פלזית-פוליגל (50.1%) וקיבוץ מעפיל (49.9%) ומחזיקה בשני אתרי ייצור, האחד בארץ בקיבוץ המעפיל והשני באינדיאנה שבארה"ב. זה האחרון הוקם רק לפני כשלוש שנים. הוא הגדיל את כושר הייצור של החברה בישראל ב-30% ונראה כי הוא מהווה חלק חשוב בגינו רכשה Faerch את החברה.