פולירם משיקה תוספים חדשים המאפשרים זיהוי של שאריות פלסטיק בגלאי מתכות 

 תרכיז חדש מאפשר לאתר זיהומים פלסטיים במזון וניתן לזיהוי באחוז נמוך יותר בהשוואה למתחרים. החומר מאושר למגע עם מזון, מתאים ל-PE, PP, PA ואצטל, נוח לשילוב עם צבעים וניתן לעבודה כתרכיז או בתרכוב סופי 

משחק עם גרגרי צבע מגנטיים, יוצר ע"י חברת נשלט לוגו (logosign.co.il) ונוצר כהדגמה ליכולות המגנטיות של התוסף החדש מבית פולירם.

אף אחד לא רוצה לגלות זיהומים זרים באוכל. מלבד הנזק הבריאותי שעלול להיגרם לצרכן יש כאן פוטנציאל לנזק תדמיתי גדול. בעידן של ימינו פרסומים מעין אלו יכולים להיהפך לוויראליים במהירות, וככול שהפרסום יותר חריג ויוצא דופן כך הסיכוי לתפוצה רחבה של התקלה הולך ועולה. 

בזיהומים ביולוגיים, חרקים ועוד ניתן לטפל ברמה תברואתית עם כללי היגיינה וניקיון קפדניים. בזיהומים מתכתיים, ברגים או סכינים שנכנסים בטעות לתהליך, גם כן קל לטפל בעזרת גלאי מתכות הממוקמים בכל פס אריזה. אולם כשמדברים על זיהומים של פלסטיק – כאן כבר קיים אתגר. ומדוע? הפלסטיק אינטרי, קל משקל ואינו ניתן לזיהוי. על כן זיהויו מורכב יותר. 

מסועים, ארגזי פלסטיק ויריעות משמשים בתהליכי ביניים רבים בייצור מזון. עיטוף בשר בתהליכי בישול במפעלים, כלי איחסון להבשלת גבינות ועוד. גם אטמי אוזניים, המשמשים את עובדי הייצור, וכן אזיקונים המשמשים לסגירת שקיות למזון, נפוצים בסביבת הייצור. אלו עלולים במקרה של תקלה להגיע לצרכן הסופי. מסיבה זו ממש משתמשים לרוב בציוד עזר מפלסטיק הצבוע בצבע כחול. מכיוון שמלבד ארטיק ענבים כחול אין מוצרי מזון בעלי צבע זה, יבלוט זיהום הפלסטיק על רקע המוצר. הזיהוי נעשה בצורה ויזואלית אך אינו וודאי, ותקלות קורות. אז, שאריות פלסטיק מגיעות לצרכן הסופי והנזק גדל. 

תוספים הניתנים לגילוי על ידי גלאי מתכות – שיפור בקרת האיכות בקו האריזה 

על מנת לשפר את בקרת האיכות של תהליכי ייצור אלו ניתן להשתמש בתוספים מתכתייים (Metal detectable). אלו מוספים למוצר פלסטיק בתהליך ייצורו ומאפשרים גילוי של שאריות פלסטיק הניתקים ממנו על ידי גלאי מתכות סטנדרטי או ציוד X-Ray שנמצאים בקו הייצור.  

הטכנולוגיה אינה חדשה אך לתוספים הקיימים בשוק מספר חסרונות. ראשית הם מצריכים מינון גבוה במיוחד על מנת להיות מזוהים בצורה טובה בגלאי המתכות. בנוסף, לחלקם יש תופעה של החלדה לאורך הזמן. חסרון נוסף הוא הקושי בשילובם עם צבע. לתוספים אלו צבע אפור/חום טבעי והקושי בשילובם עם צבעים אחרים יוצרת מוצר שפחות מושך את העין ואינו צבוע תמיד בכחול המקובל בתחום. כך קשה יותר לעבוד עם מנגנון זיהוי כפול, גם של גלאי מתכות וגם של גילוי ויזואלי. 

