תנקו את עצמכם ממטענים שליליים – מערכת בקרה חכמה מבית Meech לשליטה מרחוק במוטות היינון

המערכת החדשה מיועדת לניטרול מדויק ואמין של מטענים אלקטרוסטטיים בקווי ייצור. המערכת משפרת את ביצועי המוטות ואת בקרת האיכות בקו, וכמו כן מסייעת בהגדלת התפוקה

תמונה 1: מערכת ה- SmartControl Touch החדשה מבית Meech, לשליטה ובקרה במוטות היינון של החברה.

מערכת חדשה מבית Meech מבצעת ניטור ושליטה מרחוק במוטות יינון וחיישנים חכמים מסוג Hyperion, המיועדים למדידה ונטרול של מטענים אלקטרוסטטיים. המערכת נשלטת באמצעות מסך מגע צבעוני, או באופן מרוחק דרך הטלפון החכם, הטאבלט או המחשב. היא קלה להתקנה ומציעה ממשק ידידותי ואינטואיטיבי למשתמש.

"כמו כל מוצרי החברה, המערכת שלנו תוכננה בהתאם לטכנולוגית 4.0 ומצרכים שעלו מהשטח", אומר אדם בטריק, מנהל מכירות בחברה. "זהו מכשיר בקרה מתקדם שהופך את ניטור מוטות היינון לקל מאי פעם ומגדיל את התפוקה בקו".

איך עובדת המערכת?

את מוטות היינון מחברים ישירות למערכת ה- SmartControl Touch על ידי מחבר סטנדרטי (4 Pole M8). על המסך תופיע הצגה גרפית של נתוני ההתקנים בקו (להתחברות מרחוק נדרש חיבור LAN Ethernet). לאחר צפייה בנתונים, יכול המשתמש להתאים את הפרמטרים השונים (גם מרחוק) כדי להגיע לביצועים מיטביים, ולשפר את התפוקה ואת בקרת האיכות בקו. כל הנתונים נשמרים במערכת וניתנים להורדה כקובץ csv לצורך ביצוע אנליזות. ניתן לחבר למערכת שש מוטות יינון. אם מעוניינים בחיבור מוטות נוספים, ניתן לחבר יחידות הרחבה נוספות עד מקסימום 30 התקנים לכל מערכת.

למה חשוב לנטרל מטענים אלקטרוסטטיים?

כאשר חומרים מתחככים זה בזה, מתרחש ביניהם מעבר של אלקטרונים הנמצאים על פני השטח. אלו גורמים לטעינה של פני השטח של המשטחים, האחד נושא מטען חיובי (חוסר באלקטרונים) והשני מטען שלילי (עודף באלקטרונים). לדוגמה, כאשר יריעת PVC נעה על גבי רולר מצופה טפלון, האלקטרונים ינועו אל ציפוי הטפלון והוא יכיל מטען שלילי (תמונה 2). תופעה זו מוכרת בשם "חשמל סטטי".

תמונה 2: היווצרות מטענים סטטיים בתהליכי הייצור של יריעות פלסטיק.
איך חשמל סטטי פוגע בייצור?

חשמל סטטי מושך אבק. זה יכול לגרום למספר בעיות בייצור: פגיעה בגימור הצבע, הדפסה ירודה על גבי יריעות, או הידבקות בלתי רצויה של יריעות ולוחות לעצמם או לציוד (בעיקר בתהליכים אוטומטיים). בתעשיית האלקטרוניקה למשל, מטענים של כמה מאות וולטים יכולים להרוס לחלוטין רכיבים רגישים. לכן יש לנקוט פעולות על מנת להחזיר את החומרים למצבם הניטרלי. גם מבחינת בטיחות העובד יכולה פריקה של חשמל סטטי להוות בעיה ואף לגרום לשריפה או פיצוץ.

איך מנטרלים חשמל סטטי בקווי ייצור

מטען חשמלי שלילי ניתן לפריקה בשלוש דרכים עיקריות: הנעת האלקטרונים דרך החומר עצמו, הנעתם על ידי חומר אחר שבא עימו במגע, או באמצעות יינון של האוויר סביבו. הפתרונות של Meech מתבססים על השתיים האחרונות. "מטענים חשמליים תמיד היוו איום על התפוקה של יצרנים ממגוון תעשיות. המערכת החדשה שולטת בתופעות סטטיות בלתי רצויות, ומבטיחה שקווי הייצור יפעלו ברציפות ובבטחה", מסכם אדם.

למידע נוסף:

א.א. נייגר, 04-629-1860/1, [email protected]