חברת "פאראגון פלסטיק" פותחת אתר ייצור חדש שכולו מכונות של YIZUMI

החברה התרחבה באתר ייצור נוסף הכולל מכונות הזרקה ואוטומציה אשר נרכשו ב"אופל" פלסטיק, נציגת YIZUMI בישראל

תמונה 1: אתר הייצור החדש של חברת "פאראגון פלסטיק".

חברת פאראגון מתרחבת. החברה, בבעלות פיני ומיקי דרשביץ, עוסקת בייצור מוצרי צריכה מפלסטיק. לאחרונה התרחבה לאתר ייצור חדש בקדמת גליל והתחדשה ב-12 מכונות הזרקה של YIZUMI. הן מצטרפות ל-40 מכונות הקיימות באתר הייצור נוסף. שני אתרי הייצור והמרכז הלוגיסטי של פאראגון מתפרסים על שטח של 50 אלף מ"ר.

"בתקופת הקורונה גדלו היקפי הייצור ב-30%, לא מעט בזכות מכירות האונליין של חברות כמו וולמארט ואמזון שאנחנו מייצרים עבורן. אנחנו מגיעים לאחוזי נצילות גבוהים במיוחד של 95%", מספר פיני. את הגידול במכירות ואת התמיכה ההנדסית ניתן לזקוף לזכותה של ביתו קארין, מהנדסת פלסטיק במקצועה, שהצטרפה לחברה. בהובלתה, מגוון המוצרים החדשים התרחב במיוחד. בין אלפי מוצרי החברה ניתן למצוא מוצרים לבית ולמטבח, מוצרי ילדים, מוצרי איחסון וריהוט, מוצרי לבע"ח ועוד. 95% מהייצור עובר ייצוא לאירופה, ארה"ב, אוסטרליה, יפן והמזרח הרחוק, כ-3000 מכולות 40 רגל בשנה.

מפעל ממוחשב מא' ועד ת'

"אתר הייצור החדש כולל 12 מכונות הזרקה עם הנעת סרבו, כאשר ליד כל מכונה יש גם רובוט, בדומה למכונות באתר הייצור הישן." מסביר פיני. "כל רצפת הייצור ממוחשבת, החל בחומרי הגלם וכלה במוצר. הכול מבוקר ונמדד בצורה אוטומטית. המפעל תוכנן כך שיהיה כמעט ללא סט-אפים. כל מוצר עולה על המכונה לייצור ארוך מאוד של מיליוני יחידות, שיכול לארוך גם כמה חודשים. בזכות עובדה זו ובעזרת האוטומציה, אנחנו מצליחים לתפעל את כל רצפת הייצור בעזרת ארבעה עובדים בלבד."

רוכשים בתבונה

המכונות החדשות שנרכשו בעלות כוח נעילה של 200 עד 1500 טון. "לפני כשמונה שנים התחלנו לעבוד עם מכונות YIZUMI בצורה בלעדית המיוצגת על ידי אופל פלסטיק. הרכש אצלנו, בהנהלת מיקי דרשביץ, עושה עבודה מצויינת ובחרה את הספק אחרי בדיקה מעמיקה", מספר פיני. "השירות שלהם נהדר, מהיר, עם מחירים טובים. גם כשיש תקלות, הן מטופלות במהירות האפשרית, בין אם על ידי טכנאים מקומיים, ובין עם על ידי טכנאים מחו"ל. הרבה ניתן לזקוף לזכות הקשר האישי שיש לנו ולאופל פלסטיק עם הבעלים של YIZUMI בסין".

מכונות חדשות – תחזוקה נמוכה

"המכונות במפעל מוחלפות מדי חמש שנים", מספר פיני. "המוטיבציה לעשות זאת היא לשמור על מכונות חדשות, הדורשות מינימום תחזוקה וכמעט ואינן מייצרות תקלות. על המכונות אנחנו עושים טרייד אין עם הספק. אופל לוקחת את המכונות הישנות ומחליפה אותן בחדשות. מדיניות זו מוכיחה את עצמה, עם מכונות אשר מייצרות ללא הפסקה ומאפשרות לנו להגיע לנצילות המרשימה", הוא מסכם.