פולירם משיקה תוספים עם רגישות מוגברת, בעלי יכולת זיהוי גבוהה בגלאי מתכות

פולירם הישראלית, המתמחה בייצור תרכובים, ותוספים חכמים למגוון תעשיות, זיהתה צורך זה בשוק והחליטה להשקיע מאמצים בפיתוח פתרון יעיל יותר לבעיה. התוצאה הסופית – RAMDETECT, תרכיז / קומפאונד מגנטי הניתן לשילוב בייצור הפלסטיק. התרכיז משלב בתוכו מספר יתרונות מובהקים. ראשית, הוא ניתן לגילוי בקלות ובאחוזים נמוכים יותר בהשוואה לתוספים אחרים בשוק. הדבר מפחית את אחוז השימוש בו ומביא לחיסכון כספי. הוא ניתן לזיהוי בכל גלאי מתכות או מכשירי X-Ray שכבר קיימים בקו היצור ואינו מצריך רכישה של גלאים עם רגישות מוגברת. בנוסף, התוסף אינו בנוי מחומרים היכולים ליצור חלודה וכך גם תופעת לוואי זו נחסכת. את התוסף החדש ניתן לתרכב מראש עם צבע מתאים וכך ניתן לעבוד עם מנגנון גילוי כפול בקן הייצור – גם גילוי באמצעות גלאי מתכות, וגם גילוי ויזואלי.  

מאושר למגע עם מזון – בתרכיז או בתרכוב 

המוצר החדש בעל אישורי מגע עם מזון, הן של ה-FDA והן של הרשויות של האיחוד האירופי. התרכיז זמין בארבע מטריצות פולימריות שונות המתאימות ל-PEPP ניילון ואצטל – ארבעתם פולימרים נפוצים בתעשיית המסועים, הארגזים והאביזרים מפלסטיק.  

בתעשייה זו מקובל לעבוד לרוב עם תרכיזים כך שכל לקוח יכול למצוא את המינון האופטימלי עבורו. במידת הצורך, יש בפולירם יכולות לשילוב התרכזי וכן צבע מתאים בתרכוב ובמטריצה הסופית של הפולימר ממנה עשוי המוצר. כך ניתן לקבל פיזור אחיד יותר של התרכיז במטריצה וכן פשטות תפעולית והדירות בביצועים.  

פולירם מלווים את היישום בשטח 

כל יישום בשטח מצריך התאמה של המינון ליכולות גלאי המתכות של היצרן בהתאם לגודל זיהום הפלסטיק המינימאלי שרוצים לגלות. הצוות של פולירם מספק תמיכה בלקוחות החברה, בייעוץ, הכוונה והדרכה.  

מפולימרים הנדסיים – ליישומי מזון 

פולירם, שעד עכשיו התמקדה בפולימרים הנדסיים, ממשיכה להתפתח לכיוונים חדשים. פתרונות אלו, שהחברה מציגה כאן לראשונה, פותחות בפניה את הדלת לתחום חדש של מוצרים ליישומי מזון ואריזה אך לא רק. בחברה מדווחים לנו על התעניינות במוצר גם בתחומים נוספים כמו תחום המדיקל. "בכל פעם בה יש צורך בחלק עם יכולות מגנטיות – יש שימוש במתכות. אלו מצריכות תהליכי צביעה מורכבים. האפשרות להחליף חלקים אלו בפלסטיק מגנטי יכולה לפתוח עולם חדש של אפשרויות", אומרת נתלי בורוכוביץ, מנהלת הפיתוח בחברה. 

בפולירם מספרים כי לקוחות רבים כבר הביעו עניין במוצר. "הלקוחות בשוק היו צמאים לפתרון שכזה ואצל חלקם נעשה תהליך בדיקה ואישור מזורז מאוד של שבועות בודדים. הזמן המהיר מעיד על חשיבות הפתרון והיתרונות שיש לו על פני מוצרים אחרים בשוק", מסכמת נתלי. 

 

למידע נוסף: 

עמית קורן,

סמנכ"ל מכירות

[email protected]