כפרית בפטנט חדש הבא לפתור את בעיית פיזור הצבע הלבן ביריעות BOPP מחוררות

יריעות BOPP המכילות PBT לא מאפשרות פיזור צבע אחיד. הצבען הלבן נוטה להצטבר באגרגטים בחללים שנוצרים כתוצאה מהשימוש ב-PBT ומביא להגדלת אחוז השימוש ולפגיעה בנראות היריעה. פיתוח חדש של החברה מביא לפתרון אמיתי ומעניין לבעיה

תמונה 1: פיזור TiO2 ביריעת BOPP , מימין: פיזור לא אחיד של פיגמנט לבן באיי ה-PBT. משמאל: פוליפרופילן פונקציונלי שעבר טיפול מקדים לקישור לפיגמנט הלבן ומאפשר פיזור הומוגני.

יריעות BOPP  מחוררות (Cavitated) משמשות בעיקר בתעשיית המזון לאריזות שונות כגון ופלים, גלידות ושוקולדים, לתוויות בקבוקים ועוד. תהליך החירור נוצר על ידי שילוב PBT (Polybutylene terephthalate) אשר אינו קומפטבילי עם ה-PP. ה-PBT מצטבר באיים המוקפים ב-PP, ועם המתיחה הדוכיוונית נוצרים חללים. השכבה המחוררת גמישה ובעלת צפיפות נמוכה. שכבה זו לרוב פנימית ביריעות בעלות שלוש או חמש שכבות, כאשר השכבות החיצוניות מקנות לה את האטימות הרצויה.

הבעייתיות בתרכיז לבן סטנדרטי

PBT בעל יתרונות רבים. יש לו עמידות מעולה לכתמים, הוא מפגין תכונות מכניות מצוינות כגון חוזק גבוה וקשיחות, מספק עמידות טובה לזחילה, יציבות ממדית וספיגת לחות נמוכה. אולם, לצד היתרונות קיים חיסרון משמעותי. כאשר משלבים אותו עם תרכיז לבן TiO2 (Titanium dioxide), חלקיקי הפיגמנט נמשכים ל-PBT ובמקום פיזור אחיד של הפיגמנט ביריעה מתקבלים אגרגטים של הפיגמנט בפאזות ה-PBT. ההערכה היא כי המשיכה נוצרת בשל הבדלי פולריות בין החומרים המקרבת אותם יחד. היווצרות אגרגטים אלה גורמת לתכונות אופטיות נמוכות יותר ופוטנציאל לבעיות בתהליך העיבוד, כגון הצטברות של חומר שרוף בקצה הדיזה וזיהום רשתות הסינון. בנוסף, נדרשת כמות גדולה יותר של צבען לבן המשפיעה לרוב לרעה על תכונות המוצר הסופי בגלל אחוז העמסה גבוה ופגיעה בפיזור הצבען ביריעה כך שמתקבלת יריעה לא אחידה.

הפתרון בדמות קישור הצבע הלבן ל-PP פונקציונלי

בכדי לפתור את בעיית האגרגטים פיתחה חברת כפרית תרכיז לבן חדש המצליח להתגבר על הבעיה. המוצר החדש מוגן בפטנט ומתאים לשימוש ביריעות BOPP רב שכבתיות בעלות שלוש או חמש שכבות או יישומים אחרים בהם משולבים יחדיו PP, PBT וצבען לבן. 

הפתרון המוצע הוא בדמות homoPP פונקציונלי המכיל את הצבע הלבן. הוא מתקבל משילוב homoPP עם מולקולה ראקטיבית ייחודית המגיבה עם הפיגמנט הלבן, TiO2, ויוצרת כריכה של שרשרת ה-PP סביבו. כך נמנעת המשיכה של הפיגמנט הלבן לאזורים בהם נמצא ה-PBT, והצבע הלבן מתפזר באופן אחיד יותר בכל שטח היריעה. 

היריעה הסופית בעלת מספר יתרונות. ראשית היא מפגינה תכונות אופטיות משופרות (צפיפות אופטית וברק). בנוסף, תהליך העיבוד שלה נוח ובטוח יותר, ללא הצטברות לכלוך בשפתי הדיזה. הטכנולוגיה מאפשרת שימוש יעיל יותר בתרכיז הלבן תוך צמצום אחוז הפיגנט הלבן על מנת להגיע לתוצאה זהה בתרכיז, כל זאת ללא עלייה משמעותית במחיר היריעה. 

פטנט זה, ביחד עם פיתוחים נוספים אותן הציגה החברה לאחרונה ועוד אחרים עליהם היא שוקדת בימים אלה, מתמקד גם הוא בשיפורים משמעותיים וחדשניים בעולמות השונים תוך יצירת ערך מוסף גבוה ללקוחות החברה. זאת ועוד, הפחתת השימוש בתרכיזים לבנים ואופטימיזציה של תהליכי הייצור אצל לקוחותיה מדגישים שוב את מחויבותה של כפרית לאסטרטגיית הקיימות אותה גיבשה במהלך 2021 ובכוונתה להרחיבה באופן משמעותי בעתיד.   

למידע נוסף,
רועי לוי,
054-648-7367, [email protected]