טכנולוגיית התלת הממד מגויסת לטובת מכשיר אולטרסאונד ביתי שכולו כחול-לבן

פיתוח ישראלי חדש מביא בשורה לנשים בהריון. חברת PulseNmore הישראלית ביחד עם חברת לייזר מודלינג הצליחה בחודשים ספורים להקטין את ציוד האולטרסאונד לכדי מכשיר שנכנס בכף ידכם

תמונה 1: מכשיר האולטרסאונד הביתי מבית PulseNmore, המאפשר לנשים בהריון לבצע סריקות מהבית באמצעות הטלפון החכם.

הריון הוא בהחלט חוויה מרגשת, אך גם מלחיצה לפעמים. נשים רבות מגיעות לחדרי מיון ומרפאות, ומבצעות סריקות אולטרסאונד שאינן בהכרח נחוצות, רק כדי להרגיע חשש כזה או אחר. תופעה זו מייצרת עומס במרפאות ובחדרי המיון, וגורמת למטופלות לטרחה מיותרת. מנגד, עומס של המרפאות מונע לעיתים ביצוע בדיקות קריטיות בעלות השפעה משמעותית על בריאות העובר.
חברה PulseNmore שהוקמה "רק" לפני 6 שנים איתרה את הצורך הזה בשוק והציעה פתרון. החברה פיתחה מכשיר אולטרסאונד ביתי חדש לנשים בהריון. באמצעותו יכולות נשים הריוניות לבצע סריקות מבלי לצאת מהבית. הפיתוח היה מהיר וכלל ניסיונות קליניים. בעקבות הצלחת הטכנולוגיה עברה החברה לאחרונה הנפקה מוצלחת בבורסה בתל אביב.

פיתוח מהיר הכרחי להצלחת החברה

במקרה זה, כמו גם בכל פרויקט של פיתוח מואץ של מוצר, קיימים אתגרים רבים והעבודה בשיטות פיתוח סטנדרטיות יקרה, איטית ולא תומכת בהגעה מהירה לשוק. כאן יש צורך באבות טיפוס מהירים, ניסיונות, סקרי לקוחות ובדיקות פונקציונאליות וארגונומיות. הדבר מורכב עוד יותר במוצרי מדיקל בהם יש צורך בשימוש בחומרים העומדים ברגולציה ובשמירה על איכות ובטיחות המוצר.
על מנת לתמוך בפיתוח המהיר גייסה PulseNmore את שירותי הדיגום של חברת לייזר מודלינג המתמחה בייצור ודיגום תלת ממדי תעשייתי ומחזיקה בטכנולוגיות מגוונות להדפסה. שילוב כוחות זה עזר לקיצור משמעותי של זמן ההגעה של המוצר לשוק ואיפשר לעבור לייצור תעשייתי בהזרקה במהירות וללא שינויים מאסיביים בתכנון.

תמיכה של מומחים בשלב מוקדם ככל האפשר תצמצם טעויות יקרות

על העבודה מול לייזר מודלינג מספר לנו ד"ר אלעזר זוננשטיין, מייסד PulseNmore: "פיתוח מהיר ויעיל כמו שהיה אצלנו דורש שילוב מומחה בשלב מוקדם ככול שניתן. כך מצמצמים טעויות תכנוניות שיכולות לעלות ביוקר בהמשך. האתגר הטכנולוגי אצלנו היה למזער טכנולוגיה קיימת בצורה משמעותית תוך שמירה על איכות הבדיקה והוזלה של הציוד. אנחנו סיפקנו ללייזר מודלינג שרטוטי עיצוב בלבד, הם המירו אותם לקבצי ייצור למדפסות והתאימו לנו חומרים העומדים בתקן הרפואי הנדרש. התכנון לקח בחשבון גם את הייצור העתידי של המוצר בתבניות ההזרקה הסופיות. כשעברנו להזרקה היינו צריכים לבצע מעט מאוד שינויים. אריה קלו, מייסד ומנכ"ל לייזר מודלינג, משוגע למוצרים חדשים והינו בעל ידע וניסיון רב שלא יסולא בפז".

הצלחה בשוק ההון

תגובות שוק ההון לחברה ולמכשיר שפיתחה אוהדות במיוחד. pulseNmore הונפקה בבורסה הישראלית וגייסה 40 מיליון ₪, עוד לפני שהתחילה את תהליך מכירת המכשירים, הישג מרשים לכל הדעות. בהנפקה השתתפו גופים בולטים בשוק, בהם שלוש מחברות הביטוח הגדולות בשוק. קופת חולים כללית כבר התחייבה לרכוש השנה הזמנות בהיקף של 18.2 מיליון ₪, וקופות נוספות בישראל, דובאי ואירופה מצטרפות בקרוב. "אנחנו מוכרים דרך כללית מאות מכשירים ביום וזו רק ההתחלה", מספר אלעזר.

מה צריך כדי לפתח מכשיר אולטרסאונד ביתי?

"התמיכה בפיתוח והייצור הראשוני שעשינו בלייזר מודלינג היו יסודיים ומקיפים", מספר אריה קלו, בעלים ומנכ"ל החברה. "המעורבות שלנו החלה בשלב העיצוב, עבורו הודפסו דגמים ריאליסטיים במגוון צבעים ודרגות שקיפות (במדפסת J850). הדגמים, באיכות גבוהה, נשלחו לקבוצות מיקוד לבחינת הארגונומיה שלהם. דגמים נוספים הודפסו לבדיקות פונקציונאליות ואיתם בוצעו בדיקות תפקוד ותכן".

תמונה 2: הדפסה תלת ממדית של מכשיר האולטרסאונד הביתי של חברת PulseNmore שפותח בחברת לייזר מודלינג.

"לקחנו בחשבון את המכניקה, החיישנים, וגם זיווד של האלקטרוניקה והכרטיסים. כל אלו עברו דיגום ונלקחו בחשבון בתכנון המעטפת. ייצרנו עשרות מכשירים פונקציונאליים לניסיונות על ידי הצוות הרפואי והמשתמשות, על מנת לקבל משוב אמיתי מהשטח. בעקבותיו ביצענו שינויים ושיפורים עד שהתכיילנו למוצר מצויין".

פיתוח שלוקח בחשבון שיטות ייצור עתידיות

חשוב להדגיש כי התכן הראשוני של המוצר כלל התחשבות גם בצורת הייצור ההמונית שלו, שמתבצעת כיום בהזרקה. "ביצענו ולידציה סופית לפני מעבר לתבניות הזרקה", מספר אריה ומוסיף שניתן מענה מקיף גם בבחירת חומרי הגלם. "אנחנו מחזיקים ידע נרחב בחומרים ושיטות ייצור (לרבות הזרקה), ומספקים ללקוחות זווית ראיה רחבה. כבר בשלב התכנון הראשוני, נלקחים בחשבון ההבדלים בתכונות החומר שבו ישתמשו במעבר לייצור בהזרקה, וההבדלים בטולרנסים. באופן הזה מצמצמים משמעותית את השינויים שיצטרכו לעשות במוצר במעבר לתבניות", אומר אריה.
יתכן שלחלקכם התהליך שציינו כאן נשמע ארוך ומפרך, אך לאמיתו של דבר, הפיתוח עצמו לקח כמה חודשים בודדים. "אלו הזמנים האופייניים לפרויקט שכזה. מהירות העבודה היא אחד היתרונות הבולטים של העבודה בהדפסת תלת ממד", הוא מסכם.

למידע נוסף:
לייזר מודלינג ישראל, שמעון בנוז וגיל ספלינטר, 072-279-1170 / 08-940-1168, [email protected]