כפרית מציגה ב-K 2019

חברת כפרית הציגה פתרונות התומכים במיחזור ובקיימות. החברה ניצלה את התערוכה למפגשים עם לקוחות וספקים קיימים ועתידיים וכן לאפיון המגמות בתעשייה

כפרית משיקה סל פתרונות מלא ליריעות BOPE בתערוכת ה-K. בתמונה: נדב גולדשטיין, מנהל פיתוח עסקי וחדשנות של כפרית.

במהלך תערוכת K נפגשנו עם נדב גולדשטיין – סמנכ"ל החדשנות והפיתוח העסקי של כפרית ועם רועי לוי – מנהל המכירות. ביתן החברה היה גדול וגדוש מבקרים. "בכל תערוכה אנחנו מתמקדים בארבעה צירים עיקריים" אומר נדב גולדשטיין. "שותפים עסקיים קיימים, שותפים פוטנציאליים חדשים, מפגשים בלתי אמצעיים ואפיון וזיהוי מגמות בשוק".

"התערוכה משמשת במה לפגישות עבודה שוטפות ומרוכזות. נערכים מפגשים גם עם דמויות בולטות בתעשייה שלא ניתן לפגוש במהלך העשייה השוטפת מהם ניתן לקבל משוב גם על רמת המאקרו ולא רק על רמת המיקרו. אנחנו עורכים שני אירועי קוקטייל במהלך התערוכה ופועלים ליצור אווירה אחרת שהיא מעבר לפעילות העסקית השוטפת עם לקוחותינו".

ביתן כפרית בתערוכת K 2019.
המגמה הבולטת – קיימות

כל התערוכה נסבה סביב נושא אחד – קיימות. "מתרחש תהליך קצת מוזר, בו הלקוחות הסופיים, מכתיבים תנאים מאתגרים לתעשיית האריזות עם שימוש בחומר גלם ממוחזר. לאף אחד לא ברור האם היעד ריאלי, ומה צריך לעשות כדי להשיגו אבל בהחלט ברור כי אנחנו עומדים לפני שינוי", אומר גולדשטיין. רועי לוי מוסיף: "נראה שיש עדיין הרבה נושאים פתוחים אבל גם מי שלא עובד עם חומר ממוחזר מתחיל עכשיו, אחרי התערוכה, להיות מודאג".

כפרית וחומרים ביו-מתכלים

כפרית ייצרה עד לאחרונה סדרת תערובות מבוססת פולימרים מתכלים. עתה מדווחים בחברה שייצורה הופסק מתוך אמונה כי השוק לא מתפתח לכיוון זה ונוטה יותר לפתרונות מיחזור. נדב גולדשטיין: "היה לנו בעבר קו מוצרים נישתי מאוד שלא התרומם. על מנת שפולימרים ביו מתכלים יצליחו המדינה, רשויות מונציפאליות או גופים פרטייםצריכים ליצור תשתית להפרדה במקור ולקומפוסטיזציה שעלותה גבוהה. בנוסף, לקומפוסטיזציה של יריעות יש לוח זמנים שונים בהשוואה לפסולת אורגנית". בעיה משמעותית נוספת היא המחיר: "על אף ההבטחה שרמות המחיר ישתפרו, המחיר עדיין פי 2-3 יותר יקר בהשוואה לפלסטיק סטנדרטי. קצב הפיתוח טכנולוגי של התחום איטי ובחרנו להתמקד בכיוון אחר".

כפרית וקיימות

כיום משווקת כפרית סל מוצרים ותרכיזים זמין שמסייע ליצרן להשתמש בחומרים ממוחזרים: חומרים נוגדי חמצון (AO), משפרי עיבוד (PA), סופחי ריח, מאריכי שרשראות, סופחי לחות ועוד.

בתערוכה הוצג גם סל המוצרים המלא ל-BOPE, עליו עובדים בחברה כבר שנתיים. תחום נוסף בו מתמקדת החברה הוא הורדת עובי המוצרים. טכנולוגיית הקצפה (Ecocell) הייחודית שלה מאפשרת הורדה נוספת בעובי תוך שמירה על תכונות מכניות. יש להדגיש כי אחד העקרונות הבולטים בתחום הכלכלה המעגלית הנוגעים בתחום הפלסטיק הוא הפחתת השימוש בחומר בתול ולכן המשך פיתוח של טכנולוגיות בעלות יכולת להפחית משקל תוך שמירה על תכונות מכאניות ואחרות מאידך הן נדבך חשוב בשיפור הקיימות של מוצרי פלסטיק.

מה מחכה לנו בעתיד?

בכפרית עובדים כרגע על התאמת צבעים לתחום המיחזור והרחבת סל המוצרים לתחום. "זהו תחום מאתגר ומתפתח ואנחנו מחפשים פתרונות לא קונבנציונאליים" אומר גולדשטיין.

כדי למתוח עוד יותר את גבולות הורדת העובי נבדקת גם האפשרות לפיתוח טכנולוגיה של צילוב PE. כיוונים נוספים הם פיתוח של יריעות ברייר ללא שימוש בחסם סטנדרטי, הארכת חיים של יריעות לחקלאות ועוד.
חברת כפרית היא שחקן משמעותי בשוק יצרני חומרי הגלם בישראל, וכפי שנראה מתערוכת K גם בעולם. יהיה מענין לעקוב אחרי כיווני ההתפתחות של החברה בהתאם למגמות המקומיות והעולמיות.